Be fogom fejezni 1 év után az egyetemet, szeretném elmondani a szüleimnek, milyen kérdésekre számítsak?
Nem szeretem az egyetemet, azt eldöntöttem, hogy abbahagyom. Tudom, hogy mit fogok tanulni, már képzést is néztem rá. Szóval ebbe belekérdezhetnek? De mi kerülhet még szóba, amire fel kéne készülnöm előre? (Család, házasság, költözés,...)
Valakinek van tapasztalata?
Szülőként írom!
1 évet odajártál, most abbafejezed, és mész másik szakra. Ki fogja fizetni? Mi a garancia, hogy azt befejezed? Keressek neked egy rendőrségi/katonai toborzóirodát, hogy legyen melód?
Én először is ezt kérdezném:
"Ugye te is úgy gondoltad, hogy ezután eltartod magadat és fizeted a tanulmányaidat?"
Én 3 hónap után hagytam abba az első szakot, amit elkezdtem. Az ország másik felébe jártam, kolis voltam. Nagyon nem szerettem, a végén lefogytam, mindenféle gyomorpanaszaim voltak, a fogaim elkezdtek romlani a stressztől. Nem arra a szakra akartam menni eredetileg, de valahogy így alakult. Amikor egy hétvégén nagy nehezen kiböktem, h ezt nem tudom tovább csinálni, anyáék csak annyit kérdeztek: miért nem szóltál előbb? Ők is látták, h baj van. Megbeszéltük, h másra akarok járni, közelebb az otthonomhoz. Hétfőn már csak a cuccaimért mentünk el a koliba, kiiratkoztam, ennyi. A következő iskola kezdéséig megcsináltam a jogsit, elmentem egy ismerős cégéhez dolgozni.
Azóta már elvégeztem az újat. Ha ott maradok abban a szituációban, lehet fel is kötöm magam a végén, nagyon megszenvedtem.
Mondd el, h van terved a jövőre nézve, bármit kérdezhetnek, próbálj mindenre őszintén felelni. Hogy miért hagyod abba, mi késztet erre, h ők is megértsék, átérezhessék, neked ez egy nagy döntés. Nekem nagyon megértőek a szüleim, ha a tieid is azok, nem lesz gond. Ha mégsem, azért készülj kellemetlen pillanatokra, de ha neked tényleg ennyire fontos, h mást tanulj, állj ki magadért. A te életed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!