Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elnéznéd az alkalmi drogozást...

Elnéznéd az alkalmi drogozást a gyerekednek? (kifejtés lent)

Figyelt kérdés

Adott egy gimis 17 éves lány, kb havonta egyszer Budapesten tölt 2-2,5 napot a legjobb barátnőjénél. Olyankor elmennek bulizni, és elszív 1-2 füvegcigit, vagy kipróbál mást (de sosem fizet értük).

Amúgy nem züllött, a magyaron kívül 3 nyelven beszél, a következő tanévben az érettségi előtt szeretné letenni a 3. felsőfokú nyelvvizsgát. Jól tanul, minden év végén kitűnő volt eddig, és az évközbeni versenyeken is eredményesen szerepel. A tanárok is szeretik, sosem mondanak róla rosszat, vagy panaszkodnának. Otthon sincs vele probléma, nem lázadozik. Hétvégente eljár a barátnőivel bulizni, de normál körülmények között. Szóval igazából szinte tökéletes, azt a havi-2 havi hétvégét leszámítva...

Így ti, mint szülők, elnéznétek ezt?

2019. jún. 15. 13:24
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
45%
nem. Én nem ótvar drogost nevelek a gyerekemből. És de, van baj vele csak még nem került nyilvánosságra. Az meg hogy nem fizet a cuccért..tehát kedveskedik pasiknak hogy megkínálják. Még gázabb. 17 évesen meg nem kéne minden hétvégén bulizni járni mert nem csak drogos hanem alkesz is lesz belőle.
2019. jún. 15. 13:29
 2/34 A kérdező kommentje:
Azért az alkoholizmus nem heti 2-3 fröccsnél/vodkaszódánál kezdődik.
2019. jún. 15. 13:30
 3/34 anonim ***** válasza:
30%
Az alkalmi füvezést elnézném, mást nem.
2019. jún. 15. 13:32
 4/34 anonim ***** válasza:
91%

Gondolom te vagy a lány.

Azzal mondjuk semmire nem mész, ha én azt mondom, hogy el fogadom, ha a szüleid meg szíjat hasitanak a hatadbol.

Én erősen gyanakszom arra, hogy túlságosan szorosan fogtak a szüleid(3 nyelv és végig kitűnő bizi) és ezzel kompenzalsz, hogy legyen egy kis rosszasag is.

2019. jún. 15. 13:32
 5/34 anonim ***** válasza:
87%
Nem nézném el.
2019. jún. 15. 13:36
 6/34 A kérdező kommentje:

Na jó, igen, én lennék a lány. Azért írtam ki a kérdést, mert anyával általában mindent megbeszélünk, és mindig kérdezi, hogy mit csináltunk Pesten, hol voltunk, kikkel stb. És csak ezt a részt nem említem neki, mégis bűntudatom van sokszor.

Nem szigorúak amúgy itthon, amiket elértem, azokat magam miatt sikerült. Ők is segítenek persze (hoznak-visznek mindenhová, fizetik a különórákat, vizsgadíjakat, kikérdeznek ha kell, segítenek tanulni stb), de nem erőltetik egyáltalán. Maximalista vagyok kicsit.

2019. jún. 15. 13:40
 7/34 anonim ***** válasza:
97%
Nekem ezzel csak az a problémám, hogy nem tudhatja mit raknak elé. Most itt ez a sok dizájner sz.rság, és elég veszélyesek. Ez nem olyan mint 20 éve amikor ha eléd raktak egy tablettát akkor az biztos eki volt ha meg fehér port akkor speed, vagy esetleg kokain és tudtad hogy egyiktől sem lesz komoly bajod. Van olyan tizenéves az ismeretségi körben aki szintén éltanuló volt nagy célokkal most meg agykárosult zombi mert olyan cuccot adtak neki ami első használat után függőséget okoz és nyomta fél évig és olyan károsodást szenvedett hogy soha nem fog tudni teljes életet élni.
2019. jún. 15. 13:46
 8/34 anonim ***** válasza:
84%
Nem mintha lényeges lenne, de ki fizeti a drogozását? ( csak mert leírtad, hogy nem ö fizeti ) Nehogy már lennének olyan jó barátok, aki nemi ellenszolgáltatás nélkül, a szép lelkéért drogoztatnák ezt a kiváló lányt. Kamu, elképzelt történet...
2019. jún. 15. 13:52
 9/34 anonim ***** válasza:
82%
Nem nézném el. Más dolog, hogy kipróbál valamit, egyszer. És teljesen más, hogy előre eltervezi, hogy buliban mindig fog. Ingyen kapod? Olyan nincs, vagy ez még a beetetés, vagy majd kérnek valamit cserébe. És mi lesz, ha váratlan hatása lesz és kihasználnak?
2019. jún. 15. 13:56
 10/34 A kérdező kommentje:

Voltál te már pesti buliban?:DD Vagy úgy egyáltalán, bármilyenben?! Hidd el, van ott annyi pénz, hogy nem egy füvescigit fognak hiányolni...

De van, hogy csak chillezünk valahol, és a legjobb barátnőm kapja a barátjától (ő jártasabb az ilyenekben), aztán mi elfelezzük.

2019. jún. 15. 13:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!