Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nagyon rossz helyzet alakult...

Nagyon rossz helyzet alakult ki köztem és a szüleim között, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Hazudtam nekik egy vizsgámmal kapcsolatban, ami már sokadszorra nem lett meg. Azt mondtam megvan, pedig két nappal később mentem el igazából, de akkor meg is lett. Viszont azt hazudtam hogy ismerősömnél vagyok, amíg elmentem vizsgázni. Lebuktam, kerestek nála de nem voltam ott. Állítólag az apukám sírt a csalódottságtól. Meg gerinctelen vagyok és ilyesmi. Azt hozzátenném hogy a nyomásuk miatt titkoltam el a dolgot, mert minden egyes bukásomról beszámoltak a fél családnak is, és szinte minden nap felhozták a dolgot, meg cseszegettek hogy tanuljak. Persze, jogos, nem örülnek neki. De emiatt akkora stressz volt rajtam, és hogy megint közölnöm kellett volna hogy bukta lett...Így inkább behazudtam. Bánom a dolgot, de tudom hogy miattuk tettem így. Kérdés, hogy most mi a francot csináljak
2019. máj. 30. 13:40
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%

Szülőként írom:

Első körben soha senkivel sem osztanám meg a gyermekem kudarcait, mert ezzel konkrétan kiszolgáltatom a saját gyermekem nekik. Sem testvérnek, unokatesónak, keresztszülőnek, senkinek. Ha megkérdeznék, hogy sikerült a vizsga, azt mondanám h tanultál rá, így tudom, hogy jó lesz az eredmény, akkor is, ha nem lesz az. A gyermekem és a férjem a családom elsősorban, anyaként és apaként téged kell megvédenie a szüleidnek, a többi rokon másodlagos.

Másodszor, a gond az, hogy sokaknak nincs diplomájuk és azt hiszik, hogy egy tantárgy sikertelen vizsgája ugyanaz, mint mikor ált suliban valaki megbukott és egy évet ismételnie kellett. Nem értik, hogy egyetemen ha megfeszülsz is, vannak olyan tárgyak, ahol a tanár jóindulatától függsz.

Harmadszor: nagyon kedves srác lehetsz, ha ennyitől bűntudatod van de gondolkodj egy picit ezen, amit most írok. Nem veszed észre, de a szüleid eléggé irányítani akarnak még mindig. Apud sírása eléggé érzelmi zsarolás szagú. Hidd el, ha egy szülőnek fájdalmat okozol és talán sír is miatta, nem az lesz az első dolga, hogy az orrodra köti, éreztetve ezzel, milyen szörnyű vagy. Egy szülő feladata az, hogy ha fájdalmat okozol, kiadja magából majd megkeresi, hol csúsztatok el bizalom terén és újra felépíti azt veled, nem húz le. Azért vizsgázni mentél, nem drogozni. És anyaként írom, szóval semmi hátsó szándék nélkül, komolyan így látom: a helyzethez elsősorban az vezetett, hogy nem tudtál bízni bennük a viselkedésük miatt. Eléjük kell állnod és őszintén elmondani, hogy a személyes dolgaidat osztották meg másokkal folyamatosan, kellemetlen helyzetbe hozva ezzel téged és ezért nem tudtál megbízni bennük. Meg kell érteniük, hogy a azülő is hibázik és nekik is tudniuk kell bocsánatot kérni. Engem így nevelt anyukám és én is így nevelem a kislányom.

Remélem sikerül eléjük állnod és őszintén elmondanod, mit érzel. Ennél tisztességesebb út szerintem nincs.

2019. máj. 30. 17:19
 22/34 anonymousreview60 ***** válasza:
100%
#21: +1
2019. máj. 30. 18:56
 23/34 A kérdező kommentje:
Elmondtam. Mondtam hogy sajnálom, nem kellett volna. Anyám természetesen kiabált és aljas megjegyzéseket tett, és mondták hogy milyen gyereket neveltek ők, aljas vagyok, hátbaszúrtam őket, a képükbe hazudtam simán, pislogás nélkül. Mennyit segítenek, mindent megtesznek és így hálálom meg. Mekkorát csalódtak, nem gondolták volna, mert ez nem gyerekes csíny volt és mindent elbasztam, nem érdekli őket a diplomaosztóm se, se buli nem lesz se semmi. Hibát követtem el, bazi nagyot, de úgy érzem ez azért túlzás. Mert az egyetemi évek alatt nem voltam olyan rossz, és most emiatt hogy hazudtam úgy csinálnak mintha valami titkolnivaló, szégyellnivaló lenne az hogy később végeztem. Ja, és én miylen szar szülőknek állítom be őket, hogy félek tőlük.Ennyi, nem tudok mit hozzáfűzni.
2019. máj. 30. 21:41
 24/34 anonim ***** válasza:
51%

"Se buli nem lesz, se semmi." Ezt nem értem: te a szüleiddel bulizol? Vagy az ő engedélyükkel?

