Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elnéznéd az alkalmi drogozást...

Elnéznéd az alkalmi drogozást a gyerekednek? (kifejtés lent)

Figyelt kérdés

Adott egy gimis 17 éves lány, kb havonta egyszer Budapesten tölt 2-2,5 napot a legjobb barátnőjénél. Olyankor elmennek bulizni, és elszív 1-2 füvegcigit, vagy kipróbál mást (de sosem fizet értük).

Amúgy nem züllött, a magyaron kívül 3 nyelven beszél, a következő tanévben az érettségi előtt szeretné letenni a 3. felsőfokú nyelvvizsgát. Jól tanul, minden év végén kitűnő volt eddig, és az évközbeni versenyeken is eredményesen szerepel. A tanárok is szeretik, sosem mondanak róla rosszat, vagy panaszkodnának. Otthon sincs vele probléma, nem lázadozik. Hétvégente eljár a barátnőivel bulizni, de normál körülmények között. Szóval igazából szinte tökéletes, azt a havi-2 havi hétvégét leszámítva...

Így ti, mint szülők, elnéznétek ezt?

2019. jún. 15. 13:24
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
83%
Hiába fényezed agyon magad, hogy az iskolában hogy teljesítesz, mennyi nyelvvizsgád lesz, a tanárok szeretnek, stb., akkor is azt írom, nem. Nem nézném el. Nagyon nem vagy tisztában azzal, hogy ez az út, amit sulin kívül jársz, nagyon nem jó. De majd megtapasztalod.
2019. jún. 15. 17:32
 22/34 anonim ***** válasza:
84%
Tőlem aztán szedjél be, amit akarsz. Egyszer belefutsz, egy "kevert cuccba", aztán majd a gyomormosás helyretesz.
2019. jún. 15. 17:33
 23/34 anonim ***** válasza:
92%
Ezek a jártasságok csak annyit számítanak hogy magasabbról zuhansz, vagyis cikibb lesz tehetséggel majd lemorzsolódni mint eredetileg is kilátástalan helyzetből nem vinni semmire
2019. jún. 15. 17:44
 24/34 anonim ***** válasza:
72%
Sok kemény drogot használó kezdte úgy, hogy csak 1-2 füves cigi, meg kipróbálunk ezt-azt ami nem árt.
2019. jún. 15. 18:35
 25/34 anonim ***** válasza:
85%
Hiába sorolod fel, hogy jól tanulsz és nyelvvizsgáid meg ilyen meg olyan versenyeredményeid vannak, mégis buta vagy, mert a gyakorlatban nem tudod alkalmazni, amit megtanultál. Vagy biológiaórád sosem volt? Függőségekről, drogok hatásairól meg ilyesmiről nem tanultál soha? Kidobhatod a felsőfokú nyelvvizsgáidat az ablakon, ha ahhoz nincs eszed, hogy vigyázz a saját testedre.
2019. jún. 15. 19:47
 26/34 anonim ***** válasza:
81%

Egyetértek az utolsóval: buta vagy. Az, hogy eredményes vagy a tanulásban, az nem jelenti azt, hogy az életben is.

Gyenge vagy, aki könnyen drogossá válhat, mert sokat képzelsz magadról.

Oh, és nem, nem nézném el a gyerekemnek. Hamar abbahagyná a pesti bulikákat 18 éves koráig, és örökre elveszítené a bizalmamat. 18 éves kora után is rágnám a fülét, de valószínűleg ő elköltözne, hiszen nagylány, így sajnos nem lenne rálátásom..

2019. jún. 15. 19:56
 27/34 anonim ***** válasza:
84%

NEM engedném.

A legjobb úton vagy a pokol felé. Kapudrogokról hallottál már? Épp azt tolod.... most még csak havonta 1-2 alkalommal. Aztán majd elkerülsz egyetemre, sok lesz a feszkó, nagyok az elvárások, neked meg majd eszedbe jut, hogy mi segíthet ellazulni. Vagy várj, CHILL-ezni, ahogy írtad. És akkor a havi 1-2 alkalomból majd heti lesz, aztán napi. Tudom, most nem hiszed. Pedig úton vagy felé.

A legnagyobb hazugság, amit mondhatsz magadnak, az a "bármikor le tudom tenni" és a "tudom, mit veszek be, ismerőstől kapom". Dehogy tudod.... bár mondjuk nekem aztán tök mindegy. De közel sem vagy szinte tökéletes, ne ringasd magadat ebbe.

2019. jún. 15. 21:31
 28/34 anonim ***** válasza:
39%
Hogy fuvet sziv neha.. usse kavics de ha rendszerezodne nem turnem szo nelkul. Meg ez az esetenkent mas kiprobalasa..vannak drogok amik az elso pillanatban fuggove tesznek..ugyhogy akkor es ott kezdenek kiakadni.
2019. jún. 16. 09:25
 29/34 anonim ***** válasza:
84%

Nekem ezzel "csak" az a bajom, hogy nem tudod mit raknad eléd. Hiába mondják, hogy nem lesz semmi bajod a "jófajta ekitől" pl., ha nem azt kapsz hanem teljesen mást.

Jártam én is sokat bulizni nem is olyan rég és nagyon sok lánykát láttam, akik a lépcsőn/parkban zokogtak, mert nem tudták mit vettek be és mit csináltak az elmúlt pár órában.

Én mondjuk "csak" alkoholt ittam és azt is mértékkel. Bogyókat sosem szedtem be, mert nem tudhatod mi az.

Szóval nem, nem nézném el. És nem álszenteskednék, hogy én soha még 1 korty vbk-t sem ittam, hanem felhívnám a figyelmed a veszélyekre...

2019. jún. 16. 16:41
 30/34 anonim válasza:
54%
22 éves srác vagyok kb 15-16 éves korom óta szívok alkalmi jelleggel füvet (mondjuk 2hetente egyszer) 18-19 éves koromtól buliban néha partydrog (kb fél évente). Szerintem beleférhet, ezzel még semmi baj nincs ha tudod hol a határ. A füvet mindig is tudták szüleim, gondolom nem örültek neki, de ők is próbálták már régebben, szóval soha nem is voltam tiltva tőle. Partydrogokat szerintem sejtik de amilyen gyakorisággal használok bármit is nem érzem problémának. Lényeg a lényeg anyukáddal való kapcsolatodtól és az ő beállítottságától függ, hogy elmondd e neki. Szerintem jobban jársz ha fokozatosan adagolod be neki, először csak a füvet, ha jól reagál jóval később akár a többit is. Ezzel az ingyen kapsz bogyót dologgal nagyon vigyázz sok a szar ember, ez nem játék! Mielőtt még bárki leszólna, hogy egy "zűllött drogos" ad tanácsot egyetemet végeztem és az egyik legnagyobb magyar infrastruktúra fejlesztő cégnél dolgozom mérnökként:) szóval nem hinném, hogy bármivel is szarabb ember lettem emiatt mint aki soha nem használt semmit.
2019. jún. 18. 21:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!