Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a véleményetek az olyan...

Mi a véleményetek az olyan tekintélyelvű szülőkről akik kvázi rabszolgaként tartják a gyereküket?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogy a gyereknek nincs internet, filmnézés, házból való kijárás, de akár étel sem (semmilyen szinten), amíg nem csinálja meg a házimunkát (nem csak a maga részére, pl. a szülei tányérját is mosogassa el, ruháikat teregesse ki), kompromisszumokat pedig nem ajálnhat, mert a autoriter személyiségű szülei azért megbüntetik, nem fizikai agresszíóval, de kitalálnak valami érzelmileg megterhelő büntetést, ha a gyerek valamit másképpeb akar mint Ők...

Valamiért nagyon azt tapasztalom, hogy a magyar társadalom 90%-a szerint ilyen nem is létezik, biztos a gyerek a hibás, szófogadtlan, stb.

Vagy a mégrosszabb, hogy ez így van rendjén, minden szülőnek így kéne viselkednie.

Nektek mi erről a véleményetek? Nagyon érdekel...

2019. máj. 9. 13:07
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
88%
Azt, hogy egy kérdést hány százalékra értékelnek itt a gyakorin, az sajnos nem azt jelenti, hogy mennyire hasznos, hanem hogy mennyire vág egybe a többi válaszoló véleményével.
2019. máj. 9. 13:51
 12/24 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem meg természetes, hogy egy gyerek X kor felett besegít a háztartásban, és nem anyuci a cselédje. Ez nem azt jelenti, hogy mindig ő mosogat és takarít stb, hanem hogy besegít. A család lényege az, hogy együtt csinál mindenki mindent a nyugalom és a boldog élet céljából. Nekem pl semmi hátrányom nem származott abból, ha szombat délelőtt kiteregettem, és a konyhában kiszolgáltam anyumat a főzésben, vagy heti egyszer felporszívóztam a szobám. Szerintem alap, hogy egy gyerek idejekorán megtanulja, hogyan tartsunk rendet, vagy hogyan kell paprikás krumplit főzni. Kikerül a nagy életbe és folyik ki a nyál a szájából a többsége fiataloknak. Kövezzetek meg, de én is "befogom" a gyereket 10 éves korától segíteni, persze ha kész a házija. Ételt sosem vonnék meg tőle, akkor sem, ha bűnt követ el. Étellel nem büntetünk. Ilyen egyszerű.
2019. máj. 9. 13:54
 13/24 A kérdező kommentje:

#15.

Mondjuk ezt nem is feltétlenül vitatom, de szerintem világosan leírtam, hogy itt nem erről van szó...

Esetemben és még sokan mások esetében mindent meg kellett csinálni, nem csak a "saját részemet", s nem csak alkalmanként hanem mindig.

Ha valamivel mondjuk a házi mellett nem készültem el időben, vagy úgy mentem ki a házból, hogy az ismerőseimmel legyek (csak a közelben), hogy nem szóltam, azért elég komoly büntetések jártak. Mondjuk sosem fizikailag bántottak, de érzelmileg annyira leterheltek, hogy ma sem hevertem ki teljesen... Pszichoterápiára kell járnom.

2019. máj. 9. 14:02
 14/24 anonim ***** válasza:
35%
Hát nem tudom miért akkora cucc elmosogatni vagy kiteregetni. Azt meg pláne fel nem foghatom, hogy ha ah ember egyszer hozzálát, akkor miért csak a magáét csinálna meg. Elképzelni is röhejes. Vacsorázik a 4 tagú család, ezt én mindenki elmossa a saját tányérját, evőeszközeit és poharat. A fazék meg ott marad koszosan, mert az egyiküké sem?????
2019. máj. 9. 14:04
 15/24 A kérdező kommentje:

Meg például 15 évesen el kellett mennem többször ismerőseikhez kapálni, kaszálni, komoly fizikai munkát végezni, ami azon túl, hogy illegális, nyílván egyes gyerekeknek pozitív dolog, mert kapnak legalább érte fizetséget.

Én is kaptam ezen ismerőseiktől, de a szüleim egy részét elvették, egy részéből pedig az edzéseimet fizették, amit szerettem volna abbahagyni, de azt nem engedélyezték.

