Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek melyik szülő a jobb?

Szerintetek melyik szülő a jobb?

Figyelt kérdés

2eve vannak elvalva a szuleim

Apa: mindig visz kirándulni, vesz nekem ruhakat,

Anya: mindig itthon ülünk, nemvesz semmit mert elvileg van mar 100...ja csak a felsoim nagy része mar 3 4 eves:(

Cipobol is mindenkinek Adidas, Vans meg minden meno cipoje van nekem meg egy lassan 3eves cipom..

Ráadásul mindig mondja hogy koltozz at apadhoz

Fozni szokott

2019. máj. 26. 15:40
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Te abban méred, hogy jó-e valaki, hogy mennyit vásárol neked?? És ha apukád vesz neked ruhákat, akkor miért vegyen mindig anyukád is? Anyukáddal laksz, ő gondoskodik rólad. Apukádnak se lenne ennyi ideje, meg pénze se, ha ő gondoskodna rólad.
2019. máj. 26. 17:11
 12/19 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy? 10? 11? Nőj már fel! Ennyi infóból nem lehet bírálni anyucit meg apucit. Attól hogy utóbbi pénzesebb, jobb szülő? Jesszus...de ha ennyire rajongsz érte, költözz hozzá.
2019. máj. 26. 17:11
 13/19 anonim ***** válasza:
54%
Nem értem, mi baj a több éves ruhával, cipővel, ha nem szakadt vagy elnyűtt, és ha az illető nem nőtte ki? Én simán használok akár 8-10 éves ruhákat is, mert semmi bajuk. Legyen az póló, kabát, pizsama, pulóver, sapka-sál-kesztyű. Teljesen jók, simán lehet őket hordani, csak mosni és vasalni kell. Apámnak vannak jóval régebbi ingei is, és a férjemnek is, ami a nagypapájáé volt, épp ezért becsben tartja őket. Nem tudom, az ilyen "értékrendű" fiatalok mit csináltak volna 60-80-100 éve. Mindenkinek pár darab ruhája volt csak, amit munkában, iskolában használt és egy ünnepi, amit templomba járáshoz vettek föl.
2019. máj. 26. 17:28
 14/19 anonim ***** válasza:

Én felnőtt vagyok, tehát már régóta nem növöm ki a ruháimat, és nem is nagyon hízom ki. És férfi vagyok, szóval a divat a legutolsó szempont nálam, viszont legelső a használhatóság.

Ennek figyelembe vételével kezelje mindenki, amit alább írok.

3-4 éves pulóver, póló, ing nálam szinte újnak számít. Ami kopott, vagy elvásik a nyaka, azt nem hordom tovább munkába, de simán vannak 10-20 éves pulóvereim, amik teljesen jó állapotban vannak. Innen nézve nekem értelmezhetetlen, mi a baj a 3-4 éves felsőkkel. Ha sok van, akkor gondolom egy-egy darab nem lehet agyonhordva, mert mindegyik viszonylag ritkán volt rajtad és kevésszer volt mosva. Vagy ha csak néhányat használtál, és azok agyon vannak hordva, akkor azok selejtezhetők, de akkor a többi meg szinte újnak számít.

3 éves cipő? Akkor veszek újat, ha az, amit használok, elkopik, tönkre megy, beázik - és már nem lehet javítani.

Nem értem azt a szembeállítást, hogy Adidas, Vans cipő kontra 3 éves cipő. Ha 3 éves Adidas cipőd lenne, azzal elégedett lennél?

Egyébként az Adidas cipők tartósak? Ár-érték arányban jók? Ha igen, akkor valóban érdemes kiadni rájuk a pénzt. Ha 3 év múlva ugyanúgy le akarnád cserélni őket (és nem azért, mert kinőtted), akkor tökéletesen megértem anyukádat, hogy nem akar erre költeni.

Fentiekkel ellentétben a kirándulás kontra otthon ülés miatt viszont megértem, hogy apukád stílusa tetszik jobban. Kirándulni egészséges, feltölti a testet-lelket, rá lehet csodálkozni a természet szépségeire, ráadásul közös szülő-gyerek élmény.

Érdekes, hogy a szüleid megítélésénél teljesen kimaradt, hogy melyikük megértőbb veled, melyikükkel tudod a problémáidat jobban megbeszélni. Én azt gondolnám, hogy 95%-ban ez kéne, hogy eldöntse, melyikük a jobb szülő. Vagy én vagyok UFO? ;-)

2019. máj. 26. 18:31
 15/19 A kérdező kommentje:
Igazabol mindketten megertoek de anyukammal szeretem inkabb megbeszelni ha valami baj van
2019. máj. 26. 18:51
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván a leírásból apuka, de a kommentekből látszik, hogy rohadt sok minden kimaradt, és kb. csak a lóvére lett kihegyezve az egész, ami elég felszínes és aljas dolog. Nyilván több szabadideje van apukádnak, aki nem napi szinten főz-mos-takarít utánad és aki jobb esetben fizet egy nem túl combos gyt-t, annak több pénze van rucikat venni.
2019. máj. 26. 19:15
 17/19 A kérdező kommentje:
Hat igen apukamnak sokkal tobb szabadideje van. De anyukammal szeretek jobban elni:)
2019. máj. 26. 19:25
 18/19 anonim ***** válasza:

Szerintem akkor okosabb lett vna a kérdés kiírása előtt gondolkodni, hogy te kivel szeretsz lenni inkább és nem kihegyezni a kerdest "az e a jobb szülő aki több mindent meg tud venni a gyerekének?"

Egy minden 2.hvg-s apukanak lenyegesen egyszerűbb jófejnek meg nagyvonalúbbnak lenni, de a hétköznapok számítanak valójában amivel nyilván anyukád birkózik meg nap mint nap

2019. máj. 26. 20:00
 19/19 anonim ***** válasza:

Szerintem mind a kettő szeret, csak másképp.

Más a véleményük a gyereknevelésről, meg gondolom másról is, valószínüleg ezért is váltak el.

Örülj, hogy mindketten ott vannak neked.

2019. máj. 27. 14:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!