Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek is szégyellni...

Szerintetek is szégyellni való egy ilyen "gyerek"?

Figyelt kérdés

Azért tettem idézőjelbe a gyerek szót, mert 19 éves vagyok, jogilag felnőtt. Anyám mélyen szégyell engem. A legnagyobb problémája a párommal van illetve azzal, hogy a párommal tervezem a jövőmet aki szerinte nem hozzám való és minden tekintetben szánalmas fickó.

Róla:

A párom nem beszél tökéletesen magyarul (lévén nem ez az anyanyelve) és nincs tökéletes kiejtése, sok szót nem, vagy rosszul tud. De cserébe beszél 3 nyelvet a magyarral együtt. Nincs végzettsége mert családi problémái miatt sokáig nagy szegénységben éltek, de cserébe egy nyomdában dolgozik, és ért mindent ami számítógépekkel kapcsolatos. Igazi introvertált, nehezen oldódik, szeret háttérbe húzódni, nincsenek megnyerő szövegei meg viccei. Nagyjából ezekkel van baja anyámnak. Plusz nem gazdag a párom és ez is negatívum.

Rólam:

Fodrásznak tanultam, több mint fél éves munkatapasztalatom és egy diplomám van a szakmában, én is beszélek 3 nyelven. Viszont nem áll szándékomban saját fodrásszalont nyitni ami anyám szerint idiótaság.

Nyár elején költözünk össze a barátommal ami közel van és korrekt dolog lenne szólni anyámnak, de egyszerűen már most gyomoridegem van. Mit tegyek?

2019. márc. 26. 16:54
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
94%
Fiatalok vagytok, nyelveket beszéltek és még itthon/otthon vagytok? Nyilván az elköltözés a megoldás.
2019. márc. 26. 16:58
 2/20 anonim ***** válasza:
98%
Elköltözöl és ennyi...
2019. márc. 26. 17:10
 3/20 anonim ***** válasza:
95%
Nem hiszem, hogy a "szégyell" a megfelelő kifejezés. Inkább arról lehet szó, hogy egy megfelelő végzettség, végbizonyítvány, szakma nélküli nagyon fiatal emberek "összekapcsolódását" anyád korainak és megalapozatlannak tartja. Tény, hogy a kérdésed leírásában te is alkalmazol olyan szavakat, kifejezéseket, amelyek a hallgatóban/olvasóban jóval többet sejtetnek, mint amennyi azok valós tartalma. Az, hogy "egy diplomám van a szakmában" ugyebár nem azt jelenti, hogy egyetemet végeztél, hanem csak azt, hogy van valami tanfolyami végzettségről végbizonyítványod. Tagadhatatlan, hogy a "diploma" szó ténylegesen végbizonyítványt jelent, de szorosabb értelemben mégis csak 3-6 éves tanulás után főiskolai-egyetemi végzettséget takaró értelemben használják. Szóval egy fodrász tanfolyama azért messze nem éri el azt a szintet, hogy diplomának nevezzék. A "beszélek 3 nyelven" feltehetően azt jelenti, hogy valahogy elboldogulsz, de a szókinccsel, a nyelvhelyességgel nincs rendben minden és államilag elismert nyelvvizsga bizonyítványod sincs, akár csak a "párodnak" sem. Szóval megértem anyádat, mert nekem sem lenne ekkora mellényem, ha társadalmi szinten ennyire nem értenék semmihez sem dokumentumok nélkül. Nem kétli senki, hogy munka és erőfeszítés van abban, hogy fodrásznak tanultál, a párod meg elsajátított számítógép kezeléssel kapcsolatos ismereteket (az életből, mások elmondásából), de azért ezt mégsem lehet sziklaszilárd alapnak tekinteni.
2019. márc. 26. 17:19
 4/20 anonim ***** válasza:
94%

A saját fodrászszalon most még szerintem korai. Azért írom ezt, mert egy volt osztálytársam nagyon tehetséges fodrász, több neves szalonban is dolgozott, majd saját szalont nyitott (nem volt sok megtakarítása, gondolta gyorsan befut), két éven belül belebukott, ráment a gatyája és az idegei.

Nem olyan könnyű egy ilyen vállalkozást elkezdeni, anyudnak ezt nem lehet kifejteni normálisan?

A többihez, hát nem tudom mit vár sok szülő, majd az ő gyereke megy hozzá az aktuális szupermodellhez/milliomoshoz? Ha ilyen a felfogása, én nem osztanék meg vele dolgokat, csak jól van anyuka, felszínesen beszélgetnék azt csókolom.

2019. márc. 26. 17:21
 5/20 anonim ***** válasza:
94%
3: valszeg Romániában él, ott minden szakmára a diploma szót használják.
2019. márc. 26. 17:36
 6/20 A kérdező kommentje:
Persze, hogy nem egyetemi diplomáról beszélek. Ezért dolgozunk mindketten, hogy tudjuk később fizetni magunknak a tanulást mert párom szülei nem tudták támogatni a párom mikor ideje volt, anyámnak meg meg se fordult a fejében és mai napig lehülyéz ha elmondom, szeretnék egyetemre vagy bárhova máshova menni. (Olyan dolgot tanulnék ami kiskorom óta foglalkoztat és valóban van esélye, hogy nem jutok vele sokra de épp ezért van ott a fodrászat ha ez nem jön össze) Értem, hogy társadalmilag nem vagyunk egy magas szinten de azért az alja sem vagyunk, hogy szégyellni kelljen engem ezért
2019. márc. 26. 17:36
 7/20 anonim ***** válasza:
92%
19 évesen én se vállalkoznék basszus. nem olyan világ van már. amúgy én is külföldre mennék, ha nem is végleg, de pénzgyűjtésnek mindenképpen jó. a nyelvtudást meg bőségesen megfizetik pl. Angliában de feltételezem máshol is
2019. márc. 26. 17:44
 8/20 anonim ***** válasza:
81%
Ha szeretitek egymást és idõvel az anyud is boldognak lát,akkor majd lenyugszik.
2019. márc. 26. 17:50
 9/20 anonim ***** válasza:
76%

Kérdező!

Az a szülő szégyellje magát, aki szégyelli a gyerekét!

Ezt mint szülő mondom!

Szégyen a gyerekemmel kapcsolatban akkor merülhetne föl, ha mondjuk bűncselekményt követett volna el. Vagy másokat megalázna, kigúnyolna. Vagy állatot kínozna.

De akkor is elsősorban magamat szégyellném, hogy ennyire elrontottam a nevelését.

Gyerekem választottjánál csak az számítana, hogy tisztességes, jóindulatú, szorgalmas ember legyen.

2019. márc. 26. 18:16
 10/20 anonim ***** válasza:
21%
He segíteni nem tud, akkor ne mocskolódjon. Talán ő ad tőkét a szalonodhoz? Írásod alapján nem. Ha mindketten önállóan megéltek, jól kijöttök, akkor nincs baj.
2019. márc. 26. 18:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!