Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Be fogom fejezni 1 év után az...

Be fogom fejezni 1 év után az egyetemet, szeretném elmondani a szüleimnek, milyen kérdésekre számítsak?

Figyelt kérdés

Nem szeretem az egyetemet, azt eldöntöttem, hogy abbahagyom. Tudom, hogy mit fogok tanulni, már képzést is néztem rá. Szóval ebbe belekérdezhetnek? De mi kerülhet még szóba, amire fel kéne készülnöm előre? (Család, házasság, költözés,...)

Valakinek van tapasztalata?

2019. máj. 2. 16:08
 1/9 anonim ***** válasza:
78%
Én másfél év után hagytam ott és csináltam meg egy képzést, de őszintén kétlem, hogy a te szüleid is pont ugyanúgy fognak reagálni a hírre és ugyanazokat a kérdéseket teszik majd fel, mint az enyémek.
2019. máj. 2. 16:15
 2/9 anonim ***** válasza:
75%
Hol fogsz dolgozni míg nem kezded az új képzést.
2019. máj. 2. 16:25
 3/9 anonim ***** válasza:
24%
Szánalmas vagy, a segged is más törli ki?
2019. máj. 2. 16:25
 4/9 anonim ***** válasza:
39%
törölték a kötelezővegyésznektanulnom kérdést, máris itt a következő egyetemista rinya.
2019. máj. 2. 16:37
 5/9 anonim ***** válasza:
20%

Szülőként írom!

1 évet odajártál, most abbafejezed, és mész másik szakra. Ki fogja fizetni? Mi a garancia, hogy azt befejezed? Keressek neked egy rendőrségi/katonai toborzóirodát, hogy legyen melód?

2019. máj. 2. 16:50
 6/9 anonim ***** válasza:
97%
Nekem csak abban van tapasztalatom, mi van akkor, ha nem hagysz abba egy szakot, amiről érzed, hogy nem neked való. Én is így voltam. Éreztem, hogy nem vagyok oda való, de kitartottam, mert amúgy jó tanuló voltam korábban, és annyira nem volt kirívóan rossz sem a teljesítményem az első 1-2 félévben, gondoltam, hogy legyűröm a kezdeti nehézségeket és majd jobb lesz, de belül éreztem, hogy rossz választás volt. Meg nem is volt előttem követendő minta (pl. nem volt olyan a családban, aki korábban egyetemre járt volna), így nem tudatosult bennem, hogy "jogom van" otthagyni, mert kb. úgy voltam vele, hogy ezt dobta a sors, meg kell becsülnöm, végig kell csinálnom, ki kell tartanom. Szóval ottragadtam. Közel húsz éve szendvedek a rossz pályaválasztás miatt. Sosem éreztem magam önazonosnak a tanult szakom miatt a munkámban. Most már elég nehéz váltani. Te egy évet húztál le az egyetemen. Ez nem nagy idő. Ne húzz le éveket, évtizedeket olyan szakmában, amit nem szeretsz. Ha van határozott elképzelésed helyette, az nagyon jó. Mondd el, hogy az miért lenne jobb. Győzd meg őket, hogy amit most tanulsz, az nem neked való. Ez a te életed, és biztos a szüleid is azt akarják, hogy neked a legjobb legyen, de ebben szükséged van a támogatásukra pl. anyagilag stb.
2019. máj. 2. 17:32
 7/9 anonim ***** válasza:
Hát ha 1 év után be akarod majd fejezni, akkor szerintem nem baj, de ha csak úgy abbahagyod, az nem fog nekik tetszeni. De mit akarsz az alatt az 1 év alatt csinálni?
2019. máj. 2. 22:38
 8/9 anonim ***** válasza:
4%

Én először is ezt kérdezném:

"Ugye te is úgy gondoltad, hogy ezután eltartod magadat és fizeted a tanulmányaidat?"

2019. máj. 3. 02:07
 9/9 anonim ***** válasza:

Én 3 hónap után hagytam abba az első szakot, amit elkezdtem. Az ország másik felébe jártam, kolis voltam. Nagyon nem szerettem, a végén lefogytam, mindenféle gyomorpanaszaim voltak, a fogaim elkezdtek romlani a stressztől. Nem arra a szakra akartam menni eredetileg, de valahogy így alakult. Amikor egy hétvégén nagy nehezen kiböktem, h ezt nem tudom tovább csinálni, anyáék csak annyit kérdeztek: miért nem szóltál előbb? Ők is látták, h baj van. Megbeszéltük, h másra akarok járni, közelebb az otthonomhoz. Hétfőn már csak a cuccaimért mentünk el a koliba, kiiratkoztam, ennyi. A következő iskola kezdéséig megcsináltam a jogsit, elmentem egy ismerős cégéhez dolgozni.

Azóta már elvégeztem az újat. Ha ott maradok abban a szituációban, lehet fel is kötöm magam a végén, nagyon megszenvedtem.

Mondd el, h van terved a jövőre nézve, bármit kérdezhetnek, próbálj mindenre őszintén felelni. Hogy miért hagyod abba, mi késztet erre, h ők is megértsék, átérezhessék, neked ez egy nagy döntés. Nekem nagyon megértőek a szüleim, ha a tieid is azok, nem lesz gond. Ha mégsem, azért készülj kellemetlen pillanatokra, de ha neked tényleg ennyire fontos, h mást tanulj, állj ki magadért. A te életed.

2020. jan. 15. 10:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!