Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Felneveltem a hugom mégis en...

Felneveltem a hugom mégis en vagyok a rossz!?

Figyelt kérdés
18 eves vagyok a hugom 6 éves. 2 évesen hagyták rám hosszabb időre először azóta minden szünetben én vigyázok rá. Iskola időben pedig suli után velem van. Tulajdonképpen annyi szabad időm van amit hétvégente a pároméknál töltök(2 éve vagyunk együtt) ő nagyon támogat es mindig mellettem van. Főzök mosok takarítok a gyerek mellett mégis én vagyok a rossz és a szerencsétlen akit mindenki csak eltűr és akiből nem lessz semmi. Jövőre érettségizek es szuleim aztán el is mondták csináljak amit akarok ők nem támogatnak tovább. Teljesen tönkre mentem idegileg a gyerek mellett és csak kiabálok és sírok minden miatt. Kikészültem. Most mi lesz? Valami ötlet? Gyógyszer bármi?
2019. júl. 2. 14:23
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
Ez nem rinyálás de mostmár a hugom is nagy és nem hülye. Évnyitó évzáró karácsony bármilyen ünnepseg van bárhol ahol mondjuk sulis ügy miatt meg kell jelenjen mindig velem megy. Apa talán egy előadásán sem volt. Mindenki más a szüleivel megy ő meg csak velem. Nem rinyálás. Jó dolgoznak 3ig semmi baj de utánna itthol vannak és alszanak megint csak velem van a gyerek. Nem mehetek sehova mert ott a kicsi.
2019. júl. 2. 15:46
 12/31 anonim ***** válasza:
26%
18 vagy,ember! Nyugodtan elmehetsz bármikor otthonról.
2019. júl. 2. 16:18
 13/31 anonim ***** válasza:
82%

Mond meg hogy nem a te gyereked, neveljék ők.

Ha meg nem tetszik, ahogy már többen is írták, el kell költözni.

2019. júl. 2. 16:18
 14/31 A kérdező kommentje:
Még van egy évem a suliban nincs hova mennem. Nem tudnám eltartani magam suli mellett. Kis faluban lakunk munka lehetosegem sem lenne. De itthon sincs időm tanulni. Hetvegen szoktam barátomeknal keszulni egesz hetre. De hozzajuk mégsem mehetek lakni
2019. júl. 2. 17:16
 15/31 anonim ***** válasza:
80%
Itt a legideálisabb az lenne,ha valahogy a párodhoz tudnál költözni,de,ha van egy kis szived ebben a pokolban a tesódat se hagyod ott...Elnézésedet kérem,de a te szüleidet akasztani kéne,nem is tudom minek kellett nekik két gyerek,ha nem tudnak velük bánni,és,ha utálják őket,mint a sz@rt...és gyógyszert semmi kép ne vegyél,menj el egy pszichológushoz,sportolj,és ordíts,engedd ki a fáradt gözt,ne tartsd magadban.
2019. júl. 2. 17:26
 16/31 anonymousreview60 ***** válasza:
83%

Nincs mese munka miatt vagy iskola/párkapcsolat révén kötözni kell, különben nem lesz lehetőséged további tanulásra/önképzésre/magaddal foglalkozni.

Ha maradsz, akkor - esetleg - a segítséged révén a húgod tanulhat. Akkor pedig az elveszített lehetőségek keserűsége mérgezi a kapcsolatotokat. Ha elköltözöl, tanulsz, még segíthetsz is neki.

A cigányoknál ilyenkor a lányok házasságba, saját gyerekbe menekülnek. Te ne tegyél így!

2019. júl. 2. 17:42
 17/31 anonim ***** válasza:
16%

Már bocs, de ami elsőre szemet szúrt: szerinted a húgod 6 évesen "fel van nevelve"? A második: mégis milyen gyógyszer segíthetne ezen a helyzeten?

Valóban kissé hisztis hangvétellel írsz. Előfordul ám hogy más ennyi idős kamasznak is csak hétvégente van szabadideje.

A megoldás: mondd meg a szüleidnek hogy te a testvére és nem az anyja vagy a kisgyereknek, majd keress magadnak munkát. Nyáron biztosan találsz valamit, meg olyat is ami majd suli mellett is végezhető. Aztán meg tartalékolj és érettségi után elköltözhetsz. Magyarul állj a lábadra.

