Szülők, akiknek a gyermeke rajong ez bizonyos énekesért/együttesért! Ti hogyan viszonyultok az előadóhoz, hány éves a fiatok/lányotok? (TÖBBI LENT! )
Az előadó nevét is elárulhatjátok:D
Mióta, mennyire van oda érte/értük a gyerek? Mit tesztek érte (pl. koncertre elengeded a gyermeket, esetleg merchet vásárolsz neki mondjuk születésnapjára)?
én Ariana Grande fan vagyok, Anya mindig vesz nekem Arianas polókat, pulcsikat, és megígérte, hogy jövőre koncertre is elmegyünk közösen.
15/L
"Jó ég, kik ezek a sosem hallott akármik? Milyen szerencse, hogy nekem a tényleg jó zenék jutottak. Igaz, 40 éves vagyok, és nem elvakult rajongó, csak szeretem a zenét. Pár példa: Beatles, Bee gees, Abba, Phil Collins, Roxette, Queen."
Ne boomerkedj légyszi, neked se tetszett volna, ha a Frank Sinatra-rajongók leszólják a Beatlest, hogy "kik ezek". Én 39 vagyok, és szeretem az általad felsoroltakat is, de szeretem Arianát, Billie Eilish-t és több más mai énekest is, nem zárja ki egymást a kettő.
szeretem Arianát, Billie Eilish-t és több más mai énekest is
Ezek meg kik? Amúgy örülök, hogy nem ismerem őket. Nekem nagyon jó a sok régi vagy kevésbé régi együttes, énekes, magyar és külföldi egyaránt. Szerencsére van belőlük bőven.
Ne boomerkedj légyszi
Ez mi a fenét jelent? Nem lehetne a magyaroknak végre rendesen, magyarul írni?
Ariana Grande és Billie Eilish két énekesnő neve, a többiben az a remek, Google nevű találmány segít. A "boomer" olyan idősebb személy, aki leszólja a fiatalokat, eredetileg kb. a ratkós megfelelője, de most már így terjedt el. Nincs azzal baj, ha utálsz egy énekest (bár kicsit fura úgy utálni, hogy nem is ismered), de ezt a "bezzeg régen jobb volt minden" szöveget te is utáltad fiatalon.
(öreg leszek, de boomer soha)
Vajon van-e a bommer szó tökéletes ellentétére is szó? Én 48 évesen deephouse-t, hightech minimal technot, psychedelic trance-t hallgatok, néhány jóval fiatalabb, de retrórajongó ismerősöm legnagyobb megrökönyödésére.
Viszont: én sosem szólom meg a fiatalok ízlését, mentalitását stb, csak mert idősebb vagyok.
Nincs azzal baj, ha utálsz egy énekest (bár kicsit fura úgy utálni, hogy nem is ismered), de ezt a "bezzeg régen jobb volt minden" szöveget te is utáltad fiatalon.
Képzeljék, nem utáltam, mert - lehet, hogy ez meglepő - sose mondogatta, hangoztatta senki. Se családban, se máshol. Érdekes, mi? Úgyhogy ezzel melléfogtak.
Megismerni meg nem akarom ezeket, bőven elég, ami régebbről van (és onnan se szeretek mindent).
Mi az a ratkós? A Ratkó-korszak szülöttei, az 50-es években? Mert ha igen, ebben is tévedtek, mert jóval fiatalabb vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!