Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám trehány. Hogy vezessem...

Anyám trehány. Hogy vezessem rá, hogy legyen egy kicsit rendszeretőbb?

Figyelt kérdés

Végeztem az egyetemmel, jelenleg a szüleimmel élek. Dolgozom , idén költözünk külön a párommal, de majd csak év végén, addig kellene valami megoldás, hátha valaki járt már így.

Anyukám nagyon trehány, egyetem mellett is rendszeresen takarítottam utána. Nagyon sok szabadidőm elment arra, hogy utána nyaljam fel a padlót, tükröt, ablakot mossak, kimossam a szennyest, főzzek ,kiontsem a négy napos kajákat a hűtőből.

Nagyon elhanyagolja a konyhát. Minden ragad, maszatos, koszos, poros , morzsás.

Ha süt, a maszatos tepsit hetekre visszateszi a sütőbe, hogy majd elmossa. (Mindegy süti volt benne vagy hús)

Bent hagyja a maradékokat a spájzba, ha apám is szól neki , neki is azt mondja hogy hagyja..majd kidobja..(ja hetek múlva).

Áll az olaj az összes labosába teli, aztán meg csapkod hogy nincs mibe főznie, de kiönteni nekem kell, ha már megelégelem.

Apa , ritkán van itthon, állandóan úton van, értékesítő, vett mosogatógépet is, de anyám azt sem használja, bár az én dolgom megkönnyíti.

Testvérem kollégista az ország másik felén.

Anyám 6órában dolgozik , hiába teszem neki szóvá a "hülyeségeit" azzal jön mennyire elfáradt abban a hat órában és csináljam meg én inkább a hazimunkát , aztán lefekszik aludni (8óra meló mellett , én is mondhatnám de nem mondom)

És miközben én már nem bírom elviselni a penészes kaját a spájzban , miközben mosogatok ő a teraszon szívja a cigit és röhög rajtam milyen "tisztaságmániás lettem" + megjegyzi mostantól hétvégente is én fogok főzni, azaz az ő szavaival -kiköti!

Úgy érzem magam mint egy bejárónő, aki azért is hibás ha elfogyott a kenyér a boltba , mert azért is én vagyok a rossz. Rajtam vezeti le a feszültségeit.

Ha nem talál valamit biztos én pakoltam el kiabál, de ha nem pakolnék úszna a ház.

Ha szólok neki kiabál , ha elkoltozok idén, ugyanúgy folytatni fogja, hiába szól neki apám, mert nem érdekli.

Mit csináljak vele? Vagy sosem fog megváltozni?

2019. máj. 7. 16:27
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
51%
Arra még nem gondoltál, hogy anyukád (esetleg pont apád miatt) depressziós, élni sincs kedve és ezért sz*rik mindenre? Nem vitatkozni kell, hanem segíteni neki újra megtalálni önmagát.
2019. máj. 7. 16:34
 2/23 anonim ***** válasza:
63%

Mindig ilyen trehány volt?

Szerintem bird ki amig van hova menned aztán apád rendezze le élete párjával... Mert megváltozni anyud már nem fog.

2019. máj. 7. 16:35
 3/23 anonim ***** válasza:
41%
Nem tudsz mit tenni. Ilyen, így kell elfogadni. Majd ha a magad ura leszel, akkor jobb lesz. Neki erre van igénye, vagy ereje.
2019. máj. 7. 16:38
 4/23 anonim ***** válasza:
92%
Mindig ilyen volt?
2019. máj. 7. 17:10
 5/23 anonim ***** válasza:
61%
Szerintem is depressziós.
2019. máj. 7. 17:52
 6/23 anonim ***** válasza:
45%
Valami az anyuddal nagyon nincs rendben, de csak akkor ha mostanában lett ilyen.ha ilyen volt mindig,akkor baj van a fejében.
2019. máj. 7. 18:08
 7/23 anonim ***** válasza:
19%
Nem fog megváltozni. Én is ilyen trehány vagyok. Rohadtul idegesítene, ha lányom rám szólna. Azt mondanám neki, ha nem tetszik, el lehet mosogatni, ki lehet takarítani. Anyukád biztos nem csak saját magára főz, és nem csak ő koszol.
2019. máj. 7. 18:14
 8/23 anonim ***** válasza:
58%
Sajnos megváltoztatni nem fogod tudni,ezt a kis időt bírd ki valahogy,utána pedig sokkal jobb lesz!Kitartást!
2019. máj. 7. 18:25
 9/23 anonim ***** válasza:
41%
Rendszeresen takarítottál utána. És ő utánad hányszor? Miért alap hogy ő takarít, apád meg csak pofázik hogy takarítani kéne? Nem is csoda hogy szarik bele egy idő után, hátha észreveszi\észreveszitek hogy ez nem csak az ő dolga.... Ha te ennyitől bejárónőnek érzed magad, ő minek érezte évtizedeken át?
2019. máj. 7. 18:29
 10/23 anonim ***** válasza:
56%
"Valami az anyuddal nagyon nincs rendben, de csak akkor ha mostanában lett ilyen.ha ilyen volt mindig,akkor baj van a fejében." Vagy csak észhez tért, és nem hagyja hogy a felnőtt gyereke meg a férje rá nyomjon minden nemszeretem munkát.
2019. máj. 7. 18:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!