Mit tegyek, hogy elfogadjanak a szüleim?
23 éves lány vagyok. Párommal együtt élünk külön lakásban és dolgozunk mindketten. Nagyon szoros a kapcsolatom a szüleimmel. Szeretem őket és mivel nem laknak tőlünk messze kb. minden nap hazamegyek hozzájuk egy kicsit beszélgetni.
Egész gyerekkoromban lómániás voltam. Imádom a lovakat. Kicsi koromtól lovagolok. 12-14 éves koromban az edzőm versenyre akart vinni, mert ügyesnek gondolt. Ekkor felmerült a saját ló téma, hogy a későbbiekben vele gyakorolnék és versenyeznék. A szüleim csípőből elutasították. Utána 18 éves koromig heti 1x mehettem lovagolni. Nem voltak anyagi problémáink, mai napig egész jól élnek. Ahogy nagykorú lettem édesapám közölte, hogy nem támogatja ezt a "hülye hobbit", mert feleslegesnek találja. Ezután abbahagytam a lovaglást és mérhetetlenül haragudtam rájuk. Soha nem ismerték el sportnak és rájöttem, hogy az egész gyerekkorom egészen mostanáig azzal ment el, hogy nekik próbáltam bebizonyítani az ellenkezőjét. Kb. 3 hónapja a párommal vettünk egy lovat, így teljesült az álmom. Sajnos a korosztályom, akikkel anno együtt lovaztam tudásban jóval fölöttem állnak. Én a szabadidomítás felé húztam, így elkezdtem saját tudásom szerint vele a munkát. Most ott tartunk, hogy jön utánam a ló bárhova megyek és már pár könnyebb feladatot is ügyesen megtanult. Vettem a bátorságot és elmondtam a szüleimnek a féligazságot. Ők úgy tudják, hogy egy ismerősöm lovával foglalkozhatok. Húzták a szájukat, de ha nem beszélek róla nem hozzák fel. Nagyon szeretnék, hogy egyetemre menjek, így újraérettségiztem, hogy legyen elegendő pontom a sulihoz. Kicsi koromban mindig azzal jöttek, hogy azért is nem lehet lovam, mert nem tanulnék mellette rendesen. Az érettségi 85% lett :) (alapvetően nem vagyok egy tanulós típus) és a tanulós időszakban már megvolt a ló.
Ma felhoztam anyának, hogy valszeg megvesszük a lovat, mert kíváncsi voltam a reakciójára. Teljesen kiakadt, hogy nekem erre nincs pénzem és tök fölösleges nekem saját ló. Reméltem, ha látják, hogy tanulás mellett is kijártam a lóhoz elfogadják ezt az egészet, de nem. Hogy tudnám elérni, hogy elfogadjanak engem így? Lesz olyan egyáltalán?
Kérdező, kiábrándító lesz, amit írok, de 1 a 100-hoz az esélye, hogy elfogadjanak.
Komolyan, ilyen szülőkért mi a phaszért kaparsz ilyen szinten? Meg felnőtt emberként ne anyádék véleményét kérd ki ilyen esetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!