Felneveltem a hugom mégis en vagyok a rossz!?
Mond meg hogy nem a te gyereked, neveljék ők.
Ha meg nem tetszik, ahogy már többen is írták, el kell költözni.
Nincs mese munka miatt vagy iskola/párkapcsolat révén kötözni kell, különben nem lesz lehetőséged további tanulásra/önképzésre/magaddal foglalkozni.
Ha maradsz, akkor - esetleg - a segítséged révén a húgod tanulhat. Akkor pedig az elveszített lehetőségek keserűsége mérgezi a kapcsolatotokat. Ha elköltözöl, tanulsz, még segíthetsz is neki.
A cigányoknál ilyenkor a lányok házasságba, saját gyerekbe menekülnek. Te ne tegyél így!
Már bocs, de ami elsőre szemet szúrt: szerinted a húgod 6 évesen "fel van nevelve"? A második: mégis milyen gyógyszer segíthetne ezen a helyzeten?
Valóban kissé hisztis hangvétellel írsz. Előfordul ám hogy más ennyi idős kamasznak is csak hétvégente van szabadideje.
A megoldás: mondd meg a szüleidnek hogy te a testvére és nem az anyja vagy a kisgyereknek, majd keress magadnak munkát. Nyáron biztosan találsz valamit, meg olyat is ami majd suli mellett is végezhető. Aztán meg tartalékolj és érettségi után elköltözhetsz. Magyarul állj a lábadra.
Uramisten,esküszöm a kislábujjamban több empátia van bakker, mint itt pár kommentelőben! Emberek,ez baromira NEM hiszti,meg rinya! De ha szerintetek ez az,hát akkor szerintem a kérdezőnek igenis van oka „hisztizni/rinyálni” ! Ne haragudjon a világ,ha valakinek nincs türelme,vagy anyagi helyzete 2 gyerekhez,az ne szüljön,csak amennyit el tud idegekkel,meg pénzben tartani. Én kivagyok az ilyenektől…anyu-apu nem magának szülte a kicsit? A nagylányuknak? Őt megkérdezte bárki is,hogy szeretne pótanyásdit játszani kb ha jól értelmezem kb 14 éves korától? Ja és szídva vannak azok,akik 15-17 évesen kiírják ide,hogy gyereket várnak és tini szülők lesznek,arra jönnek a „Hát bammeg gratulálok,ha ennyi eszed volt te idióta!” kommentek,de az mindenkinek teljesen rendben van,hogy egy tini neveli fel kb a tesóját, - tehát ergo tini szülőt játszik - csak mert azt anyu szülte nem a nagy tesó? Arra egyből jön a „Jajj ne rinyáljál már!” meg a „Ha nem tetszik költözz el!”? Mi a különbség aközött,hogy szül egy gyereket 14-15 évesen és azt tartja el,vagy a kis tesóját tartja el,de komolyan? Mert ebben a helyzetben azon túl,hogy nem biológiai gyerekről van szó,kb semmi. Így is a kérdező az anyuka,nem az anyjuk. Kicsit gondolkodjunk már el ezen! Az,hogy néha vigyáz a kis tesóra,meg főz,takarít stb. az oké,de nevelni,gondoskodni róla igenis nem neki kell,hanem a szülőknek. Ő neki is van saját élete,gondolom élte volna a kérdező nyugisabban is a kamaszkorát,most meg menne továbbtanulni stb és ez így van rendjén.
Szülők amúgy hol a francba vannak,de komolyan? Ja és részemről az is undorító,de rettenetesen,hogy ők lényegében szültek a Te nyakadra egy gyereket,elvárják,hogy Te áldozd fel a kamaszkorod,ne legyen fiatalságod,helyette nevelgessed az Ő gyereküket 14 éves korodtól,de az már smafu,hogy amikor neked van szükséged az ő segítségükre,akkor esetleg valamit tegyenek is,sőt közlik már most,hogy "Ők nem támogatnak!"? Arról nem beszélve,hogy gondolom a tanulmányod is rosszabb annál,mint amilyen lehetne,mert hát ugye suli után pesztrálhatod a ”gyereked” és aztán még lehet,hogy a továbbtanulásodat is elcseszik,mert mondjuk nem lesz annyi pontod,amennyi lehetne,ha nem kéne anyát játszanod,csak persze gondolom szüleid erre is tesznek magasról. Hát az ilyen szülő részemről elmehet a büdös francba és nagyon elszégyellhetné magát,már elnézést kérdező.
Egyébként párodhoz nem tudsz költözni? Vagy egy rokonhoz,vagy bárhova? Esetleg koli,ha egyetemre/fősulira mész? Amúgy a gyógyszer valószínű ezt nem oldja meg,mert a kis tesód ott lesz akkor is,de pszichológus nem árt lehet. Vagy csak szimplán egy nyugis légkör,ahol fellélegezhetsz kicsit.
(Amúgy tudom,most jönnek a lepontozások,meg a letámadó kommentek,nem érdekel,nyugodtan nekem lehet állni,ez akkor sem normális helyzet és nem "RINYA" én is kikészülnék valószínű ebben a helyzetben!)
Akkor mégis milyen választ vársz? Kivarázsolunk téged onnan vagy mi?
Ez van akkor, fogadd el. Nem tudsz mit csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!