Miért kell ezen a kérdésen kiakadni? 16l
Ma anyunak valami dolga van(tudom mi, de nem írom ki ide, mert nem lényeg), és én tegnap ugye megkérdeztem, hogy mikor ér haza. Erre elkezdett velem veszekedni, hogy mit akarok csinálni itthon egyedül, hogy ennyire érdekel, hogy mikor jön haza. Aztán tudatta, hogy nem tudja mikor végez, és ha tudná se mondaná meg.
Ezen a kérdésen mi volt annyira kiakasztó?
1.- normális családban, normális kommunikációval ezt az anyától kéne megkérdezni: mondd, most miért akadtál ki ezen ennyire? Miért baj, hogy megkérdeztem? - és nem a gyakorin, vadidegenek által leírt válaszokra hagyatkozni.
A legrosszabb a frontra való hivatkozás, mert ezzel elodázódik a "probléma" megoldása.
2.- simán elmondhatnád neki, hogy egyszerűen szeretnél egyedül lenni... nálunk pl. a fiam ezt képes lekommunikálni :-)
3.- szülőként nem kellemes megélni azt, hogy alig várja a gyerek, hogy kitegyük a lábunkat :D Én pl. elkezdtem "visszaadni" a gyereknek ezeket a mondatokat, érzéseket és hát nem örült neki :D De legalább érzi, milyen az, amikor "útba van" az embernek a másik, amikor "zavarja", stb. Azóta ritkábban akar "elhajtani" itthonról :D
Ja, és még valami: lehet, hogy agyondolgozza magát a munkahelyén, felbosszantotta valaki, stb. és egyszerűen csak rajtad csattant az ostor.
Nehogy már a gyereknek legyen a hibája hogy az anyukájának éppen milyen kedve van.
Én se bírnám szó nélkül ha így kifakadna rám anyám, gondolom fordítva is így lenne.
Egyszerűen csak flusztralt volt, éppen így adta le a feszültségét.
Mondjuk egy anyának az egyik feladata lenne hogy ne a gyereken töltse ki feszültségét, de hát senki se tökéletes szülő
1. Front van.
2. Valtozokorban van.
3. Nincs kielegitve szexualisan.
Fentiekbol tobb is lehet egyszerre, akar mind a harom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!