Normális, ha anyu azért veszekszik velem, mert éhes vagyok?
Anyukádnak lehet nehéz időszaka van, emiatt lehet nincs türelme sok dologhoz, mint mondjuk a főzés, vagy hogy kedvesebb legyen.
Ugyanakkor neked is kedvesebben kellene bánnod vele, annál, mint ahogyan most megfogalmaztad a problémádat. Érthető a felháborodásod, de attól még sajnos figyelembe kellene venned az ő érzéseit is.
Én is átmentem hasonló időszakon, amikor semmibe vették a kéréseim, és költőpénzt 2000 ft-ot kaptam hetente, alapanyagokat nem tudtam volna venni belőle semmihez. Szóval én úgy nőttem fel, hogy se sütni, se főzni nem volt lehetőségem, ellenben kifizették a menzás kajámat, meg hétvégén főztek ránk anyuék. Apa jobban szeret főzni anyunál nálunk. :D
Minden másban segítettünk, de a szüleim számára a tanulásunk volt az első. Témazáró előtt nem nyaggattak nagytakarítással.
És lám, így felnőttként jól főzök, háztartást vezetek, nem vagyok rumlis stb. Pedig én is voltam hisztis kamasz, nyavalyogtam, mert elfogyott a kefír, ilyenek. XD
De ha sosincs otthon meleg étel, pedig telne rá anyudnak anyagilag, meg időből is, az rossz lehet. Egyszer állj neki mondjuk tésztát főzni, 2 opció van: vagy megdicsér, vagy elszégyelli magát, hogy rád hárult ez a feladat.
Nem vagy befizetve a menzára? Talán ezt kellene megbeszélni.
Egyébként meg ne "várd el", hogy legyen bár mi is. Fogalmazz inkább úgy, hogy "jól esne" "örülnél neki".
Esetleg kérdezd meg, hogy hogyan segíthetnél. Nagyon nem mindegy, hány éves vagy, kik lakok együtt, és hogyan osztjátok el a feladatokat a családon belül.
Én gimiben végig menzáztam 300Ft-ért, ez két éve volt, de olyan 500Ft-ért még gimisként lehet menzázni. Egyetemen már 900Ft a menza.
Nekem anya mindig főzött, mert nem lett volna időm főzni tanulás mellett. Mert 5-re értem mindennap haza és a hét mindennapján dolgozatokat írtunk. És ettem gyorsan fél 6-ig aztán 11-ig megállás nélkül tanultam.
Nekem anya 3 naponta főz új kaját. Van mikor már 3. nap alig marad vagy neki is van, hogy nincs kedve avgy epp egy csomó baja gondja van. Olyankor rám is szokott morogni, ha megkérdezem, hogy miért nem főzött, ha elfogyott a kaja. És utána lassan azért felfogom, hogy ideges vagy egy csomó más dolga volt.
Egyébként van egy csomó minden amit összelehet dobni és biztos hogy neked is megy.
Például én ha éhen halok és nincs kaja csinálok tojást vagy virslit vagy veszek szalonnát vagy kolbászt és készítek katonákat vagy tejbegrízt, tejberizst. Tutira nagyon jól lakom ezekkel.
Aztán úgy is fog főzni, mert enni kell.
Ezt csak azért írtam le, mert sajnos egyetemista létemre én sem vagyok valami konyhatündér.. kicsit félek főzni, ne hogy elrontsam es a drága hozzá valót ki kelljen dobni.
Már sajnos volt rá példa, meg volt arra is hogy jól sikerült.
Meg a legnagyobb baj azzal van, hogy egyedül még nem megy maximálisan és úgy is anyát kérdezgetném, hogy ezt meg azt hogy kell és ebből az lenne, hogy együtt csinálnánk, de ha pont időhiány miatt nem főzött ez nyilván nem opció.
Mivel nagyon kevés az infó, ez így nagyon megosztó.
Ha be vagy fizetve menzára, mert anyukád dolgozik és nincs ideje főzni, akkor más a helyzet, mint amikor lenne ideje, neked meg semilyen lehetőséged főttkaját enni egész nap.
Pattogtok itt, hogy ennyi meg annyi idősen miért nem főz magának, de kérdem én, ti a gyereketeknek nem főznétek, szimplán csak azért, mert szeretitek? A ti szüleitek nem főztek nektek? Csak mert szerintem mindkét kérdésre igen a válasz...
Van olyan szülő is, aki a huszonéves gyerekének főz, akkor is, ha már ő meg tudja magának csinálni, és el sem várja, nem is kéri rá. Tudjátok mi ennek a neve? Gondoskodás...
Rossz helyre irtad ki a kerdest, itt sokan olyan koran felnottek, hogy mar a szoptatasra is azt mondtak az anyjuknak, h inkabb megfoznek magukra...🙄
Amugy meg az h az anya foz, nem rabszolgasag, hanem gondoskodas es szeretet, alapnak kellene lennie. Persze aki szerint nem, az mehet nyugodtan a feministakhoz harcolni a nagy elnyomas ellen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!