Hogyan lehetne megértetni vele, hogy a kutya nem gyerek?
Ha szeretnel tovább tanulni mondjuk egyetemen és messze mész majd, akkor lehet jól is jön majd a kutyus a háznál, mert elvonja a szülő figyelmét arról, hogy egyszer a gyerekek kirepülnek.
A kicsi kutyusok nagyon-nagyon aranyosak :) sajnos fél év alatt hihetetlen sokat tudnak nőni.
Szerintem én is napi 24-ben vele szeretnék lenni, ha lenne egy kis kutyám. Nem baj, hogy anyukád szereti a kutyust. Aki szereti az állatokat rossz ember nem lehet.
Még mindig sokkal rosszabb, mint az mikor valaki utálja és mindig csak szidja vagy üti a házi állatát vagy más házi állatát.
Nem kell és nem is tudod megértetni vele, hogy egy kutya nem gyerek.
Nálunk is ez volt.Mi felnőttünk és emiatt anyu nem tudott kit megölelgetni,az ölébe venni,babusgatni,gondoskodni róla.Mindig jött a babacipőkkel (a táskájában hordta) stb.Aztán kapott egy kiskutyát és hát lett egy új gyereke :D Minket nem zavart,mert boldog volt.Lehet anyukádnál is ez a helyzet.Lassan 18 vagy,felnőtt leszel és hamarosan el is fogsz költözni.
A beszélgetős dolog tényleg kicsit fura.Fogd meg anyud (ha ráér) kezét,vezesd az asztalhoz, ültesd le és beszéljétek meg.Ha gondolod a kutyát is viheted,még kicsi,nagy eséllyel el is alszik majd (a látványától anyud meg majd megenyhül és könnyebb lesz vele beszélni).
"nincs igazan rá szükséged"
Aha. Valószínűleg azért tette fel a kérdést...
Azt ugye tudod hogy a rövidszőrű kutya nem kintre való?
És rengetegen tartanak pamacs kutyát, akinek családja van azok is!
Nekem panacs kutyám van + 2 gyerek és kertes ház 😁
De ettől még a kutya nem gyerek
Nem olvastam el a válaszokat.
Én nem avgyok biztos abban, hogy a kutya miatt nem foglalkozik veletek. Tehát az semmiképp nem jü, hogy nincs kedve beszélni vele da továbbtanulásodról, mert erre iszonyatosan nagy szükséged van, sokkal nagyonbb, és nagyobb a tét is, mint egy vasárnapi ebédnek. Nem lehet, hogy már eleve nem volt tökéletes a kapcsolatotok, és anyukád azért vett kutyát, hogy a szeretetigényét kiekégítse?
Ha pedig már megvette, és komoylan gondolja a kutyázást, az bizony ilyen, kb. annyi ideje és energája megy el rá az elején, mintha kisbabája lenne.
De ha most kistestvéretek született volna, akkor sme lenen elfogadható, hogy a továbbtanulásodról nem jut kapacitása bezsélni veled. Ezt sajnálom.
A konkrét kérdésedre viszont azt modnom, ninc smit megértetni anyukáddal, nyilván ő is tudja. De nomrális esetben tényleg nem kell választani a kutya és a saját gyerekekkel töltött idő között.
Talán beszállhatnál a kutyagondozásba, mehetnétek együtt sétálni, hátha újra közelebb kerülnétek egymáshoz....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!