Sok szülő miért nem támogatja a gyerekét?
"16 éves korom óta diákmunkáztam, és mindig a fizetésem 1/3-ával hozzá kellett járulnom a családi költségvetéshez, pedig egyáltalán nem szorultak volna rá" - ez sok családban elvi kérdés. Szerintem 18 év / érettségi alatt nem etikus, de levelező felsőoktatás mellett, ha van kereseted, elvárható, sőt, illik felajánlani - ha nem fogadják el, az ajándék.
"18 éves szülinapomra pedig vehettem magamnak egy cipőt, de úgy, hogy az ár felét én állom" - ez tényleg gáz.
"Sikerült a pár év diákmunka alatt összespórolnom 600 ezer forintot, és amint a szüleim ezt megtudták, fokozatosan vissza akarják velem fizettetni a jogsim árát, mondván, én mit kezdenék azzal a pénzzel" - ez tényleg "No comment"
Az elején még hisztis csajnak tűntél, de ezt a mondatot elolvasva tényleg az merült fel bennem, miért nem bérelsz szobát...
"18 éves szülinapomra pedig vehettem magamnak egy cipőt, de úgy, hogy az ár felét én állom"
Nyilván nem egy háromezres kínai tornacipőről volt szó. A gyerekem most pl egy 250 eurós, amúgy iszonyat ronda cipőt akar, egyértelmű hogy nem veszem meg neki. Se szülinapra, se csak úgy, ennyi pénzt egy cipőre értelmetlen kiadni. Kap 100 eurót, aztán majd eldönti, elég e egy normális cipő annyiért, vagy hozza tesz a saját pénzéből és megveszi azt a hányadékot
Nem ertem, hogy miert szamit normalisnak az, hogy egy 16 eves gyereket is mar arra koteleznek a szulok, hogy fizessen be a rezsibe. A jogositvany visszafizetteteset meg nem is kommentalom....
Kerdezom, koltozz kollegiumba vagy alberletbe. En inkabb erre adom ki a penzem, mint hogy olyan szulok kezebe adjam, akik azonnal verszemet kapnak, ha megtudjak, hogy van sporolt penzem. Ez nem normalis. Aki a gyereket ilyen szinten beveteli forraskent kezeli, az megerdemli, ha egyedul marad.
Ha meg nem tudsz elkoltozni, akkor nem fogadnek el toluk semmit sem. Ha kerdore vonnak, kozolnem, hogy megvenni en is megtudom, felesleges toluk elfogadni akarmit, tudvan, hogy ugyis ki akarjak kesobb fizettetni.
Nem tudom... Talán, mert őket sem támogatták a szüleik, és túl anyagiasak lettek. Kiskorú gyerek diákmunkán szerzett pénzére igényt tartani szerintem iszonyú gáz. Ha félre tudtál tenni 600.000Ft-ot, akkor nem vagy olyan elevszett ember, hohy ne tidnál egyszer majd lakást venni. Nem is értem. Azt akarják, hogy ott maradj életed végéig és add haza a pénzed, mert nem fogsz tudni lakást venni? Oké, anyagilag nem támogatnak (a jogsi visszafizettetése igazi szarrágás), de mi a helyzet az erkölcsi támogatással?
Amúgy lehet, hogy oda kellene adnod a jogsi árát, biztos nagyon hiányzik nekik.
Hát nem tudom, az egy dolog, hogy nem segítenek, de hogy le is akarnak húzni, mert kiderült, hogy van megtakarìtàsod. Szülőkhöz méltatlan viselkedés, lesülne a bőr a képemről a helyükben. A pelenka árát nem akarják ennyi erővel visszakérni?
Ha tegyük fel nem lesz saját lakásod, valahol akkor is lakni fogsz és a kaució illetve az albi berendezésekor jól fog jönni a 600 ezer.
Vagy bármi baj esetén tartaléknak jó ha van.
Én letagadnàm, hogy van megtakarításom a helyedben.
Ha a jövőben lesz gyereked, te majd csináld máshogy, szerintem tök jól gondolkodsz és jó szülő lesz belőled.
A saját lakásról meg ne mondj le, ha gyűjtögetsz majd összejön. Az árak is leeshetnek majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!