Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megengednéd a 13 éves fiadnak...

Megengednéd a 13 éves fiadnak hogy egy 15 éves lánnyal és egy 13 éves fiúval elmenjenek bulizni?

Figyelt kérdés

A fiam el szeretne menni egy buliba amit kb. 20 km.-re van tőlünk. Alkoholt nem adnak ki nekik,az fix.

Viszont a lány cigizik,és hát fiatalság bolondság,fiam a szabadságérzete miatt szerintem kipróbálná.

Szerintetek? 40/N

2019. jún. 26. 08:06
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/75 anonim ***** válasza:
87%
Nem értem mi ez a nagy lepontozás. 13 évest eleve be sem engednének normális helyre. Ha pedig egy szülőnek csak az az egy nevelési módszere van, hogy mindent megenged a gyereknek, úgy is megunja(tudok nem 1 ellen példát mondani erre) alapon, akkor az elég szomorú.
2019. jún. 26. 09:50
 32/75 anonim válasza:
18%
Amúgy meg én is kipróbáltam a cigit, mikor 14 voltam, mégse lettem drogos, attól ne féltsd őt. Főleg ha bejön neki a csaj. Akkor tuti "imponálni" akar neki ezzel. De ez nem baj. Hadd csinálja. Belefér néha a piálás is, majd rájön magától, hogy nem jó.
2019. jún. 26. 09:51
 33/75 anonim ***** válasza:
97%
Egyetlen fajta buli volt, amire én 13 évesen elmehettem, és az a sulibuli volt, ahol voltak felügyelő tanárok és mindenféle normális programok ilyen életkorú gyerekeknek. Ha ilyen buliról van szó, akkor elengedném.
2019. jún. 26. 09:51
 34/75 anonim ***** válasza:
96%

29: Többen leírták, hogy jó lenne tudni, hogy milyen buli, mert nem mindegy, hogy iskolai, házibuli, tinidisco vagy normál felnőtt discó. Nyilván senki sem gondol rosszat, pl. egy iskolai teadélutánról, vagy osztálytárs szülinapi bulijáról, amit otthon tartanak.

Én is jártam bulizni rendes discóba is. De nem 13 évesen kezdtem. Az nagyon korai.

2019. jún. 26. 09:53
 35/75 anonim ***** válasza:
95%
Az mondjuk valóban nem mindegy milyen buliról van szó. Szóval azt tényleg leírhatnád kérdező.
2019. jún. 26. 09:55
 36/75 anonim ***** válasza:
100%

#33: Nekem is ugyanez :D Bár már több mint 10 éve voltam 13 éves, de az általános iskolás tinidiszkóba mehettünk el osztálytársakkal, ami akkor nagyon jó volt. Fel sem merült bennünk, hogy alkoholt szerezzünk. Ha vége volt jött értem apa kocsival (bár én messzebb laktam a sulitól, szóval eleve 2 busszal kellett járnom, este nem jutottam volna haza így), és nem számított cikinek ha valakiért eljöttek a szülei. Ja meg tartottunk osztálytársakkal szülinapi bulikat otthon. Ott sem ittunk soha alkoholt, nem is cigiztünk. Szólt a zene, elvoltunk. Jó is ezekre visszagondolni, jó időszak volt :) Pedig nem voltunk naponta részegek.

Kérdező én is kíváncsi lennék milyen buliról beszélsz. Szerintem egy felnőtteknek való bulihoz bőven fiatal. Na és akkor mi van ha nem engeded el és duzzog? Te vagy az anyja, te döntöd el egyelőre mit tehet és mit nem. Majd megbékél.

