Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan lehetne megértetni...

Hogyan lehetne megértetni vele, hogy a kutya nem gyerek?

Figyelt kérdés
Nemrég egy kutyával bővült a családunk és azóta úgy érzem, hogy felborultak a szerepek. Igaz már 17 vagyok, de néha az az érzésem, hogy az anyukám többet foglalkozik a kutyával, mint velem és a tesómmal. Napi 5x séta, amit még azzal sem érzek indokoltnak, hogy a 4-en lakunk. Állatorvos 20 ezerért, kutyakuckó még 20-ért, 3 féle jutalomfalat, malacorr és rágócsontocskák, játékok, miközben a vasárnapi ebédet meg a mama hozza nekünk, mert arra nincs már energiája meg ideje, hogy megcsinálja. A kutya kutyasuliba megy, de ahhoz nincs kedve anyukámnak, hogy leüljön velem és egy kicsit beszélgessünk arról, hogy hol tanulnék tovább. Papának sem tetszik a dolog, szőrös gyereknek mondja a kutyát...
2019. ápr. 28. 18:47
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
48%
Nem kell vele megértetni semmit. Te már nagy vagy, feljött, nincs igazan rá szükséged. Valószínűleg hiányzik neki a gondoskodás.
2019. ápr. 28. 18:52
 2/39 anonim ***** válasza:
57%

Azt összeszámoltad, hogy rád mennyi pénzt költött 17 év alatt? Megdöbbennél. Nagy vagy, nem kell már játszani veled meg olvasni neked. Ő meg felnevelt egy gyereket (vagy többet?) és most ezzel foglalkozik. Az ebédes dolog sok minden miatt lehet.

Azon gondolkodtál, ő milyen állapotban van? Mire lenne szüksége? vagy ő csak adjon és hallgasson állandóan? Nincs kiégve, kimerülve? Nem búskomor? Mert ha semmi nem érdekli, csak a kutya, az más problémát is jelezhet. Ne hibáztasd, hanem gondolj egyszer arra is, hogy neki is lehetnek nehéz időszakai.

2019. ápr. 28. 18:58
 3/39 anonim ***** válasza:
69%

Te féltékeny vagy a kutyára, ez annyira gáz...

Ha még kicsi a kutya, a napi 5 séta is teljesen indokolt. (Kb. 3 hónapos koráig akár 10-12 alkalom sem túlzás. Kezdetben mi is 2-3 óránként jártunk ki vele.)

Az állatorvos akkor is benne lehet egy 20-asban, ha csak oltatni viszed (veszettség + kombinált), az elején egy egészséges kölyökre is több megy el, ha beteg, pláne!

A fekhely 20 ezerért tényleg sok, de csak egyszer kell megvenni, ha anyád örül neki, ne sajnáld tőle.

3 féle jutalomfalat, malacorr és rágócsontocskák, játékok - ez mind alap. Mi is megvesszük ezeket, pedig nincs elkapatva. De van kisebb falat a tanuláshoz, meg olyan nagyobb, amivel 5-10 percig elvan, rágnivaló meg mindig van előtte. A kutyasuli is sok esetben hasznos.

Szóval ahogy a kutyával bánik, abban nincs semmi rossz, bár mindenki ilyen felelősségteljes gazdi lenne.

Az, hogy RÁD nem szán időt, az természetesen probléma, de ha nem a kutyával foglalkozna, akkor valami mással. Mondanám, hogy beszélj vele, de ha nem érdeklődik a dolgaid iránt, azt sajnos nem lehet ráerőltetni:(

2019. ápr. 28. 19:01
 4/39 anonim ***** válasza:
35%
"Hogyan lehetne megértetni vele, hogy a kutya nem gyerek?" Sehogy! Kár minden szoért. Kutyás lett.
2019. ápr. 28. 19:19
 5/39 anonim ***** válasza:
79%
Őszintén szólva én imádom az állatokat, nekem is van kutyám, 3 is. De sosem tudtam megérteni az embereket akik a gyereküknek hívják, sőt úgy is tekintenek az állataikra. MIÉRT? :D Anyud meg valószínűleg a kutyázásban találta meg az új hobbiját.
2019. ápr. 28. 19:47
 6/39 Ketseg2017 ***** válasza:
66%

Jaj... Próbálok nagyon de nagyon obiektiv maradni, függetlenül attól hogy nekem is van egy kutyám (beagle). Szeretném ha elolvasnád!

