Normális, ha anyu azért veszekszik velem, mert éhes vagyok?
Egy két birka válasza alapján mi elkapattuk a kölköket mert nálunk kapnak enni.
Érdekes gondolkodás.
Nálunk a felnőttek szoktak főzni. Alap, hogy a gyerekem, amíg gimnazista, minden nap kap itthon meleg ételt. Ettől nem lesz életképtelen.
Kiválóan beszél idegen nyelvet, egyedül közlekedik, vonattal, távolsagi busszal, sőt repülővel is ment már egyedül. Főzni nem tud. Majd megtanul, ha elköltözik.
Én édesanyámmal és az öcsémmel nőttel fel a szüleim válása után. Anya dolgozott, négykor ért haza minden nap, de képzeljétek, heti kétszer még úszni menni is volt ideje! Azért, mert alapvető szabály volt nálunk, hogy "amihez hozzányúltál, pakold el", és így sosem ért úgy haza, hogy a feje tetején állt a ház. Főzni hetente háromszor kellett, legtöbbször ő főzött, mert én tanultam, de néha átvettem tőle a feladatot, ha nem volt sok tanulnivaló. Főzés után eltettük a maradékot és abból ettünk, amíg el nem fogyott, de kenyér, felvágott és tojás mindig volt a hűtőben, ha valaki akart egy melegszendvicset csinálni magának.
Egyetemen albérletben laktam egy középiskolából ismert barátnőmmel, és ott is felváltva főztünk kettőnkre, amiből a maradékot mindig eltettük.
Most már saját családom van, a férjem dolgozik, én három gyerekkel háztartásbeli vagyok. Minden reggel a férjemmel együtt kelek, reggelire szendvicset eszünk, vagy ha van egy kicsit több időm, csinálok valami tojásos ételt reggelire, aztán szendvicset csomagolok mindenkinek és a kaja kérdés megoldva. A gyerekek 2-kor hazaérnek, addig a legtöbbször van időm takarítani ("zónákra" van felosztva a ház, amikből egy-egy részt minden nap/kétnaponta kitakarítok), kétnaponta főzök is és intézem a dolgomat napközben.
A saját példámból kiindulva egyik élethelyzet sem könnyű, de nem megoldhatatlan. Aki pedig esetleg felnőttként a saját ellátásával is küszködik, el se gondolkodjon a gyerekvállaláson, mert az bizony a legkeményebb munka a világon. De megéri... :)
R. I. P.
Halál oka: éhinség miatt bekebelezte a telefonját és az aksi szétmarta a beleit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!