24N

2019. jún. 26. 10:09
 37/75 $$$$$ ***** válasza:
91%
Hát szerintem ne enged. Ahogy sokan leírtak rendes helyre be se engedik 13 évesen . Mert vagy 16 vagy 18 a korhatár. És meg is fogjak nézni ha nem egyertelmien nagykoru ránézésre. És egy 13 éves tuti nem az... Ráadasul ha meg oylan helyre megy ahova beengedik az telel lesz kötekesős emberekkel meg romákkal(nem vagyok rasszista. Van roma haverom de mint tudjuk a romák nagy resze nem rendes. Tisztelet a kivételnek). És ha be is jut tuti belekötnek még lehet meg is verik. Mi voltunk párszor aljább bulikban es meg belénk is belénk kötöttek és csakakkor álltak tovább amikor láttak hogy nem csináltunk a gatyánkba de még sokszor akkor se csak amikor a legnagyobb száju kapott egy jó nagy pofont... Pedig mi nem 13 évesek vagyunk. És haver 195 cm kondizik, masik haver 190 és ő is jo idelye kondizik. Én pedig 2 méter felett vagyok és több mint 13 évet úsztam, es egy idelye wn is kondizok. Tehat nem kis emberek vagyunk és még a rosszab helyeken kissebb falukban belenk is belénk állnak. Na akkor kepzeld el mi lenne 13 éves gyerekekkel. Most normalis helyen nem lenne baj. Mert ott vagy nem os mernebek balhézni az emberek vagy max 3 perc alatt otr lenne egy rendesz aki helyre rakja és kidobja.... De normális helyre megnem lesz beengedve 13 évesen. Tehat szerintem ne enged. Meg amugy sincs semmi helye az éjszakaban ennyi idősen...
2019. jún. 26. 10:13
 38/75 anonim ***** válasza:
96%

"Beszélni fogok a pultossal hogy figyelje őket. Úgy oké?"

Dolgoztam pultosként sokat, hülyeség amit írsz. Alapból általában több pultos van, akik egész este pörögnek, ég a kezük alatt a munka. Figyelniük kell a pénzkezelésre is, mert ha hiány van nekik kell kifizetni.

Nem elvàrhatò, hogy csak úgy puszira munka mellett figyeljen a gyerekedre. Nem tudom hogy gondoltad.

Én nem engedném meg, 13 évesen még gyerek. Főleg, hogy olyan társasággal megy, akik nem éppen szent életűek..

Menjenek délután moziba, találkozzanak bármi, de kocsmába vagy buliba menni nagyon korai 13 évesen.

Ráadásul a kommentek alapján nem is bízol benne maximálisan.

Én várnék vele, amíg felelősségteljesebb lesz és kicsit idősebb.

Nem akarok vészmadàr lenni, de személyesen is ismertem olyan fiatalt, aki elment bulizni és soha többet nem ment haza, reggel hívták a szüleit, hogy meghalt, baleset érte.

Alkohol hatására sajnos sok minden történhet, én várnék vele, amíg tudom, hogy feléri ésszel és vigyáz magára.

2019. jún. 26. 10:17
 39/75 $$$$$ ***** válasza:
96%
37 es vagyok. És amugy nem is ertem a mai gyerekeket. Nekunk anno 13 eves korunkban az is nagy elemeny volt hogy 22 ig havernal lehetunk meg hogy biciklizgethetunk a környeken. Eszunkbe se jutott volna bulinba menni. Max szülinak valamelyik haverbal de az is a szülők jelenleteben. Es max ilye 22-23 ig....nem mondom hogy nem ittunk semmit mert 1-1 sör becsuszott fejenkent. Vagy neha lenyultunk egy minimalisat a fater paleszéből mert ugyse vette észre.(utolag kiderült hogy tudta csak nem suolt erte mert tuda hogy megegy felest s ittunk fejenkent)De nem rugtunk be öntudatlanságig mint ahogy mostanaban sokszor latom ezt a 13-14 éves korosztálynál. Pedib nem is olyan reg voltam annyi idös most 19 vagyok. Még is minden mas vol amikor en voktam13-14 ...
2019. jún. 26. 10:20
 40/75 anonim ***** válasza:
12%

Sokhelyre beengednek 13-14 éveseket... Voltunk ismerősökkel és volt velünk egy 13 éves csaj. Simán beengedték minden igazolvány kérése nélkül. Vigyáztunk rá, de nem is próbálkoztak be nála amúgy sem. Szóval nem lehetetlen.

1, Mivel srácról kérdezed... Szerintem elengedheted, úgy sem ő lesz célpont, hanem max a csaj.

2, előbb vagy utóbb kipróbálja a cigit. Vagy megtetszik neki vagy nem. Szerintem ha most próbálja ki, még a köhögés jobban elrettenti tőle.

3, Elég ciki, ahogy írták, hogy 40 éves létedre itt kérdezed meg, hogy elengedheted-e a gyereked...

2019. jún. 26. 10:20
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!