Miért gondolják a szülők, hogy joguk van kritizálni a gyerekeiket és beleszólni az életükbe?
Egyetemista vagyok, külön élek szüleimtől, teljes mértékben önellátó vagyok ( na jó, a 3000 forintos telefonszámlám ők fizetik, mert céges csomagban lett kötve és ennek nem kérik el az árát, de ezt leszámítva mindent én fizetek ). Dolgozok, két munkahelyen, én fizetem a szállásom, az utazásom, az ételt, rezsit, szórakozást, mindent.
Most felvetődött, hogy bérlakás helyett költözzek saját lakásba. Mivel nincs meg a szükséges önerő, szüleim adnának pénzt. Konkrétan az ő nevükre lenne hitel felvéve, de én fizetném, ha pedig kifizettem a hitelt és megadtam nekik azt a pénzt, amit induláskor adtak, nekem ajándékoznák a lakást.
Csakhogy ők úgy gondolják, hogy ha ők adnak 2 milliót, hiába fizetem én az összes többi részét, lesz beleszólásuk mindenbe. Szó szerint mindenbe. Hogy legyen-e állat a háznál, barátnőmmel összeköltözök-e, kiadom-e az egyik szobát albérletbe, milyen színűre lesz festve a fal, stb.
Egészen addig elmennek, hogy mint szülők akik támogatnak, nekik joguk van kritizálni, ellenkezni velem és "jobb irányba terelni az életem" ( értsd: az a jó, amit ők akarnak és ők csinálnak, amit én csinálok 10/9-szer rossz, de legalábbis nem jó ). És hogy igenis ahhoz is van közük, hogy én kivel vagyok együtt, hogy akarok-e gyereket, mert a család a normális, stb.
Én erre azt mondtam, hogy mint szülők, van joguk kritizálni, ez tény. Van joguk rálátni az életemre bizonyos mértékben. Ellenben közük nincsen azokhoz a dolgokhoz, amiket ők felsoroltak, hogy kivel vagyok együtt, mit csinálok a lakással, lesz-e gyerekem és ha igen, mikor, mikor váltok munkahelyet és hasonlók, ebbe nincs beleszólásuk.
Ha pedig az, hogy segítenek ezzel jár, akkor köszönöm szépen, nem kell a segítség.
Erre válasznak jött, hogy hálátlan vagyok, ők sokkal kevesebbet kaptak, nekik senki nem szólt bele az életükbe, de nem is segítettek, stb.
Na most kérdezem én: jogos az ő felvetésük? Ha pénzt adnak, bevásárolják magukat az életembe? Vagy netalán nekem van igazam és túlzásba estek?
Miért gondolják hogy joguk van kritizálni és mindenbe beleszólni?
A hitel is, meg a lakás is a szülők nevén lesz, de te fizetsz mindent? Jól értem, hogy csak majd egyszer, kb. 15 év múlva, ha addigis úgy ugrálsz, ahogy ők akarják, majd kegyeskednek a nevedre iratni azt a házat?
Jól gondold meg! Ennyi év alatt bármi történhet, amiért meggondolhatják magukat, hiszen "A szó elszáll, az írás mard" Ha nem lesz erről papírod, egyszer mivel bizonyítod, hogy neked ígérték és annyi évig te fizetted?
Én köszönöm szépen, de ezt biztosan nem vállalnám be.
Válasszal nem tudok szolgálni, de ez igen érdekes: “..nekik senki nem szólt bele az életükbe..”
Az én szüleimnek nagyon-nagyon beleszóltak, ezért így ők nekem nem szólnak bele szinte egyáltalán, majd mindent én tudok. Csak az a helyzet, hogy nem.
Ördögi kör ez..
Mindegy, csak ennyit akartam. :D
Amúgy ha a hitelt te fizeted akkor nehogymár úgy gondolják, hogy neked “ajándékozzák”. Mit? Amit kifizettél?
Nekem is volt ilyesmi sztorim a családban, igaz "csak" az autóm önerejével.
Én akkor azt mondtam, hogy "köszönöm, nem kell segíteni, majd megoldom egyedül."
Fél évvel később lett autóm, de olyat vettem amilyet akartam, a színe is olyan amilyet akartam és nem az a típus, amit mindenáron rám akartak erőltetni.
Neked is ezt tudom tanácsolni. Költözz később, gyűjtsd össze magadnak és akkor te döntesz el mindent.
Valamiért keverik a szezont a fazonnal.
Ha elmondod, mibe nincs joguk, hogy jön oda a hálátlanság?? Mintha az lenne a hálás ha parancsra tennéd, amit mondanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!