Szóval azért kellett dolgoznom, hogy olyan sportokat űzzek, amiket nem is akarok.

És ha mellette nem végeztem el a házimunkát, vagy négyesnél rosszabb jegyet kaptam akkor megbüntettek.

Reggelit és vacsorát mindig magamnak kellett készítenem, abból amit találtam, ebédet azt kaptam, azt amit Ők is ettek és, hogyha nem csináltam semmi "rosszat", akkor nem is vonták meg.

Viszont fagyit, csokit, cukrot sosem kaptam, zsebpénzt sem. Ilyesmit csak olyankor kaptam, ha egy kedvesebb gyerek az iskolában megkínált.

Születésnapomat sem ünnepelték soha...

Tortát is csak akkor ettem amikor néha az iskolában egy születésnapos vitt be.

De ennek nem valami vallási okai voltak, nem voltak puritánok, stb.

Ők vettek maguknak jégkrémet ha meleg volt, ittak néha bort is, pezsgőt is és amúgy sem voltunk rossz anyagi helyzetben.

Anya szülinapját mindig meg kellett ünnepelni...

Az öcsémmel is hasonlóan bántak/bánnak, valamiben kicsit megenyhűltek azóta, valamiben pedig rosszabbak lettek.

Ami szerencs, hogy anya még dolgozik, apa pedig ugyan nyugdíjas, de állandóan elmászkál, szóval azért én tudok foglalkozni a testvéremmel, moziba, állatkertbe vinni ha úgy van, de ez is titok.

2019. máj. 9. 14:22
 16/24 A kérdező kommentje:

Én nem is akartam leírni ezeket a dolgokat, sőt egy csomó dolgot le sem írtam...

Csakhát láthatóan nem értettétek, hogy mire gondoltam a kérdés kiírásánál.

Én nem tudom elhinni, elfogadni, hogy a nagytöbbség szerint Magyarországon így kell gyereket nevelni és, hogy ez így helyes!

2019. máj. 9. 14:29
 17/24 anonim ***** válasza:
74%

Aki nem tud a kérdésre válaszolni, csak kötekedni, az kopjon le.

Mindenki azt kapja, amit megérdemel? 72%, hogy nem fordul fel a gyomrod magadtól?!

Ne törődj velük, kérdező, ez az oldal egy mocskos szemétdomb. Jobb nem ide írni a lelki gondokat.

2019. máj. 9. 14:30
 18/24 anonim ***** válasza:
9%
Szegény kérdező... tutujgassátok attól jobb lesz az élete.
2019. máj. 9. 14:31
 19/24 anonim ***** válasza:
60%
Inkább, minthogy olyan megkeseredett elmebajos váljék belőle, mint te. Sajnállak, tényleg.
2019. máj. 9. 14:32
 20/24 anonim ***** válasza:
66%

72%-os, hányadék egy alak vagy. És még az arcod is nagy, nemhogy inkább elrejtenéd ezt a degenerált bensődet. És igen, értjük, hogy szemet felmenőid vannak, és téged kellene itt sajnálni. De ez nem a te kérdésed, írj ki sajátot, bár, amilyen ellenszenves egy barom vagy, mégis inkább kímélj meg mindenkit magadtól.

Kérdező, igen, sajnos a mi társadalmunk jelentős része ezt hívja nevelésnek, ezzel általában még dicsekedni is szoknak, meg előadják, hogy őket is agyba-főbe verte az apjuk/anyjuk, aztán lám, milyen becsületes, jó emberek lettek. Öhömmmm..

És nem, amúgy ez nem normális. A gyerek nem kutya, sem ló, nem idomítani kell, hanem nevelni. Az 2 különböző dolog. Még akkor is, ha nyilván támasztok korlátokat és elvárásokat is, nem csak jogokat.

Amúgy meg sem próbálod nekik elmagyarázni? Ha te már nem függsz tőlük, miért nem "csapod" a fejükhöz, miért veszel titokban fagyit az öcsédnek (többet nem engednék veled?), miért nem mondod meg nekik, mekkora undormány az, amit veletek csinálnak/csináltak?

2019. máj. 9. 15:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!