Szerintetek normalis ha a szuleim valasztjak milyen telefonom legyen de akkor is Android (Samsung)?
Részben megértem a szüleidet, bár teljesen nem értek egyet velük. Ok, hogy te fizeted egy részét, de lehet a szüleid nem akarják egy Iphone felét sem fizetni, mert pl. csak 25-30 ezret raknának bele. Amíg ők is fizetik normális, hogy beleszólnak mire adnak pénzt, ez van.
A saját gyerekemnél én megmondtam, hogy 50ezer körül van a keret és hogy úgy gondoltam abból kap egy Samsung J6-ot, (akkor éppen itt körül volt az ára) Megkérdeztem, hogy jó lesz -e vagy mást akar, de ha az utóbbi akkor a rászánt kereten fölüli pénzt az összegyűjtött zsebpénzéből kell kifizetnie. Neki jó volt a Samsung, szereti most is, de azt nem tudom, hogy a te szüleiddel lehetne-e ilyen alkut kötni. Ha nem, még mindig van más lehetőséged is, itt a nyár, elmehetsz diákmelóra, utána ha akarod ráköltheted a havi kereseted a telefonra, abba már senki nem szólhat bele. Feltéve persze, hogy elmúltál 16.
Imádom ezeket a sablonos "ameddig az én pénzemből élsz, az van, amit én akarok" válaszokat.
Szerintem az a normális, hogy ha a gyerekemnek veszek valamit, akkor felmérem, mennyi pénzünk van, belövök egy tól-ig összeget és majd ő választ. Elvégre ő használja, nem én.
apple annak kell, akinek kell az a szintű biztonság, amit az ios nyújt, meg a kapcsolódó szolgáltatások, amúgy tök ugyanolyan vagy még rosszabb, mint egy felső-közép kategóriás android
(iphoneom van fő telefonnak és az is lesz a következő is)
Azért ez az “én pénzemből élsz, ezt meg azt kapsz” felháborodás elég gáz itt egy-két embernél.
Nem arról volt szó, hogy a kérdező szülei kikötöttek egyetlen egy fajta típust és kuss legyen, csak egy (igen drága) márkàt zártak ki. Nehogy már a maradék több száz modellből ne tudjon a gyerek választani.
Érdekes, amikor én szerettem volna 14-15 évesen egy profi sportcipőt és a szüleim kikötötték, hogy rendben, beleadunk, de ebbe és ebbe a típusba nem, mert nekünk nem szimpatikus az ár/érték arány, akkor nem felháborodva rohantam a gyakorira kérdést kiírni, hanem örültem, mint majom a farkának. Meg persze ha mindenképp a legdrágább kellett volna, akkor ott volt a lehetőség, hogy spóroljam össze magam a teljes összeget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!