Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A 444 miért trehányozza le...

A 444 miért trehányozza le azokat, akik nem akarnak rabszolgaként dolgozni?

Figyelt kérdés

[link]

A cikknek nem ez a fő mondanivalója, de azért megakad rajta az ember szeme.

A magyarok azért pár dologban felzárkóznak a nyugatiakhoz, csak a felzárkózás lassú.

Ilyen például, hogy már nem vállalnak el akármilyen munkát, akármennyi pénzért.Inkább kimegy külföldre.

Ha kevés a pénz akkor nincs motiváció, nincs jó munkaerő.Azok a cégek, amik rájöttek arra, hogy bizony érdemes áldozni a munkakörülmények javítására, bérfejlesztésekre, nem kínlódnak olyan súlyos munkaerőhiánnyal, mint azok, akik nem.

A cikkben említett vállalkozás az a tipikus rabszolgatartó telep lehet.

„ha szabadnapot adok nekik, büntetésnek fogják fel.”

Persze, nem csak a helyi vállalkozók ilyen buták, akadnak a nemzetközi cégek közül is ilyenek.

Nálunk például, Magyarországi viszonylatban jók a fizetések, sok a cafeteria,kedvezmény,juttatás és nem gond a humány állomány ápolása.Én junior beszerzőként annyit kerestem, mint máshol a gépészmérnökök, most még többet.

Egy sori betanított emberke is kap bruttó 330 körül.

2017. máj. 13. 22:52
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
21%
Azért, mert a 444 egyetlen célja a provokáció.
2017. máj. 13. 22:55
 2/14 anonim ***** válasza:
22%
Ki az aki még olvassa azt a "híroldal" blogot? :D
2017. máj. 13. 22:57
 3/14 anonim ***** válasza:
14%
A 444-et soros pénzeli, szélsősége ultraliberális oldal, azt írnak ott amit akarnak. A magyar embert ott semmibe veszik.
2017. máj. 13. 22:58
 4/14 anonim ***** válasza:
24%
Undorító ez az egész cikk.
2017. máj. 13. 23:02
 5/14 anonim ***** válasza:
89%
Az emberek (nemcsak a magyar emberek) jelentős része, képzetlensége, motiválatlansága okán csak rabszolgának jó. Én megértem, hogy ezek az emberek sem akarnak rabszolgák lenni, merthogy az import munkaerő majd elvégzi. Igenám, de amíg a közmunkából éppencsak éhen nem döglesz, addig az pándzsábi munkásember szépen összerakhat egy házra valót, és szépen lehagyja az önérzetes magyart életszínvonalban.
2017. máj. 14. 00:02
 6/14 anonim ***** válasza:
77%

"Egy sori betanított emberke is kap bruttó 330 körül."

Meg a mesemaci. Ha ez igaz lenne, akkor az állami szférában dolgozó diplomások már mind felmondtak volna, hogy inkább a gyárakban dolgozzanak. Meg a cikkben említett cég sem csak egy részét kellene, hogy indiaiakkal pótolja a munkaerőnek, mert mindenki felmondott volna nála.

Egyébként nagyjából egyetértek, nem valószínű, hogy a cikkben említett cég normális munkakörülmények közt dolgoztatna. Abban igazuk van persze a 444-eseknek, hogy emiatt nem kellene köpködni szerencsétlen indiaiakat, inkább fel kellene nyitni az ő szemüket is.

2017. máj. 14. 00:26
 7/14 anonim ***** válasza:
82%

Hát figyelj,én Nógrád megyei vagyok,amilyen emberek itt vannak 80%-ban azok nem azért nem dolgoznak,mert jobb lehetőségre várnak,hanem azért mert segélyen akarnak élni és büdös nekik a munka.

Érdemes egyszer tanulságképp eljönni,mi vagyunk Magyarország gettója...

2017. máj. 14. 00:27
 8/14 anonim ***** válasza:
89%

Trehány szó egy helyen van a cikkben, ahol olyan emberekről beszélnek, aki nem megy be időre dolgozni, vagy részegen jár be, stb. Ennyit azért el lehet várni egy dolgozótól, nemde?

Szánalmasan gyenge provokálás a kérdés.

2017. máj. 14. 00:27
 9/14 anonim ***** válasza:
83%

Az első három válaszon látszik, hogy meg sem nyitotta a cikket, különben tudnák, hogy valójában a heol.hu-n jelent meg az interjú, ami a Heves megyei hírlap online felülete és ahhoz Soros Györgynek semmi köze.

Azért gratulálok különös képen a hármas válaszolónak, most nevezted "szélsősége ultraliberális oldal"-nak Mészáros Lőrinc lapját.

Másodszor kérdező, ha esetleg elolvasod a választ, akkor közölném veled, hogy a trehányság szinonimája a hanyagságnak.

[link]

Ez által ugye valójában Sárközi Tamást, a Multiton Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. egyik tulajdonosa nevezte annak a dolgozókat, hiszen ott van a cikkben, hogy "eleinte főként helyi és környékbeli lakosok között toboroztak, de csak nagyon kevesen jelentkeztek, és akik eljutottak odáig, hogy felvegyék őket, hamarosan már nem álltak alkalmazásukban pontatlanság és hanyag munkavégzés miatt."

"A cikkben említett vállalkozás az a tipikus rabszolgatartó telep lehet.

„ha szabadnapot adok nekik, büntetésnek fogják fel.” "

Tudom furcsa lehet, de tényleg vannak más kultúrák és ott másképpen állnak a dolgok, mint például a munka.

2017. máj. 14. 00:38
 10/14 anonim ***** válasza:
95%

"Érdemes egyszer tanulságképp eljönni,mi vagyunk Magyarország gettója.."

Ha Észak-Magyarországról beszélsz akkor helyes az állítás, különben Borsod és Miskolc is harcba szállna ezért a címért.

2017. máj. 14. 00:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!