Anyám trehány. Hogy vezessem rá, hogy legyen egy kicsit rendszeretőbb?
Végeztem az egyetemmel, jelenleg a szüleimmel élek. Dolgozom , idén költözünk külön a párommal, de majd csak év végén, addig kellene valami megoldás, hátha valaki járt már így.
Anyukám nagyon trehány, egyetem mellett is rendszeresen takarítottam utána. Nagyon sok szabadidőm elment arra, hogy utána nyaljam fel a padlót, tükröt, ablakot mossak, kimossam a szennyest, főzzek ,kiontsem a négy napos kajákat a hűtőből.
Nagyon elhanyagolja a konyhát. Minden ragad, maszatos, koszos, poros , morzsás.
Ha süt, a maszatos tepsit hetekre visszateszi a sütőbe, hogy majd elmossa. (Mindegy süti volt benne vagy hús)
Bent hagyja a maradékokat a spájzba, ha apám is szól neki , neki is azt mondja hogy hagyja..majd kidobja..(ja hetek múlva).
Áll az olaj az összes labosába teli, aztán meg csapkod hogy nincs mibe főznie, de kiönteni nekem kell, ha már megelégelem.
Apa , ritkán van itthon, állandóan úton van, értékesítő, vett mosogatógépet is, de anyám azt sem használja, bár az én dolgom megkönnyíti.
Testvérem kollégista az ország másik felén.
Anyám 6órában dolgozik , hiába teszem neki szóvá a "hülyeségeit" azzal jön mennyire elfáradt abban a hat órában és csináljam meg én inkább a hazimunkát , aztán lefekszik aludni (8óra meló mellett , én is mondhatnám de nem mondom)
És miközben én már nem bírom elviselni a penészes kaját a spájzban , miközben mosogatok ő a teraszon szívja a cigit és röhög rajtam milyen "tisztaságmániás lettem" + megjegyzi mostantól hétvégente is én fogok főzni, azaz az ő szavaival -kiköti!
Úgy érzem magam mint egy bejárónő, aki azért is hibás ha elfogyott a kenyér a boltba , mert azért is én vagyok a rossz. Rajtam vezeti le a feszültségeit.
Ha nem talál valamit biztos én pakoltam el kiabál, de ha nem pakolnék úszna a ház.
Ha szólok neki kiabál , ha elkoltozok idén, ugyanúgy folytatni fogja, hiába szól neki apám, mert nem érdekli.
Mit csináljak vele? Vagy sosem fog megváltozni?
Az ilyen az lusta disznó volt mindig is, tudnám az ilyen mi a francnak akar férjet, gyereket, stb.
Utána döglik a kanapén, telebagózza az egész lakást, szrva a gyerekére, undorító egy anya az ilyen.
És még ezt képesek itt egyesek kimagyarázni, szegényke mitől ilyen.
Undorodom az ilyen lusta nőktől, és rendszerint az ilyenek akarják diktálni másoknak, mit hogy kellene.
Na azért álljon már meg a menet, hogy mindenki a kérdezőt szidja itt! Avathatjuk itt szentté szegény agyonhajszolt dolgozó anyukát, arra nem mentség, hogy valaki állat módjára éljen. Ahogy az se, ha depressziós. Kíváncsi vagyok, hogy ha a kérdező lesz depressziós pár év múlva a hülye anyjától, majd őt is így fogjátok-e körbesajnálni. Gyanítom, nem, mert hát ő fiatal, úgyhogy mindent le lehet verni rajta.
Ha meg beteg, akkor kezeltesse, de lehet, hogy nem az ő problémájával kellene foglalkoznotok, hanem a kérdezőével, aki segítséget kért.
Kérdező, nem hiszem, hogy anyukád meg fog változni. Annyit tehetsz, hogy rendben tartod, amit te is használsz és igénybe veszel, de ne vegyél a nyakadba mindent. És tartsd szem előtt, hogy már nincs sok hátra. Ha elköltözöl, semmi közöd nem lesz hozzá, hogy mit csinál a disznóóljával. Nehogy beleess abba a hibába, hogy még akkor is te fogod sikálni utána a koszt, mikor havonta egyszer benézel. Felnőtt ember, oldja meg.
Csakúgy árad a takarítási düh egynémely hozzászólásból!
Utáljátok a lakást reggeltől-estig csuszatolni, és megüt benneteket a guta, ha valaki nem csinálja. Milyen alapon ítélkeztek másokon?
#16-os: valóban útálatos dolog a lakáat reggeltől estig csiszatolni. Ezért nem is csinálom, hanem takarítónőm van. Nem üt meg a guta, ha más nem csinálja.
Azért képes vagyok minden étkezés után bepakolni a mosogatógépbe és elindítani. Ez messze van a nonstop csiszitolástól.
Aki koszban él az nem felszabadult, társadalmi normákra nemet mondó úttörő, hanem szimplán igénytelen. Akinek cigire van pénze, annak takarítónőre is lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!