Bizonyos szülők miért meztelenkednek a gyerek előtt?
Kiskorban azért, mert még nem érdekli a gyereket, és nem nézi, nagy korban meg azért, mert már nem érdekli a gyereket és pont azért nem nézi. A váltás egyik napról a másikra jön, nincs átmenet.
Szerintem kiskorban nem gond, onnantól viszont, hogy már a gyerek segítség nélkül fürdik(6-7 éves) kellemetlen.
Az meg mindenkinek lejön, hogy iszonyú kényelmes meztelennek lenni.
Hát én meg éppen azt mondom, hogy az a primitív aki a középkori fedjük el mindenünket korból nem lépett ki.
Nekem kisiskolások a lányaim és ök jönnek be mikor én zuhanyzom, kicsit sem zavarja öket ha meztelen valamelyikönk.
Reggel látják néha az apjukat is meztelen, mert mikor öltözik bejönnek a szobába, és mi nem bújunk el és zárjuk be az ajtót. Nem is érdekli öket, nincsenek zavarban, majd ha nem kiváncsiak rá akkor nem jönnek be.
Meztelen nem szaladgálunk a házban, de a fürdö ajtót sem zárjuk be.
Nekem se anyám se apám nem vetközött le elöttem, és mindig a fürdöben öltöztek és zárták be az ajtót.
Gyerekként iszonyat kiváncsi voltam a testükre, megnézni mit is rejtegetnek ott. De ez a téma is messze menöleg tabu téma volt.
Hát nálunk nem így van. Az emberi test teljesen természetes legyen a gyerekeknek.
Szerinted mi lesz ha anyám vagy apám egyszer annyira megöregszik, hogy pelenkáznom és fürdetnem kell? Szerinted akkor már megnézhetem a micsodájukat? Vagy közöljem velük, hogy gyerekként tabu téma volt,soha nem láttalak meztelen most nem akarlak lefürdetni?
Kérdező, fürödj olyan ruhában, amiből csak csuklótól lefelé látszik a kézfejed, meg bokától a lábfejed, na meg nyaktól az a hülye fejed.
Vége van már a középkornak, cimbi.
Már megint egy meztelenkedős kérdés.
Mi nem pucérkodunk családilag egymás előtt-pláne, hogy már régen külön élünk a szüleinktől a tesóm is és én is-de ha hazamegyünk hozzájuk, nem zárjuk az ajtót, ha bemegyünk a fürdőszobába. Egy helyiségbe van a wc és a fürdőkád. Volt, hogy a tesóm majdnem bepisilt, megengedtem, hogy bejöjjön. Addig összehúztam magam a kádban és elfordultam. Anyukámnak meg azoktam mosni a hátát, ha otthon vagyok, mert nem éri el rendesen. Máskor apu segít neki. Nem látok ebben semmi problémát. Nyilván nem megyünk közösen nudista strandra, meg nem ebédelünk tök meztelenül a családi asztalnál, de láttam már a szüleimet meztelenül, nem kell emiatt pszichoterápiára járnom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!