Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A te csaladodban is tobb jar...

A te csaladodban is tobb jar a fiutestvernek mint a lanynak?

Figyelt kérdés

Pl.

-lanyoknak KELL hazimunkat vegezniuk, fiuk nem mosogatnak/takaritanak/foznek stb.

-fiu jogositvanyat mar 16 evesen megcsinaltatjak, mert neki kell es jar ( a lanynak ezzel szemben NEM)

-a nagyszulotol kapott zsepenzt (10-20ezer korul) a lanytol elveszik, a fiu megtarthatja es azt vesz belole amit akar

-a fiunak jar kulon szoba, a lanynak nem

-a fiunak jar es kell mindenfele technikai dolog (pl. Laptop, jobb telefon stb) , lanynak eleg a csaladi szamitogep

Ez mennyire gyakori Magyarorszagon manapsag?

Nalunk ez ment mindig is...

2019. jún. 3. 12:14
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
77%
"fiukent én cserébe füvet nyírtam, betonoztam, kerítést építettem, kocsit mostam" És mivel ez azonos a napi szintű házimunkával... ja, nem azonos. Ezek olyan dolgok amiket egy héten egyszer, vagy ritkábban csinálsz. Szóval nálatok is félre volt söpörve a lány.
2019. jún. 3. 13:05
 12/40 anonim ***** válasza:
74%

"1 fiukent én cserébe füvet nyírtam, betonoztam, kerítést építettem, kocsit mostam" Nálunk ezt is anyám csinálta-csinálja vagy én. Amikor jöttek az építőmunkások, bátyám még arra is lusta volt, hogy beengedje őket, nemhogy betonozni. Hólapátolás dettó, ő meg ott bagózott kényelmesen a teraszon. Fizikai munka, ha nem vagyok otthon a nyugdíjas anyámra hárul teljes egészében. Hiába veszekedtünk vele, nem csinál semmit.

Félre ne értsed, nagyon derék, hogy léteznek ilyen fiútestvérek, mint te, jó ilyet is olvasni.

2019. jún. 3. 13:08
 13/40 anonim ***** válasza:
87%

Fenőtt nő vagyok. Van három fiú testvérem. Amit ők megkaptak, azt én is. Sosem volt hangsúlyozva, hogy fiú- vagy lány. Ha akadt házkörüli teendő, akkor mindannyiunkat bevontak kivétel nélkül. Ha csak egy dolgora futotta, akkor az KÖZÖS volt. Ennek köszönhetően, a mai napig is összetartó és egymást segitő/támogató testvérek vagyunk, hiszen gyerekkorunkban mindenen együtt mentünk keresztül.

Kérdező..nem is tudom mit tennék a helyedben, de nekem ez borzasztó amit irsz. Az ilyen szülőkkel én minimálisra venném a kapcsolatot. Felteszem, ha majd egy nap ápolásra szorulnak, akkor majd te leszel köteles ápolni őket..a régi módi felfogásukkal együtt. Lépj ki ebből.

2019. jún. 3. 13:08
 14/40 anonim ***** válasza:
73%
9: azért mert a te családod ilyen gáz, meg még itt pár emberé, nem mindenki így él, úgyhogy nem kell általánosítani,hogy ez Magyarország, és itt a nőnek nincs szava.
2019. jún. 3. 13:09
 15/40 anonim válasza:
59%
Nálunk sajnos így van...a tesóm és közöttem 7év van az ő javára, de az nem azt jelenti, hogy nekem nem lehet semmim, ami neki lehet. Attól, hogy én vagyok a kisebb nekem is lehetnek jogaim! 11l
2019. jún. 3. 13:14
 16/40 anonim ***** válasza:
27%
15: Persze, ha a tesód 18 évesen jogsit szerez, akkor neked is kell 11 évesen. Teljesen érthető :D
2019. jún. 3. 13:16
 17/40 anonim ***** válasza:
75%
Fiam is van, lányom is van, mindkettő egyformán kap mindent, mindkettőnek egyforma jogai és kötelességei vannak a családban. Nincs különbségtétel.
2019. jún. 3. 13:24
 18/40 anonim ***** válasza:
59%
Nekem van fiam is és lányom is. Nincs ilyen különbség. Ami van, az életkorból adódik. Jobb technikai eszköz, több zsebpénz. De nem azért mert fiú, hanem azért mert idősebb.
2019. jún. 3. 13:26
 19/40 anonim ***** válasza:
36%
ilyen fiú-lány megkülönböztetést én vallásos családokban láttam (katolikus és evangélikus családban is)
2019. jún. 3. 13:33
 20/40 anonim ***** válasza:
85%

"fiukent én cserébe füvet nyírtam, betonoztam, kerítést építettem, kocsit mostam"

Ezt imádom, mikor a férfiak azért nem mosogatnak vagy porszívóznak, mert 10-15 évente 1x lebetonozzák a feljárót. Kerítést is gondolom hetente kell építeni. Paneloknál ezek pláne égető kérdések, a fűnyírással meg a fahasogatással egyetemben.

Amúgy nálunk lányként nekem kellett nyírni a füvet, a betonozást meg szakember végezte, szóval a keményen dolgozó férfiaknak ennyi dolguk sem volt.

2019. jún. 3. 13:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!