Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan lehetne megértetni...

Hogyan lehetne megértetni vele, hogy a kutya nem gyerek?

Figyelt kérdés
Nemrég egy kutyával bővült a családunk és azóta úgy érzem, hogy felborultak a szerepek. Igaz már 17 vagyok, de néha az az érzésem, hogy az anyukám többet foglalkozik a kutyával, mint velem és a tesómmal. Napi 5x séta, amit még azzal sem érzek indokoltnak, hogy a 4-en lakunk. Állatorvos 20 ezerért, kutyakuckó még 20-ért, 3 féle jutalomfalat, malacorr és rágócsontocskák, játékok, miközben a vasárnapi ebédet meg a mama hozza nekünk, mert arra nincs már energiája meg ideje, hogy megcsinálja. A kutya kutyasuliba megy, de ahhoz nincs kedve anyukámnak, hogy leüljön velem és egy kicsit beszélgessünk arról, hogy hol tanulnék tovább. Papának sem tetszik a dolog, szőrös gyereknek mondja a kutyát...
2019. ápr. 28. 18:47
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
72%
De gondolom jól esne neked ha beszélgethetnél anyukáddal, nem értem hogy miért kell téged bántania a többi kommentelőnek, biztos nekik is rosszul esne.
2019. ápr. 28. 22:54
 32/39 anonim ***** válasza:
54%
Azt hogy kutya nem gyerek nem tudod megértetni anyukáddal,és azzal sincs baj hogy anyukád ennyi mindent vesz kutyának ,de hogy a tovább tanulásodrol nem akkar beszélni az már baj ,kutya mellet veled is kéne foglalkozni.
2019. ápr. 29. 08:11
 33/39 anonim ***** válasza:
61%

16-osra reagálnék először:Világéletemben rengeteg kisállat vett körül, legtöbbjük kutya, macska.Ja és van férjem, 3 gyermekem, sőt unokáim is.

Te hol élsz?Hogy ennyire tudatlan vagy.

Kérdezőnek:Te most rivalizálsz a kutyával.Utálod, féltékeny vagy rá, mert anyukád vele többet törődik.

Mivel már majdnem felnőtt vagy, a kutya meg örökre olyan marad mint egy kisgyerek, egyértelmű hogy vele törődni kell , többet mint veled.Te már akár főzhetnél is, el tudod látni gondolom magadat, de a kutya nem.Tehát ne legyél féltékeny egy kutyára.

Másik dolog,te mennyire törődsz anyukáddal, meg a család többi tagja.Mert valószínűleg a kutyától több szeretet érkezik hozzá, több ragaszkodás, ezért van vele többet.Elege lett már a háziasszony szerepből, hogy cselédnek nézitek, hogy kiszolgál 3 embert, akik tehetnének magukért is valamit már.

Ez a kutya téma egyfajta lázadás a részéről, mert csak nektek élt eddig, kiszolgált mindenkit, de mostanra elege lett.Kicsit nézzetek magatokba, milyen volt eddig az ő élete?

Majd rájössz lehet egyszer, ha gyerekeid lesznek, és kiszolgálsz egy családot.

Amúgy nekem a 3 gyermekem sose volt féltékeny a sok állatunkra, sőt többet ők hoztak haza,mert legtöbbjük mentett állat.Részt vettek a gondozásukban, utolsó kis zsebpénzüket is rájuk költötték.

2019. ápr. 29. 13:47
 34/39 anonim ***** válasza:
46%

Egyikőnk se lát oda, lehet hogy az anyuka tényleg a kutyába menekül a gondjai elől... ami nagyobb bajról tanuskodik, aminek érdemes volna utánajárni.

Nem mellesleg az is lehet hogy a gyerek azért tartja számon, hogy mennyit költ a kutyára, mert vele meg garasoskodott (vagy csak korábban nem telt nekik, és ez az érzés rögzült.)

A főzés is lehetne közös program, nem automatice a lány feladata ha az anya inkább kutyázik.

Én se látok odáig, de nekem az volt az érzésem, hogy a lánynak is van legalább egy kis igazsága (méghozzá amiatt, hogy a továbbtanulása nem érdekli az anyukát.)

Persze ha ez így van, akkor nagyobb a baj, mint a kutya és kérdező jobban teszi ha nem kesereg túl sokat... és önállósodik.

2019. ápr. 29. 20:26
 35/39 anonim ***** válasza:
68%
Azért érdekelne, mennyi bántást kapott az az anya a lányától, hogy már a továbbtanulása sem érdekli, és egy kiskutyától vár szeretetet...
2019. ápr. 30. 19:30
 36/39 anonim ***** válasza:
49%

Miért nincs kedve hozzád anyukádnak? Nem hiszem, hogy a kutya miatt "fordult el tőled" ilyen hirtelen.

Anyuval én a mai napig nagyon jó viszonyban vagyok, pedig van kutyája, tesómék részéről van 1 unokája is és sosem érzem magam mellőzve. Mondjuk én ha beszélgetni akarok anyuval, akkor elmegyek vele akár kutyát sétáltatni akár vásárolni. Nem hiszem, hogy 0-24 a kutya seggében van és nem ér rá veled 2 szót beszélni. Egyébként csoda, hogy nem haltál éhen, ennyi idősen nem tudsz magadnak összerakni valami kaját? :D vicces, hogy 1 kutyára vagy féltékeny.

2019. máj. 3. 17:19
 37/39 anonim ***** válasza:
0%

Anyád klimaxol és totál megbillent agyilag, lelkileg a hormonváltozástól.

Te 17 évesen korán sem vagy még felnőtt és egy ekkora gyerek igenis igényli a támogatást.

Apád sem nézi jó szemmel, gondolom közöttük sincs harmónia.

A család egyensúlya és dinamikája felborult.

Anyád a hunyó, de nyilvánvalóan ezt sosem fogja belátni. Majd a kutyája támogatja öreg korában is....

2019. máj. 19. 08:04
 38/39 anonim ***** válasza:
Ahha. felborult a család dinamikája. Vagyis fellázadt az akit eddig kihasználtak, és apunak-kislánynak hiányzik a cseléd munkája. Hát így jártak. Ideje átvenni azt a melót amit eddig az anyukára sóztak, és röhögtek a markukba.
2019. máj. 19. 11:08
 39/39 anonim ***** válasza:
72%
Amúgy meg vicc hogy ott az apa, a tizenhét éves majdnem felnőtt lány, és a nagymama főz, mert ők inkább egy öregasszonyra hárítják a munkát, minthogy elvégezzék az anyuka helyett. Ja, hogy nekik nincs rá idejük. De az anyának persze kellne hogy legyen.
2019. máj. 19. 11:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!