Szóval, tisztázzunk valamit, és ezen bárkivel vitába megyek: egy kutya, legyen az bármilyen fajta, már már felér egy gyerekkel (kölyökkutyaként), majd egy felnőttel. Mivel: eszik, iszik, ügyelni kell rá, takaritani utána, állatorvoshoz vinni, tanitani. Bocs, egy igazi gazdi tanitja a kutyáját és foglalkozik vele. Kötelező oltásai vannak, amiknek az én kutyámat is alá kellett vetnem, eleinte csak úgy szortuk rá a pénzt, mivel sok kicsi sokra megy. Erre még számold rá persze a féregtelenitő tablettákat (kötelező ez is ha nem akarsz bajt belőle) meg a bolha elleni tablettát vagy szérumot vagy nyakörvet (bár az utóbbi nálunk sajnos nem vált be). Ha neadjisten lebetegszik a kutya, komoly sérölése van, kezelni kell, hidd el a 20.000 ft korántsem sok!!! Én 2016-ban az örökbefogadott cicám után fizettem majdnem 35.000 ft-t!

Mivel kölyökként került hozzánk a kutya, nem szobatisztaként, ezzel a kérdéssel is foglalkozni kellett: hónapokig keltünk fel éjjel párommal hogy a kutya után takaritsunk fel, a pisijét, a kakiját mert akkor még nem tudta hogy nem szabad. Majdnem 4 hónapot kinlódtunk igy, sokszor felröhögtem azon amikor barátnőim mesélték hogy mig ők a babájukhoz kelnek éjjel, én meg a kutyámhoz :))) . Fél év múlva már szobatiszta lett, de kinszenvedéssel, és sok tanitással, sok sétával sikerült beiktatni nála a rutint, mára már csak akkor pisil be ha valakinek nagyon de nagyon örül, de az is csak pár csepp. Arról még nem is beszélek hogy piciként rágta a cipőket...

Sétáltatás: nem tudom milyen fajta kutyátok van, de a miénknek indokolt lenne pl a napi 5 vagy 3 de hosszú séta, mivel mozgásigénye van. Nomrálisan a dolgai elvégzésére elég a 3, reggel délután és este.

Anyukádnak gondolom jólesik vele lenn sétálni, élvezni a friss levegőt, kicsit kiszellőzni. Ez nem rossz dolog.

Ennyit a kutyáról.

2019. ápr. 28. 20:07
 7/39 anonim ***** válasza:
78%

Anyukádat kimerítte lelkileg az, hogy neki kell gondoskodnia évtizedek óta mindenkiről. Teljesen normális, hogy ezt jelzi valahogy. Most úgy érzi, a kutyától többet kap vissza, mint a férjétől és gyerekeitől együttvéve. Ezen talán utóbbiaknak kellene elgondolkoznia...

Itt az idő új dimenziót adni a családi köteléknek. Ez nem lehetetlen, csak mindenkinek bele kell adnia egy kis energiát. Mikor kérdeztétek meg őt utoljára, hogy mire vágyik úgy igazán?

2019. ápr. 28. 20:10
 8/39 anonim ***** válasza:
25%

Szeretgesd te is a kis jószágot, a kutya 100% feltétel nélküli szeretetet ad, őszinte és

S-O-S-E-M F-É-L-T-É-K-E-N-Y ! ! !

2019. ápr. 28. 20:20
 9/39 anonim ***** válasza:
84%
Anyukád teljesen normálisan foglalkozik a kutyával. Csak az a gond, hogy veled nem akar beszélgetni.
2019. ápr. 28. 20:20
 10/39 anonim ***** válasza:
36%
Normális emberben benne él a gondoskodási ösztön és a gondoskodás egy családban a felnőtt gyerek mellett gyakran veszít a jelentőségéből, amit valahogyan pótolni kell. Erre szolgál a kutya, ösztönlevezetésre.
2019. ápr. 28. 20:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!