Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szeretnék kimenni a nyáron...

Szeretnék kimenni a nyáron Amerikába a CampLeaders nevű programmal, de nem tudom, hogyan vezessem ezt elő a szüleimnek?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok, nagyon szeretnék eljutni Amerikába ezzel a CampLeaders programmal.

Egyszer, 16 évesen már voltam Münchenben egy nyarat, oda simán elengedtek, de félek, hogy ha ezt elő vezetem, akkor erre kapásból nemet fognak mondani.

Hogyan tudnám őket mégis meggyőzni, hogy engedjenek el?

2017. márc. 15. 08:50
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
85%

Szegénykém, nyugi velem ugyanezt csinálták. Én is akartam ezt a nyári dolgot az USA-ban, amikor 16 voltam, de kb..ugyanez volt a reakció. most már idősebb vagyok, és kimegyek (örökre), ugyanez a reakció, hogy mekkora hülye vagyok és el...om az életem. de úgy érzem, hogy ennél nem is hozhattam volna jobb döntést :) Főleg, hogy látod, hogy 90%-ban milyen emberek vesznek itt körül. Itt sajnos ez megy. Én nagyon szurkolok, hogy ki tudj jutni minél hamarabb. A helyedben jelentkeznék azért...

Más vagyonokat fizet, hogy a gyerekét kiküldje ilyen meg olyan nyelvi táborokba nyáron, Neked meg meg lenne a lehetőség, hogy nyilván tanulhasd a nyelvet, tapasztalatot szerezz, és nem kerülne milliókba. Nem értem az embereket...Együtt érzek. Sajnos ilyenek a vidéki szülők. Nem tudom, ez miért van. Amúgy, ha a kérdés mögé láttatok volna, kedves ócsárolók, az igazi kérdés nem az volt, hogy hogy mondja meg a szüleinek, mert nyilván el tud mondani három mondatot, mint ahogy itt is megtette, hanem az, hogy más (felnőtt) emberek mit szólnak ahhoz, hogy 20 évesen ki akar menni egyedül, és gondolom, bátorításra szorult. Nagyobb önbizalommal talán jobban tudta volna tálalni az anyjáéknak. De így, hogy mindenki lehúzta, nyilván már nem sok kedve volt még a szüleitől is végighallgatni ugyanezt. Kár, hogy csak most láttam a kérdést..azért még megpróbálhatod. Egyedül a pénzkérdés gázos..mert nyilván 20 éves egyetemista miből utazgasson itt, ha meg a szülei alapból nem támogatják az ötletet, akkor anyagi támogatásra sem számíthat nagyon :(

2017. márc. 29. 18:44
 32/38 anonim ***** válasza:
100%

"Sajnos ilyenek a vidéki szülők."

Ez hülyeség. Én nagyon vidéki vagyok, de nálunk a családban mindig az volt a divat, hogy nyomták a gyerekeket, hogy mindenfélét kipróbáljanak megtapasztaljanak lássanak és mindig az számított, hogy jó legyen, nem az, hogy közel. A férjem tősgyökeres pesti, náluk meg csak az számított az iskolaválasztásnál is, hogy a legközelebb legyen az otthonukhoz, nem az, hogy mire megy majd vele és attól is frászt kaptak, ha el akarták hagyni az utcát még tizenévesen is...

2017. márc. 29. 22:41
 33/38 anonim ***** válasza:
15%

Csak annak, aki egy teljesen más kultúrába, más nyelvű országba akar menni dolgozni hetekig, annak az önbizalmat nem a gyakorikérdésekről kell megszereznie ahhoz, hogy elmondja a szüleinek a terveit.

A vidékiekről való véleményed pedig rólad is sokat elmond... Te is tárt karokkal leszel ám Amerikában fogadva ilyen hozzáállással.

