Megtehetem hogy nem viszek senkit a diplomaosztómra mivel úgy bántak végig velem ahogy lent leírom?
Alapból a család egy része csak b.ogatott hogy jaj miért nem mentél el dolgozni...ja érettségivel 100 ezerért.
A másik meg hogy semmiben nem támogattam. Sem anyagilag sem máshogy. Ha így álltak hozzám akkor a diplomaosztón miért lenne ott bárki? Vagy ott már jó hogy lehetne nagyzolni vele ismeretségi körükben?
A harmadik pedig hogy senkitől semmit sem kaptam a második diplomámra sem nem is az hogy kellene de rosszul esik mert egy nyomorult ballagást többre tartottak idén is családi szinten.
Semmiben sem támogattak anyagilag. Gondolom akkor külön laksz, és saját pénzből tartod fenn magad. Nem tartanak el.
Szerintem akkor jogos, hogy nem hívod meg őket. Ne foglalkozz velük.
Ha viszont a szüleiddel laksz, ők tartanak el, akkor "kicsit" nevetséges a dolog. Elég anyagi támogatás, ha felnőtt létedre eltartanak.
Nekem kissé furcsa ez a hozzáállás a pénzhez. A gyereket ne támogassa az ember, ne indítsa el az életben? Ez a 18 éves vagy, húzzál dolgozni kissé erős nekem.
Azt szóljuk le, akinek nem volt beleszólása abba, hogy megszülessen-e vagy sem? A szülő vállalta minden kínnal, bajjal együtt a gyereket, ez is hozzá tartozik. Ki a pénzéhesebb, a gyerek aki csak el akar indulni az életben, hogy jól megéljen, családja lehessen, segíthesse később a szüleit, vagy a szülő, akinek 18 év után már csak teher a gyerek, keresse meg maga a pénzt, ő már magára akarja költeni. Nyilván csórókra nem vonatkozik ez, aki alig él meg.
Aztán persze majd várja a gyerek támogatását, ápolását, merthát 18 évig életben tartotta. Miközben ez volt a kötelessége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!