A szüleim lelkileg és már egyszer testileg is bántalmaztak, mit tehetek?
21 éves egyetemista lány vagyok. Egyszerre két egyetemet végeztem ebben az évben, ami már a fizikai határaimat súrolta, ezért úgy döntöttem, hogy az egyiket abbahagyom. Persze amikor itthon elmondtam kiabálás lett a vége, fenyegetés... Már ezelőtt is volt erre példa, amikor tavaly nyáron találkozni akartam a barátommal (aki jelenleg még mindig a párom) és Ők mivel nem szeretik, ezért tiltottak tőle, amikor menni akartam hozzá édesapám megpofozott. Azóta mindig valami más indokkal megyek el, csak hogy ne tudják, hogy vele vagyok. Pedig amúgy Ő egy dolgos, rendes, munkával rendelkező személy. Azóta is folyamatosan rettegésben vagyok, hogy mikor ütnek meg, mikor lesz megint lekiabálva a hajam... most szerdán lesz az utolsó vizsgám és ma a barátnőmmel elmentünk fürdeni a nagy melegben (ahova persze nem akartak elengedni, de barátnőm úgymond “kikért”, ami eleve gáz...) és hazaérkezése után azonnal elkezdtek velem kiabálni, és megfenyegettek ha nem sikerül a vizsgám agyon vernek, meg ha nem mondok igazat megütnek.
Olyan szinten vagyok, hogy már félek hazajönni, görcs van a gyomromban. Mit tehetek ilyen helyzetben? Kérlek segítsetek 😞
21 évesen azt teheted, hogy fogod magad és elköltözöl a szüleidtől. Élsz, ahogyan tudsz és ahol, amiből. Keresel egy pszichológust vagy egy pszichiátert, a bántalmazások lelki nyomait helyrerakatod magadban.
Ha ezek után a szüleid bármilyen módon megpróbálnak fenyegetni, bántalmazni, akkor pedig a rendőrséghez fordulsz.
Elmennék a családsegítőbe, hogy vegyenek állami gondozásba bántalmazás miatt.
25 éves korodig eltartanak, annyit tanulsz addig, amennyit akarsz.
Utána a párommal költöznék össze.
Csak nem egy 40 környéki pasival sikerült összeállnod?
Ismerek ilyen lányt, korodbeli, 2 egyetemen hallgató, az egyik teológia, a pasija meg 40es, a szülei előtt titkolózik, mert bántalmazzák
ma 20:52
"Viszont azon a környéken semmi normális női munka nincs"
Inkább lennék hajléktalan minthogy a szülők terorizáljanak..Minek szülnek az ilyenek gyereket ha nem tudják holtukig szivböl szeretni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!