Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem mindegy másoknak,...

Miért nem mindegy másoknak, én hogy fogok szülni?!

Figyelt kérdés

A félreértések elkerülése végett: nem vagyok terhes.

Nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, egy fogászati kezelést nem bírok elviselni érzéstelenítő nélkül.

Szerencsére rendes a dokim, és mindig ad injekciót.

Már gyerekkoromban is ez volt. Kislányként hosszú hajam volt, és utáltam, ha más fésült, mert mindig húzták a hajam. Erre folyton megkaptam anyumtól, nagymamámtól, hogy hogy fogok szülni, ott ám nem szabad sikítozni, mert felképel az orvos.

Illetve hogy ha egyszer férjhez megyek, a férjem majd jól össze fog verni, ha mindig sírni fogok, amikor valamim fáj.

Illetve reménykedtek benne, hogy majd idővel helyrejön a fájdalomküszöböm, de sajna nem. Nehezen viselem a menstruációs görcsöket, a migrént, és mint írtam, a fogászatot.

Egyszer egy régi fogorvosom is beszólt, hogy "Remélem, nem fogsz szülni", mert megszenvedtem a gyökérkezelést.

Ugyanígy kicsit szégyenlősebb is vagyok az átlagnál.

Utáltam, ha kamaszkoromban pl apum bejött a fürdőszobába, amikor zuhanyoztam (kád, nincs függöny).

De ha szóvá tettem, akkor megkaptam megint a "Hogy fogsz te szülni, mikor majd 6-an bámulják a puncid közben, majd nem leszel szégyenlős?!"

2019. máj. 19. 17:57
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
83%

Mindenkinek el szoktam mondani a saját történetemet, akit ilyennel szekálnak a családban.:

Megnyugtatlak. Frankón szültem.

Én se szerettem, ha a hajamat piszkálják, ha a torkomban, számban kotoznak, és a mensesgörcsből is kijutott.

A szülés fájdalmai olyanok voltak, mint egy rendes mensesgörcs, de annyival még jobbak is, hogy a fájások nem folyamatosak. Belehúzott és elmúlt: öt percből 1 görcs, 4 nyugi. A toló fájás volt csak tartósabb, erősebb. Másrészt az egésznek célja és értelme volt, ami jót tesz az elmének, ellentétben a mensesgörccsel, amit vinne el az ördög, inkább.

2019. máj. 20. 11:51
 22/22 anonim ***** válasza:
100%

Arra gondolj Kérdező, hogyha a szülés olyan lenne, ahogy a rokonságod tálalja, akkor már kihalt volna a Föld, az állatokat is beleértve. És a különösen bátraknak csak egy gyerekük lenne, mert senki nem vállalna 2-3-10-et.

Én már a szülésemre nem is emlékszem, viszont életre szóló "élmény" volt, amikor gyerekkoromban a talpamból kivágtak valami szemölcsöt, vagy mi a fenét.

2019. máj. 21. 01:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!