Hogyan lehetne megértetni vele, hogy a kutya nem gyerek?
16-osra reagálnék először:Világéletemben rengeteg kisállat vett körül, legtöbbjük kutya, macska.Ja és van férjem, 3 gyermekem, sőt unokáim is.
Te hol élsz?Hogy ennyire tudatlan vagy.
Kérdezőnek:Te most rivalizálsz a kutyával.Utálod, féltékeny vagy rá, mert anyukád vele többet törődik.
Mivel már majdnem felnőtt vagy, a kutya meg örökre olyan marad mint egy kisgyerek, egyértelmű hogy vele törődni kell , többet mint veled.Te már akár főzhetnél is, el tudod látni gondolom magadat, de a kutya nem.Tehát ne legyél féltékeny egy kutyára.
Másik dolog,te mennyire törődsz anyukáddal, meg a család többi tagja.Mert valószínűleg a kutyától több szeretet érkezik hozzá, több ragaszkodás, ezért van vele többet.Elege lett már a háziasszony szerepből, hogy cselédnek nézitek, hogy kiszolgál 3 embert, akik tehetnének magukért is valamit már.
Ez a kutya téma egyfajta lázadás a részéről, mert csak nektek élt eddig, kiszolgált mindenkit, de mostanra elege lett.Kicsit nézzetek magatokba, milyen volt eddig az ő élete?
Majd rájössz lehet egyszer, ha gyerekeid lesznek, és kiszolgálsz egy családot.
Amúgy nekem a 3 gyermekem sose volt féltékeny a sok állatunkra, sőt többet ők hoztak haza,mert legtöbbjük mentett állat.Részt vettek a gondozásukban, utolsó kis zsebpénzüket is rájuk költötték.
Egyikőnk se lát oda, lehet hogy az anyuka tényleg a kutyába menekül a gondjai elől... ami nagyobb bajról tanuskodik, aminek érdemes volna utánajárni.
Nem mellesleg az is lehet hogy a gyerek azért tartja számon, hogy mennyit költ a kutyára, mert vele meg garasoskodott (vagy csak korábban nem telt nekik, és ez az érzés rögzült.)
A főzés is lehetne közös program, nem automatice a lány feladata ha az anya inkább kutyázik.
Én se látok odáig, de nekem az volt az érzésem, hogy a lánynak is van legalább egy kis igazsága (méghozzá amiatt, hogy a továbbtanulása nem érdekli az anyukát.)
Persze ha ez így van, akkor nagyobb a baj, mint a kutya és kérdező jobban teszi ha nem kesereg túl sokat... és önállósodik.
Miért nincs kedve hozzád anyukádnak? Nem hiszem, hogy a kutya miatt "fordult el tőled" ilyen hirtelen.
Anyuval én a mai napig nagyon jó viszonyban vagyok, pedig van kutyája, tesómék részéről van 1 unokája is és sosem érzem magam mellőzve. Mondjuk én ha beszélgetni akarok anyuval, akkor elmegyek vele akár kutyát sétáltatni akár vásárolni. Nem hiszem, hogy 0-24 a kutya seggében van és nem ér rá veled 2 szót beszélni. Egyébként csoda, hogy nem haltál éhen, ennyi idősen nem tudsz magadnak összerakni valami kaját? :D vicces, hogy 1 kutyára vagy féltékeny.
Anyád klimaxol és totál megbillent agyilag, lelkileg a hormonváltozástól.
Te 17 évesen korán sem vagy még felnőtt és egy ekkora gyerek igenis igényli a támogatást.
Apád sem nézi jó szemmel, gondolom közöttük sincs harmónia.
A család egyensúlya és dinamikája felborult.
Anyád a hunyó, de nyilvánvalóan ezt sosem fogja belátni. Majd a kutyája támogatja öreg korában is....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!