Elnéznéd az alkalmi drogozást a gyerekednek? (kifejtés lent)
Adott egy gimis 17 éves lány, kb havonta egyszer Budapesten tölt 2-2,5 napot a legjobb barátnőjénél. Olyankor elmennek bulizni, és elszív 1-2 füvegcigit, vagy kipróbál mást (de sosem fizet értük).
Amúgy nem züllött, a magyaron kívül 3 nyelven beszél, a következő tanévben az érettségi előtt szeretné letenni a 3. felsőfokú nyelvvizsgát. Jól tanul, minden év végén kitűnő volt eddig, és az évközbeni versenyeken is eredményesen szerepel. A tanárok is szeretik, sosem mondanak róla rosszat, vagy panaszkodnának. Otthon sincs vele probléma, nem lázadozik. Hétvégente eljár a barátnőivel bulizni, de normál körülmények között. Szóval igazából szinte tökéletes, azt a havi-2 havi hétvégét leszámítva...
Így ti, mint szülők, elnéznétek ezt?
Gondolom te vagy a lány.
Azzal mondjuk semmire nem mész, ha én azt mondom, hogy el fogadom, ha a szüleid meg szíjat hasitanak a hatadbol.
Én erősen gyanakszom arra, hogy túlságosan szorosan fogtak a szüleid(3 nyelv és végig kitűnő bizi) és ezzel kompenzalsz, hogy legyen egy kis rosszasag is.
Na jó, igen, én lennék a lány. Azért írtam ki a kérdést, mert anyával általában mindent megbeszélünk, és mindig kérdezi, hogy mit csináltunk Pesten, hol voltunk, kikkel stb. És csak ezt a részt nem említem neki, mégis bűntudatom van sokszor.
Nem szigorúak amúgy itthon, amiket elértem, azokat magam miatt sikerült. Ők is segítenek persze (hoznak-visznek mindenhová, fizetik a különórákat, vizsgadíjakat, kikérdeznek ha kell, segítenek tanulni stb), de nem erőltetik egyáltalán. Maximalista vagyok kicsit.
Voltál te már pesti buliban?:DD Vagy úgy egyáltalán, bármilyenben?! Hidd el, van ott annyi pénz, hogy nem egy füvescigit fognak hiányolni...
De van, hogy csak chillezünk valahol, és a legjobb barátnőm kapja a barátjától (ő jártasabb az ilyenekben), aztán mi elfelezzük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!