Mit tennétek a helyemben? Normális ez? Kitagadnak a szüleim!?
A szüleim választás elé állítottak vagy ők vagy a roma párom.
Tehát vagy szakítok a párommal és elhozok onnan minden cuccot és a szüleimmel maradok.
Vagy őt választom, de akkor nem léphetem át az ajtót többet és az esetleges unokáról sem akarnak majd tudni. Megszűnök létezni számukra!
22 éves vagyok. Nem tudok dönteni.
1 éve vagyunk együtt, a szüleim tudták , hogy van párom csak azt nem, h roma.
Gyűlölik a romákat...
A szülők kifejezhetik a rosszallásukat, elmondhatják a véleményüket/aggályaikat, de egy ilyen ultimátumot nem adhatnak. Aki képes lenne ezért kirakni a gyerekét, az az én szememben nem szülő, csak egy valaki, aki megcsinált egy gyereket. Ha a beszűkült látókörük fontosabb, mint a gyerekük, akkor szégyellhetik magukat. Gondoljanak bele, hogy mégha őket is választanád, soha többé nem tekintenél rájuk ugyanúgy.
Én gondolkodás nélkül a páromat választanám egy ilyen helyzetben, viszont azt is jó lenne tudni, hogy milyen körülmények között él ő, mit dolgozik, te tudsz e valahol dolgozni stb.
De egyébként nem hiszem, hogy megszűnnél létezni számukra, az már nagyon extém eset lenne. Hiányoznál nekik, hidd el és megjönne az eszük, csak addig évek is telhetnek el.
A szüleid mindig a szüleid lesznek, a párod viszont nem biztos, hogy mindig a párod lesz.
Legtöbb szülő azonban nem tagadja ki ezért a gyerekét. A nagymamám sem szerette a romákat, mégsem tagadta ki a nagynénémet, amikor roma párja volt, csak a pasi soseem ment hozzájuk.
Nekem volt félvér párom. Elköltöztem vele meg az annyával. Anyu hagyta.Nem avatkozott bele. Lett egy gyerek. Dolgozni se ő se a szülei nem akartak. Gyesből éltünk fél évig. Haza költöztem. Anyu azt mondta: azért engedtem hogy tanulj a saját hibádból . Ha ellenzem is elmész csak akkor megharagszol. Most már tudod jó döntés volt e.
Őszintén nem volt jó döntés. Az iskolát abba hagytam mert dolgozni mentem hogy a lányomat el tudjam tartani. Iskola nélkül szart se érek. Ráadásul nincs apja a gyereknek mert másfèl èvesen látta utoljára. Csinált magának másik családot. Azóta de kereste a lányát. Most első osztályos. Csak gondolkozz el rajta. A szülő csak jót akar. És lehet ez a szüleid részéről csak fenyegetés mert máshogy nem tudnak jó útra terelni. Van becsületes cigány. Mert van egy olyan ember akit ismerek és szívét lelkét kiteszi a családbak. De ez csak egy a 1000-ből!
34.-nek. Az én "apám" magyar, s egyéves koromban látott engem utoljára. Ez nem függ attól, milyen nemzetiségű valaki.
Viszont, ha kitagadja valaki azért a gyerekét, ott szerintem más van a háttérben. A gyereke is a gyereke marad az embernek, akkor is, ha országos bűnöző.
Kevés infót csepegtettél, így nehéz véleményt alkotni.
Egyfelől az nem igaz, hogy roma pasi után nem kellhetsz fehér pasinak. Nem biztos, hogy az lesz az első új randitéma, hogy roma az exed.
Más kérdés, hogyha van egy félvér gyereked, azzal sokkal kisebb eséllyel fogadnak el, mint egy fehérrel.
Két dolog kényes: roma és a korkülönbség. A te korodban ez nagynak számít szerintem.
De sok dologra nem tértél ki, ill. nehezen, mintha nekünk is nehezen írnád, és csak megerősítést akarnál.
Van gyereke? Elvált? sok dolgot nem tudunk. Ebben a korban simán lehet, hogy túl van egy házasságon. Van szenvedélybetegsége?
az egy év óta milyen gyakran alszol nála, milyen körülmények között lakik ott?
Milyen közös dolgok, azonosságaitok vannak, habitus, érdeklődés, világnézet, hobbi...
Nem feltétlenül sunyi, gonosz, agresszív a cigány, a "vér"-rel sem jönnék.
Hogy végül mi lesz, ha mégis együtt maradtok, az kétesélyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!