Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A te csaladodban is tobb jar...

A te csaladodban is tobb jar a fiutestvernek mint a lanynak?

Figyelt kérdés

Pl.

-lanyoknak KELL hazimunkat vegezniuk, fiuk nem mosogatnak/takaritanak/foznek stb.

-fiu jogositvanyat mar 16 evesen megcsinaltatjak, mert neki kell es jar ( a lanynak ezzel szemben NEM)

-a nagyszulotol kapott zsepenzt (10-20ezer korul) a lanytol elveszik, a fiu megtarthatja es azt vesz belole amit akar

-a fiunak jar kulon szoba, a lanynak nem

-a fiunak jar es kell mindenfele technikai dolog (pl. Laptop, jobb telefon stb) , lanynak eleg a csaladi szamitogep

Ez mennyire gyakori Magyarorszagon manapsag?

Nalunk ez ment mindig is...

2019. jún. 3. 12:14
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
86%
Remélhetőleg nem gyakori. Kérdezd meg aszüleidet, hogy a teszvéred miért fontosabb nekik? Miért jár neki mindenből jóval több? Lehet megfognak lepődni, mert észre sem veszik, mit művelnek.
2019. jún. 3. 12:24
 2/40 anonim ***** válasza:
46%
Ez egyáltalán nem Magyarországról szól. Ez arról szól, hogy idegenekkel kommunikálsz, ahelyett, hogy a szüleiddel beszélnéd meg, hogy mi nem tetszik. Sokkal hatékonyabb lenne.
2019. jún. 3. 12:25
 3/40 anonim ***** válasza:
86%

"-a nagyszulotol kapott zsepenzt (10-20ezer korul) a lanytol elveszik, a fiu megtarthatja es azt vesz belole amit akar

-a fiunak jar kulon szoba, a lanynak nem" <----Ilyenről meg a pénzesről még nem hallottam. :O

Ezt leszámítva a többi játszott. Mondjuk egy nagy balhé keretében közöltem anyámmal, hogy én nem fogok főzni-mosni a felnőtt testéremre, amikor hazalátogatok.

De ő kapott számítógépet, amit szépen szétcseszett, amikor anyám kapott munkahelyi gépet otthonra, azt is kisajátította, majd tönkre vágta.

Nagyon problémás felnőtt lett belőle, semmibe vesz másokat, anyám-apám egy bohóc-cseléd neki (pedig apánk elég szigorú volt, de főleg persze velem). Most erre mit mondjak? A szüleim tették ilyenné.

Főleg az anyák tehetnek erről, hiszen az apai szigort is tönkre vágják a mindent elnéző babusgatással. Tényleg nem akarok senkit bántani, meg nem nőgyűlölő vagyok, de a fiús anyák egy részénél kevés elvakultabb embert ismerek.

Mondjuk a környezetemben én ezt jó pár családnál láttam. Az már rajtad múlik meddig hagyod ezt.

2019. jún. 3. 12:28
 4/40 anonim ***** válasza:
96%
Nálunk is ez van a házi munkába. Ha a fiú testvérem igénytelen, nem takarít fel maga után anyám egyből jön azzal hogy de hát ő fiú.
2019. jún. 3. 12:30
 5/40 anonim ***** válasza:
48%

"a fiunak jar kulon szoba, a lanynak nem"

Miért, a lány a szülőkkel alszik? Vagy esetleg két lány van és egy fiú? Mert akkor egyértelmű, higy a különnemű gyerek külön van.

2019. jún. 3. 12:34
 6/40 anonim ***** válasza:
94%
Nálunk ugyanez ment. A lány végezze el a házimunkát, lány kussoljon, és szolgálja ki a fiú testvérét, a lánynak jó a másodrangú cucc, a lány maradjon otthon, a fiú meg két nyári táborba is mehet.... Nem Magyarországra jellemző, hanem egyes középkori felfogású szülőkre. Én biztos nem fogom ezt csinálni ha lesznek gyerekeim.
2019. jún. 3. 12:37
 7/40 anonim ***** válasza:
72%

Nálunk nem. Ugyanúgy kellett otthon segítenünk. Nekem előbb lett jogsim, mint a fiútesómnak. Ugyanannyi pénzt kaptunk nagyiktól alkalmanként és nem vették el. Egyenlően kaptunk mindent, akár ruha, akár más dolog.

Ahogy beleláttam ismerősök életébe, máshol is kb. így volt, mint nálunk. Nem lettek megkülönböztetve a tesók.

2019. jún. 3. 12:44
 8/40 anonim ***** válasza:
87%
nem tudom, én csak azt veszem észre, hogy az öcsém 10 évesen még nem tudta hogy kell langyos vizet csinálni, meleg és hideg víz engedésével a csapból. xD Valahogy annyira hozzászoktak a szüleim hogy a segge alá tegyenek mindent, hogy full elvárja és nem is tud csomó alap életben előforduló dolgot megtenni. Takarítania egyáltalán nem kell 15 évesen sem, holott én 11 évesen a saját szobámban mindent megcsináltam. Anyukám kicsit himsoviniszta na, tök érdekes. Nagyon elkülöníti a fiú dolgokat a lány dolgoktól, tipikusan az a nézete hogy a nő a fakanál mellett legyen és majd akkor tudsz kezdeni valamit az életeddel ha lesz férjed...ultra gáz.
2019. jún. 3. 12:45
 9/40 anonim ***** válasza:
73%

Sajnos ez azért van MO-n, mert min. 100évvel levagyunk maradva a nyugattól mentalitásban is.

Abszolút tapasztalom a környezetemben és sajnos személyesen is a családomban a fiú gyermek mennyivel többet ér, többre jogosult, többet kap, neki bármit lehet stb.

Nálunk kirívóan (külső szemlélődönek) is feltönő volt a megkülönböztetés egészen gyerekkortól...fiatal felnőtt korunkig. Mivel én jó pár családtaggal megszakítottam a kapcsolatot a folyamatos megaláztatás, bántás, kivételezés miatt így már 30 évesen közvetlen nem érzem a dolgokat szerencsére. Pszichésen viszont nagyon megterhelő kamasz éveim és fiatalkorom volt ez miatt. Teljesen tönkre mentem benne.

Viszont a közvetett környezetemben sajnos manapság is látom ugyanezt a tendenciát...a fiúgyerek/fiú unokatestvér/férfi sógor stb az ok, a nőnemű családtag/rokon az megcsak legyen csöndben és tegye a dolgát.

Balkáni nép vagyunk, elmaradott múltszázadi gondolkodásmóddal, ennyi.

2019. jún. 3. 12:46
 10/40 anonim ***** válasza:
32%

1 fiukent én cserébe füvet nyírtam, betonoztam, kerítést építettem, kocsit mostam

2 így volt, de azért kvázi motiválásként nyelvvizsgához kötötték, hogy kifizetik a jogsit. Nekem 16 évesen már megvolt, húgomnak 20 évesen sem.

3 abszolút nem, viszont nálunk nem is szokás pénzt ajándékozni

4 nem, egy szobában laktunk húgommal, de ketten vagyon szóval ha nekem lett volna akkor neki is, gondolom ha 2 fiú 1 lány akkor a srácok laknak együtt ha 1 fiú 2 lány, akkor a lányok, ez normális.

5 so-so, én jobb technikai kütyüket kaptam, de életkorukhoz képest, húgom hamarabb kapott sajátot. Én akkor kaptam, mikor egyetemre mentem, ekkor ő megörökölte az otthoni asztalit, de egy évvel később , mivel az már elavult volt , gimi közepén kapott saját laptopot.

2019. jún. 3. 12:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!