Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szeretnék kimenni a nyáron...

Szeretnék kimenni a nyáron Amerikába a CampLeaders nevű programmal, de nem tudom, hogyan vezessem ezt elő a szüleimnek?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok, nagyon szeretnék eljutni Amerikába ezzel a CampLeaders programmal.

Egyszer, 16 évesen már voltam Münchenben egy nyarat, oda simán elengedtek, de félek, hogy ha ezt elő vezetem, akkor erre kapásból nemet fognak mondani.

Hogyan tudnám őket mégis meggyőzni, hogy engedjenek el?

2017. márc. 15. 08:50
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
73%

Én így közölném: "Anya, Apa! Képzeljétek, jelentkeztem egy CampLeaders nevű programra, amivel ki lehet jutni Amerikába nyárra. Nagyon remélem, hogy sikerül."

Van anyagi vonzata? Mert ha több százezer forint, és a szüleidnek kellene fizetni, nyilván kérd ki a véleményüket, és így jogosan mondhatnak nemet. De ha ingyenes (mint az Erasmus), akkor nem kellengedely, csak menj. Elvégre nem 10 éves vagy, hanem felnőtt.

20N

2017. márc. 15. 08:58
 2/38 anonim ***** válasza:
50%

Apa, anya, képzeljétek jelentkeztem egy programba...

Rendben, kislányom, és van rá pénzed? - ITT a kérdés, mert Amerika repülőút 500ezer alaphangon, a lakhatás, kaja stb. Ezeket miből fizeted?

2017. márc. 15. 10:15
 3/38 anonim ***** válasza:
77%
Szóval én nem bánnám, és örülnék neki, de ha nem tudnád fizetni legalább x részét, akkor viszont elfelejthetnéd, mert nekem ebből a fizetésből nem telne, hogy utaztassalak, stb.
2017. márc. 15. 10:16
 4/38 anonim ***** válasza:
64%
Hát szerintem sehogy. Ha ott elakadsz, hogy hogyan mondd el a szüleidnek, a 2 embernek, aki a legközelebb állnak hozzád, akik felneveltek, akik már engedtek is külföldre évekkel ezelőtt, mindezt 20 évesen, akkor mi lesz veled Amerikában?
2017. márc. 15. 10:31
 5/38 anonim ***** válasza:
86%
Ha jól tudom, akkor ennek a programnak vannak költségei 100-130ezer forint +vízumdíj és ha még vannak plusz költségeid, akkor azokat is finanszíroznod kell valahogyan. Ha saját magad tudod finanszírozni ezt az egészet, akkor én úgy gondolom, hogy semmi akadálya nincsen. 20 évesen szerintem nem kell ehhez engedélyt kérned a szüleidtől, nyugodtan bejelentheted nekik, hogy mik a sznádékaid, miért szeretnéd, mikor szeretnéd stb. Nyilván nem a szomszédba utazol, de azért egy nyár nem olyan hosszú idő, szerintem ebből a legtöbb szülő nem csinálna problémát mert ez valóban egy jó lehetőség tapasztalatot szerezni, új embereket megismerni és nyelvet tanulni. Viszont, ha a szüleidtől vársz segítséget, akkor már annyiban bonyolultabb a helyzet, hogy rajtuk múlik, hogy kifizetik-e vagy sem. Az én szüleim pl. kifizetnék mert azért ez talán még nem egy olyan nagyon horribilis összeg, sokkal drágább külföldi nyelvtanuló programok vannak és azért ez szerintem hasznosabb, élménydúsabb is lehet, viszont nyilván nem mindenki engedheti meg magának. Egyelőre szerintem említsd meg nekik, hogy van egy ilyen lehetőség és érdekesnek találod, akkor majd látod a reakciójukat és akkor majd tudod, hogy mégis hogyan közelítsd meg a dolgot. Viszont szerintem ha 16 évesen elengedtek Münchenbe, akkor most is elengednek majd:) Egyébként ha az anyagiak okozzák a problémát, akkor esetleg tudom ajánlani pl. az EVS nevű programot, ami picit más (önkéntes munkáról szól), viszont olcsóbban megoldható, bár nem vagyok benne egészen biztos, hogy Amerikába is küldenek önkénteseket, de szerintem érdemes utánanézni.
2017. márc. 15. 11:23
 6/38 anonim ***** válasza:
42%
Én 20 évesen ott tartottam, hogy az ilyeneket közöltem, hogy képzeljétek ezt vagy azt kipróbálom, jelentkeztem, elmegyek stb. Még ilyet, hogy meg kell őket győzni, hogy elengedjenek... Oké, hogy manapság mindent később csinálnak a fiatalok, de 20 évesen még mindig nem lenne már az se megdöbbentő, ha házasodnál meg gyereket vállalnál. Te meg engedélyt akarsz kérni arra, hogy elutazz külföldre...
2017. márc. 15. 11:24
 7/38 anonim ***** válasza:
70%
20 éves vagy, felnőtt ember. Ha ki tudod magadnak fizetni az ezzel járó költségeket, akkor nem szólhatnak bele.
2017. márc. 15. 11:26
 8/38 anonim ***** válasza:
22%
Engedném, egy éhes szájjal kevesebb.
2017. márc. 15. 11:45
 9/38 anonim ***** válasza:
61%
Egy masik kontinensre akarsz menni egyedul, de aput/anyut nem mered megkerdezni rola? :"DDDD
2017. márc. 15. 12:28
 10/38 anonim ***** válasza:
51%

Te ha neked meg ehhez is engedelyt kell kerjel, mert annyira nem vagy talpraesett 20 evesen, akkor hogy fogod az egesz procedurat elintezni? Ez nem ugy megy, hogy jelentkezem, fizetek es mehetek. Interjuk vannak, motivacios leveleket kell irni, aztan a vizum ugyintezes, stb, nem olyan egyszer mint aminek tunik.

Es bar a Campleaders alapvetoen a munkarol szol, de azert vannak koltsegek boven. Azt mibol szandekozod finanszirozni?

En 20 evesen mar kulon laktam, alberletben es magam oldottam meg mindent.

2017. márc. 15. 12:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!