Nagyon igyekezz azt az egyetemet befejezni és elköltözni!

2019. máj. 30. 21:49
 25/34 anonymousreview60 ***** válasza:
100%

Ha nem tanultál volna vagy a támogatásukat drogba fekteted, akkor hátbaszúrtad volna őket. Amit tettél, nem szép dolog, de nem "csúnya". A hisztérikus kitörés azt jelzi, gyereknek tekintenek, és az ő egójukat nézik nem kisrészt. Hát hogy képzeli a kis s@ros, hogy ezt vagy azt tesz.

Próbáld meg elfelejteni a dolgot! Majd bulizol a haverokkal, stb.

2019. máj. 30. 21:50
 26/34 A kérdező kommentje:

mármint diplomaosztó buli. Kertipartit terveztünk, de nekem már rég nem volt hozzá kedvem mert utálnám a sok mosolygó arcot hogy "háhá na csak nem végre végeztél? "

Szóval mindent elcsesztem ez a lényeg, mindenki utál és egy gyerekes, gerinctelen szardarab vagyok. Minden szuper.

2019. máj. 30. 21:58
 27/34 A kérdező kommentje:
Ja, súlyosbító körülmény, hogy belekevertem az ismerősömet és elvittem a kocsit.
2019. máj. 30. 22:00
 28/34 anonim ***** válasza:
100%

#8-ra:

46 éves vagyok, szóval több, mint 20 éve fejeztem be az egyetemet, de pontosan ismerem ezt az érzést.

És hidd el, hogy ezt csak az érti meg, aki keresztülment rajta. Van egy olyan érzésem, hogy egyik szülőd sem tanult felsőfokú intézményben.

#23-ra:

Hm, elszomorító anyukád reagálása.

Nem minden szülő méltó arra, hogy kiterítsd a kártyáidat.

Akkor lettél volna aljas, ha több féléven át úgy indultál volna el reggelenként otthonról, hogy mész az egyetemre, mikor már régesrég kibuktál onnan és egész nap csak a városban lődörögtél volna.

Anyukádnak ez a reakciója pontos magyarázat arra, miért volt félelem benned. És ez a félelem okozta, hogy hazudtál nekik. Anyukád utólag is visszaigazolta, hogy nem lehetett nekik bevallani, hogy nem sikerült akkor és ott az a vizsga.

Csak a tényszerűség kedvéért:

1. Nem vagy aljas, nem szúrtad hátba a szüleidet.

2. Ez valóban nem gyerekes csíny volt, hanem kegyes hazugság az igazsággal szembenézni képtelen szüleid felé.

3. Nem b...tál el az égvilágon semmit. Sikerült a vizsgád, tehát ha a többi is sikerül, akkor folytatod a következő félévet.

4. Hidd el ott lesznek a diplomaosztódon, sőt akit csak lehet, hívni fognak rá, és hatalmas felhajtást akarnak majd. Ismerem ezt a szülő-típust. :DDDD Enyhített kiadásban az enyéim is hasonlók.

Véletlenül se vedd komolyan anyukád kirohanását. Indulatból beszélt, fejedhez vágott, ami csak eszébe jutott. Minden csoda 3 napig tart. Eltelik pár nap, jönnek más feladatok, más hírek, megy tovább a ti életetek is.

Ha félbehagynád az egyetemet és sose fejeznéd be, akkor is ember maradnál. Nemhogy így, hogy csupán egyik vizsgádat ismételni kellett, és 2 nappal később tetted le, mint amikor szüleidnek mondtad, hogy sikerült. Ennyi az egész, nyugodtan nézz a tükörbe, semmi okod lelkiismeretfurdalásra.

Azt a tanulságot vond le, hogy ha a te gyerekednek lesz gondja az iskolában, akkor mit fogsz majd másképp csinálni, hogy ő ne érezze magát úgy, mint te most.

2019. máj. 30. 22:08
 29/34 A kérdező kommentje:
Sokadszorra lett meg. És idén lesz a diplomaosztóm ha minden jól megy. DE emiatt a hiba miatt, most hiába szívtam évekig az egyetemen, úgy csinálnak direkt mintha semmi se lett volna...Tudom hogy így lesz..
2019. máj. 30. 22:13
 30/34 anonim ***** válasza:
Na ne hergeld bele magad ennyire az önsajnálatba, míg a végén magad is elhiszed! Semmilyen kerti parti, hanem államvizsga, munkahelykeresés, albérlet. Ennyi a teendőd, semmi több.
2019. máj. 30. 22:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!