Mit tegyek ha otthon a szüleim elítélnek politikai nézeteim miatt?
"Magyarul nem szeretnék kitérni a téma elől, mert én szívesen beszélnék róla."
Ha mindenképp erőlteted azt ami nem megy, akkor tényleg idióta vagy.
Ha ennyire bele akarsz állni a vitába, akkor ne hagyd, hogy ők abbahagyják annyival, hogy idióta vagy.
Rá lehet erre is mutatni, hogy érvelési hiba. Ha nagyon menekülni akarnak, akkor kicsit provokativabban is megfogalmazhatod az érveid, hogy azért akarják abbahagyni, mert nem tudják érvekkel alátámasztani stb.
Én nem szoktam hagyni, hogy érvelési hibákkal lesöpörje a beszélgető partnerem a témát. Szóval ilyen szempontból elég aggresszíven is tudok fogalmazni, hogy belekényszerítsen egy vitába a másikat. :D
Döntsd el (minden esetben külön-külön), hogy megér-e a vita lefolytatása egy veszekedést, és ha igen, akkor menj bele, ha nem, akkor térj ki a kérdésük elől olyasmivel, hogy a múltkor már elmondtad, hogy mit gondolsz, de végig se hallgattak.
Ha kérdeznek, te meg válaszolsz, és erre azt mondják, hogy idióta vagy, ellenérvük viszont nincs, akkor egyszerűen könyveld el magadban, hogy neked van igazad, és vegyél be leszaromtablettát. (De attól, hogy nem tudnak jó ellenérvet kapásból, még lehet ám, hogy nekik van igazuk - csak nem tudnak jól vitázni -, úgyhogy ha másokkal előjön ugyanaz a téma, akkor azért figyelj majd oda az ellenérvekre, és gondold át.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!