Szerintetek is szégyellni való egy ilyen "gyerek"?
Azért tettem idézőjelbe a gyerek szót, mert 19 éves vagyok, jogilag felnőtt. Anyám mélyen szégyell engem. A legnagyobb problémája a párommal van illetve azzal, hogy a párommal tervezem a jövőmet aki szerinte nem hozzám való és minden tekintetben szánalmas fickó.
Róla:
A párom nem beszél tökéletesen magyarul (lévén nem ez az anyanyelve) és nincs tökéletes kiejtése, sok szót nem, vagy rosszul tud. De cserébe beszél 3 nyelvet a magyarral együtt. Nincs végzettsége mert családi problémái miatt sokáig nagy szegénységben éltek, de cserébe egy nyomdában dolgozik, és ért mindent ami számítógépekkel kapcsolatos. Igazi introvertált, nehezen oldódik, szeret háttérbe húzódni, nincsenek megnyerő szövegei meg viccei. Nagyjából ezekkel van baja anyámnak. Plusz nem gazdag a párom és ez is negatívum.
Rólam:
Fodrásznak tanultam, több mint fél éves munkatapasztalatom és egy diplomám van a szakmában, én is beszélek 3 nyelven. Viszont nem áll szándékomban saját fodrásszalont nyitni ami anyám szerint idiótaság.
Nyár elején költözünk össze a barátommal ami közel van és korrekt dolog lenne szólni anyámnak, de egyszerűen már most gyomoridegem van. Mit tegyek?
A saját fodrászszalon most még szerintem korai. Azért írom ezt, mert egy volt osztálytársam nagyon tehetséges fodrász, több neves szalonban is dolgozott, majd saját szalont nyitott (nem volt sok megtakarítása, gondolta gyorsan befut), két éven belül belebukott, ráment a gatyája és az idegei.
Nem olyan könnyű egy ilyen vállalkozást elkezdeni, anyudnak ezt nem lehet kifejteni normálisan?
A többihez, hát nem tudom mit vár sok szülő, majd az ő gyereke megy hozzá az aktuális szupermodellhez/milliomoshoz? Ha ilyen a felfogása, én nem osztanék meg vele dolgokat, csak jól van anyuka, felszínesen beszélgetnék azt csókolom.
Kérdező!
Az a szülő szégyellje magát, aki szégyelli a gyerekét!
Ezt mint szülő mondom!
Szégyen a gyerekemmel kapcsolatban akkor merülhetne föl, ha mondjuk bűncselekményt követett volna el. Vagy másokat megalázna, kigúnyolna. Vagy állatot kínozna.
De akkor is elsősorban magamat szégyellném, hogy ennyire elrontottam a nevelését.
Gyerekem választottjánál csak az számítana, hogy tisztességes, jóindulatú, szorgalmas ember legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!