Hogy értessem meg a szüleimmel, hogy nem "utálom őket", hanem elegem van a mindennapos veszekedésből?
Jól összevesztünk a szüleimmel, amikor egy hárítós időszak után kerek-perec közöltem velük, hogy szeretem őket, de számomra elviselhetetlen az, hogy nem lehet velük úgy eltölteni egyetlen napot se, hogy ne legyen belőle ordítozás. Egymással vesznek össze, vagy velem, vagy is-is, teljesen mindegy, de a nap végéig valakinek muszáj üvölteni valakivel. Én ezt nem tartom normálisnak, és nem akarok ilyen közegben időt tölteni.
Ezt elmondtam nekik őszintén, most ki vannak akadva, hogy utálom őket, már várom hogy meghaljanak, meg hasonlók.
Van erre megoldás, meg lehet velük értetni valahogy ezt?
Szerintem mondd nekik azt, hogy ha azt akarják, hogy gyakrabban látogasd őket, akkor viselkedjenek előtted tisztességesen.
Sőt, akár így is fogalmazhatsz: "Ha tényleg szeretnétek, hogy gyakrabban menjek hozzátok, akkor nem így viselkednétek. De ha ti elmartok magatok mellől, arról én nem tehetek."
Szóval nyugodtan dobd vissza rájuk az erkölcsi felelősséget!
Ahogy a 9 válaszoló írta ne keresd,ne hívd őket elöbb utóbb rá jönnek hogy ha veled szeretnének időt tölteni akkor fel kell hagyniuk a veszekedésel.én is úgy nőttem fel hogy mindig veszekedés volt .
Mikor saját családom lett azóta volt hogy hónapokig nem beszéltem anyuval ,rájött magától hogy ha normális akkor beszélgetek vele .ha nem és csak bántó akkor fel sem hívom .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!