Szeretnék kimenni a nyáron Amerikába a CampLeaders nevű programmal, de nem tudom, hogyan vezessem ezt elő a szüleimnek?
20 éves vagyok, nagyon szeretnék eljutni Amerikába ezzel a CampLeaders programmal.
Egyszer, 16 évesen már voltam Münchenben egy nyarat, oda simán elengedtek, de félek, hogy ha ezt elő vezetem, akkor erre kapásból nemet fognak mondani.
Hogyan tudnám őket mégis meggyőzni, hogy engedjenek el?
Én nem azt mondtam hogy $150-ból utaztam ki, csak,hogy hamarosan lehet annyiért is US-EU retúr jegyet vásárolni.
Jelenleg amit találtam a legolcsóbb jegy oda vissza 230$, de lesz ez még $150 is...
A $600 a a Kijutás teljes költsége volt amiben benne volt a repijegy,vízumdíj, CCUSA díjak stb...
Viszont kijuthattam volna akár már 400$-ért is ha a repijegyet is a CCUSA intézte volna, de mivel magamnak intéztem így 600$-ból voltam kint amivel kezdetben rosszabbúl jártam, viszont ez miatt a kinti fizetésem több volt.
Ügye ez azért van mivel 400$-ból nem igen lehetne kijutni, de a CCUSA kivisz téged ennyiért, viszont ilyenkor a kintit keresetedből vonja le a ő általuk megelőlegezett repijegyet, de jóval többet mint amennyibe tényleg nekik került.
Tehát aki teheti magának intézze a jegyet, mert így legalább 500$-al többet fog kint keresni, és kezdetben csak 200$-al került többe a kiutazás.
Mondtam itthon, hogy megyek, erre a reakció: szó sem ehet róla.
Szóval köszi mindenkinek, hogy osztott, de ilyen szülők mellett baromi nehéz önállónak lenni, ha mindenért csak a leugatás jár, meg a 'mindenki úgy ba**za el a saját életét, ahogy akarja'
Külön háztartásban élsz és még is ennyire korlátoznak?
Én a helyedben, megmondanám nekik,hogy anya-apa felnőt vagyok, megyek Amerikába, sziasztok... Főleg így,hogy te fizeted nem is értem,hogy miért nem engednek el. Ha 16 lennél megérteném de így,hogy 20 vagy...
Mi lenne a legrosszabb ha szembe szálnál velük és megmondanád nekik,hogy: Na szülök az előleget már be is fizettem. (persze nem fizetnéd be csak reakcióképpen megnézni,hogy mit szólnának hozzá) Lehet,hogy egyszerűen csak annyit mondanának,hogy: fúú tényleg befizetted? Hát akkor már ne mond vissza, egye fene menjél...
Én biztos mondanám nekik, hogy döntsék már el, hogy most akkor szó se lehet róla, vagy 'mindenki úgy ba**za el a saját életét, ahogy akarja' mert a kettő üti egymást.
Mondjuk én sose voltam szívbajos, mikor azt mondták hogy hülye vagyok, akkor mindig mondtam, hogy volt kire ütni.
Félreértés ne essék én is egyke vagyok és bazi szigorú szüleim voltak, de pont ezért tudom, hogy 20 évesen ez már nem kifogás. Mégis miért félsz tőlük? Mitől tartasz? A legrosszabb, ami történhet veled, az az, hogy nem adnak pénzt. Na akkor elmégy dolgozni beköltözöl a koliba, vagy többen bérletek egy lakást oszt cső. A szüleidnek semmi hatalma nincs már feletted, és ez az, amitől ők is nagyon félnek, hogy ezt te észreveszed.
Kolis vagyok most is, de az is baromi drága, szóval... :D
De köszi szépen amúgy mindenkinek a választ.
Én idén megyek ki a Camp Leadersen keresztül. Hirtelen jött az ötlet februárban, hiszen ez egy régi álmom,de anyukám egyedül nevel és nyilván nehezen hagyom itt.
Szintén 20 éves vagyok és nagyon nehezen mentek bele ebbe az Amerikás dologba, de felvázoltam a helyzetet,hogy ez akár a javamra is válhat és mikor menjek ha nem most.Valószínűleg engem lefejeztek volna,ha csak bejelentem,hogy megyek Amcsiba, szóval ezt neked sem ajánlom. :D
Sok szerencsét kívánok és azért írj,hogy mire jutottatok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!