2019. júl. 2. 18:30
 18/31 anonim ***** válasza:
81%

Uramisten,esküszöm a kislábujjamban több empátia van bakker, mint itt pár kommentelőben! Emberek,ez baromira NEM hiszti,meg rinya! De ha szerintetek ez az,hát akkor szerintem a kérdezőnek igenis van oka „hisztizni/rinyálni” ! Ne haragudjon a világ,ha valakinek nincs türelme,vagy anyagi helyzete 2 gyerekhez,az ne szüljön,csak amennyit el tud idegekkel,meg pénzben tartani. Én kivagyok az ilyenektől…anyu-apu nem magának szülte a kicsit? A nagylányuknak? Őt megkérdezte bárki is,hogy szeretne pótanyásdit játszani kb ha jól értelmezem kb 14 éves korától? Ja és szídva vannak azok,akik 15-17 évesen kiírják ide,hogy gyereket várnak és tini szülők lesznek,arra jönnek a „Hát bammeg gratulálok,ha ennyi eszed volt te idióta!” kommentek,de az mindenkinek teljesen rendben van,hogy egy tini neveli fel kb a tesóját, - tehát ergo tini szülőt játszik - csak mert azt anyu szülte nem a nagy tesó? Arra egyből jön a „Jajj ne rinyáljál már!” meg a „Ha nem tetszik költözz el!”? Mi a különbség aközött,hogy szül egy gyereket 14-15 évesen és azt tartja el,vagy a kis tesóját tartja el,de komolyan? Mert ebben a helyzetben azon túl,hogy nem biológiai gyerekről van szó,kb semmi. Így is a kérdező az anyuka,nem az anyjuk. Kicsit gondolkodjunk már el ezen! Az,hogy néha vigyáz a kis tesóra,meg főz,takarít stb. az oké,de nevelni,gondoskodni róla igenis nem neki kell,hanem a szülőknek. Ő neki is van saját élete,gondolom élte volna a kérdező nyugisabban is a kamaszkorát,most meg menne továbbtanulni stb és ez így van rendjén.

Szülők amúgy hol a francba vannak,de komolyan? Ja és részemről az is undorító,de rettenetesen,hogy ők lényegében szültek a Te nyakadra egy gyereket,elvárják,hogy Te áldozd fel a kamaszkorod,ne legyen fiatalságod,helyette nevelgessed az Ő gyereküket 14 éves korodtól,de az már smafu,hogy amikor neked van szükséged az ő segítségükre,akkor esetleg valamit tegyenek is,sőt közlik már most,hogy "Ők nem támogatnak!"? Arról nem beszélve,hogy gondolom a tanulmányod is rosszabb annál,mint amilyen lehetne,mert hát ugye suli után pesztrálhatod a ”gyereked” és aztán még lehet,hogy a továbbtanulásodat is elcseszik,mert mondjuk nem lesz annyi pontod,amennyi lehetne,ha nem kéne anyát játszanod,csak persze gondolom szüleid erre is tesznek magasról. Hát az ilyen szülő részemről elmehet a büdös francba és nagyon elszégyellhetné magát,már elnézést kérdező.

Egyébként párodhoz nem tudsz költözni? Vagy egy rokonhoz,vagy bárhova? Esetleg koli,ha egyetemre/fősulira mész? Amúgy a gyógyszer valószínű ezt nem oldja meg,mert a kis tesód ott lesz akkor is,de pszichológus nem árt lehet. Vagy csak szimplán egy nyugis légkör,ahol fellélegezhetsz kicsit.

(Amúgy tudom,most jönnek a lepontozások,meg a letámadó kommentek,nem érdekel,nyugodtan nekem lehet állni,ez akkor sem normális helyzet és nem "RINYA" én is kikészülnék valószínű ebben a helyzetben!)

2019. júl. 2. 18:47
 19/31 A kérdező kommentje:
Rinya vagy nem rinya dontse el mindenki. Az meg hogy menjek dolgozni nem lehetseges mert a kicsit nem zárhatom de a házba. Suli mellett sem tudok dolgozni mivel akkor is velem van táncra,karatéra kell vinnem, szülőire menni nincs olyan munka ahol ezt elnézik... még egy év es mindenképp költözök. Az meg hogy mondjam meg nekik hogy az ő gyerekuk egyszer megprobáltam jol megvertek és annyiban is maradt. Viszont mindenki mondja hogy sajnálom majd itthagyni. Hát ő a csalad kedvence a szüleim mindent meg vesznek neki, penzel potolnak mindent. Én persze 14 eves koromig semmit aztan havonta kaptam ezer forintot és hallgassak. Mai napig nem járok sehova mert ugye dolgozni nincs időm pénzem meg nincs.. 16 éves koromban szívbeteg lettem azota szedek gyogyszereket szuleim szerint jol megjatszom magam nem kell nekem gyogyszer...
2019. júl. 2. 20:23
 20/31 anonim ***** válasza:
65%

Akkor mégis milyen választ vársz? Kivarázsolunk téged onnan vagy mi?

Ez van akkor, fogadd el. Nem tudsz mit csinálni.

2019. júl. 2. 20:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!