2017. márc. 29. 22:46
 34/38 anonim ***** válasza:
84%
En igen :)) miert utolso, szerinted az mennyire normalis, hogy egy szulo nem fogad el egy masik kulturat? Mert nalam konkretan (akinek beszoltal) ez a helyzet. Tudnad, hogy milyen indokokkal probalnak meggatolni abban, hogy kikoltozzek.. nekem is ilyenek a szuleim, pont ezt mondom. Orulok, ha mas szulei felvilagosult es nyitott gondolkodasuak, en is lattam mar ilyet igen. Viszont az, hogy ezen az oldalon is, meg az osszes kozossegi oldalon a kommentek 90%-a gondolkodas nelkuli utalkozas, huen tukrozi a szinvonalat. Mar csak azt varom, hogy mindjart valaki lehazaarulozzon vagy migransozzon. Ez a szinvonal. Valamint az is mindent megmutat, hogy hiaba mindenki anonim itt, van , aki megis kulturalt tud maradni egy ilyen helyzetben. Ezen el kellene gondolkodni. Nezz korbe a kornyezeteden. Ha tetszik, amit latsz, am kegyen. De ezzel az utalkozo stilussal, biztos nem csal meg a ferjed...na jol van. Ennek a lanynak a kerdeset sztem mar offoltuk is, ugyh ennyi volt.
2017. márc. 30. 00:05
 35/38 anonim ***** válasza:
0%
Nem csal meg a férjem, mert ő is ilyen utálkozó köcsög. Amit mások egyszerűen csak realistának hívnak.
2017. márc. 30. 09:33
 36/38 anonim válasza:
72%

Az én szituációm az alábbi volt: régi gyerekkori álmom volt Amerika, már elég rég óta. Egyik nap bejelentettem, hogy jelentkeztem erre az állásra, mondtam hogy dolgozni IS akarok és nyaralni IS. Az egészet én fizettem. Láttam apa szemében, hogy nagyon nem osztja az ötletemet, de úgy volt vele, hogy csinálja majd magának a hülyeséget, aztán majd rájön.

Igen, elég erősen rájöttem a nyár folyamán, hogy mekkora királyság is ami kint van, és megtudtam hogy magamból mit is tudok igazán kihozni. Tanácsolom, hogy tájékoztasd a szüleidet, hogy fejlődni akarsz, tapasztalatot akarsz szerezni, olyan pontokat akarsz beleírni az önéletrajzodba ami egyszer egy hatalmas pluszként fognak értékelni. Ezek mellett eltörpül, hogy világot látsz és rengeteg embert megismersz.

Anyagiak röviden: 150e ft befektetés, 300e ft fizetés (államfüggő) mindez elsőéven.

Sok sikert kívánok a meggyőzésben.

ui.: bennem sem bíztak, semennyire sem, és lám, június közepén repülök is vissza :)

2017. ápr. 8. 02:14
 37/38 anonim ***** válasza:
69%
Utolsot osztom! Igaza van, en irtam az egyik hosszut, es en is kimegyek es nekem sem orulnek, de Te olyan szepen megfogalmaztad :)) Nekem ilyeneket mondanak, hogy "mindenki ugy rontja el az eletet, ahogy akarja", de azert vagyok en is biztos a kiutazasban (en majusban megyek), mert pontosan ugyanezt gondolom, ami Veled is tortent. Az ember sokkal gazdagabban jon vissza (esetetekben visszajottok), es ezeket az elmenyeket es tapasztalatokat mar senki sem veheti el toletek! Ne szomorkodj, legalabb megvolt benned az elhatarozas es talan jovore mar kimesz :) en mostanaban felteszek kerdeseket ide, kivancsi vagyok, ki mit gondol, es az emberek 90%-a nagyon negativan all hozza barmihez, es a vegen mindig kiderul, hogy nem nekik volt igazuk. Ez nagyon latszik az itteni gondolkodason, es senkit nem akartam megbantani, mert en is szeretem a szuleimet, es biztos vagyok benne, hogy kerdezo szulei is jo emberek, csak feltik a lanyukat. Viszont annyit szerrtnek mondani, hogy nem mindig lehet igazunk, el kell fogadni, hogy mas ut is lehet, mert nem vagyunk egyformak, es lehet ami minket riaszt, az mast boldogga tesz.
2017. ápr. 10. 09:55
 38/38 anonim ***** válasza:
47%
37-es nem az itteni gondolkodás miatt állunk ehhez a kérdéshez negatívan, a kérdezőnek nem ez az egyetlen kérdése, egyértelműen kiderül, hogy 20 éves létére semmiben nem mert ellent mondani a szüleinek, mindenre fél engedélyt kérni és csak jajgat, hogy neki nem engednek meg semmit, meg előtte senki se taposta ki az utat. Már elnézést, de aki ilyen szerencsétlen, az mit akar ilyeneket csinálni? Neki először ahhoz kéne elég bátorságot, meg észt gyűjteni, hogy az anyucikájának annyit merjen mondani, hogy anyu most lemegyek a Balatonra a barátaimmal, de még ennyit se bír összehozni.
2017. ápr. 10. 11:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!