Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális, ha anyu azért...

Normális, ha anyu azért veszekszik velem, mert éhes vagyok?

Figyelt kérdés
Az a baja, hogy mikor hazamegyek az iskolából, ahol egy szendvicset eszek, éhes vagyok és elvárom, hogy legyen kaja. Ez normális? Na este elmondott mindennek, mert vacsorázni is akartam, mivelhogy ebédet se volt hajlandó csinálni.
2019. márc. 28. 20:36
1 2 3 4 5 6 7
 41/66 anonim ***** válasza:
80%
Érdekes felfogás ez a "14-16 évesen már ideje lenne megtanulni főzni és főzzön magának". Én középiskolás koromban amit tudtam sütni az virsli tükörtojással. Egyébként én normális családban nőttem fel ahol a szülő főzött a gyerekének. Akármikor hazamentem az iskolából volt otthon főtt étel. És nem azért mert elvártam. Hanem mert ez a normális. Egy normális családban a szülő gondoskodik a gyerekéről egy bizonyos korig, 18 éves koráig, aztán elmegy tovabbtanulni, legtöbb esetben ilyenkor úgyis vagy albérletbe mennek, vagy koliba, ahol muszáj lesz magának főznie, mert nem lesz ott anyu apu. De könyörgöm egy középiskolás gyereknek még azért a szülőknek kellene főznie. Vagy akkor minek vállal az ilyen gyereket. Örülök hogy nem ilyen családban nőttem fel, és örülök hogy az itt válaszoló emberek családjába sem. Nektek fingotok sincs mi az hogy "család". A családban vannak alap dolgok. És nem a gyerek kívánt megszuletni, a szülők vállalták, vele együtt azt is hogy 18 éves koráig GONDOSKODNAK róla. Gondoskodásba az étel készítés is beletartozik.
2019. márc. 29. 10:57
 42/66 anonim ***** válasza:
18%

Az a gyerek, akiről 18 évesen még "gondoskodni" kell és nem képes magának ételt sem készíteni, az napi 24 órás felügyeletet igényel egy súlyos mentális betegség miatt.

Én inkább azt kérdezném, hogy minek annak gyerek, aki nem tanítja meg élni és felnőtt koráig nyalja a fenekét. Egy 14 éves körüli gyerek azért már legyen képes magáról gondoskodni!

2019. márc. 29. 11:05
 43/66 anonim ***** válasza:
92%
Hagyjuk már, hogy agymosott szülő meg elrontja a gyereket... normális szülő igenis igyekszik meleg ételt tenni az asztalra, vagy beiratja a gyereket a menzára, ha nincs ideje főzni. Nem életre nevelés az, hogy a gyereknek kell még a háztartást is vezetni minden nap. Látszik, hogy a válaszolók közül ki nőtt fel rendes családban és ki nem...
2019. márc. 29. 11:29
 44/66 anonim ***** válasza:
26%
Nehogy már az legyen a rendes család, ahol a 18 éves gyereknek fogalma sincsen arról, hogy hogyan kell szendvicset készíteni! Ahogy mondod, tényleg látszik, hogy kit neveltek embernek és kit háziállatnak.
2019. márc. 29. 12:16
 45/66 anonim ***** válasza:
59%
Én örülök neki hogy olyan "szar" családban nőttem fel, hogy megtanultam főzni, gondoskodni magamról. Mire középiskolába mentem komplett ebédeket el tudtam készíteni. Nem csak egy szaros tükörtojást. És nem azért mert odabilincseltek a tűzhelyhez hanem azért mert tudtam hogy erre szükségem lesz és szépen magamtól mentem hogy mutassák meg.
2019. márc. 29. 12:22
 46/66 anonim ***** válasza:
81%

Anyukám mindig is rengeteget dolgozott, apám meg csomó külföldön volt, szóval maga nevelt szinte minket hármunkat, lányok vagyunk mind a hárman, de azért mégis anya főzött a legtöbbször. Nem tudom, nálunk evidens volt, hogy főleg ő főz.

Mi meg mind majdnem kitünő tanulók voltunk.

Hétvégén meg mi kimostunk (akkor még nem is automata géppel, simával, szóval melósabb volt), takarítottunk, füvet lenyírtuk ilyesmi.

De főzni szinte mindig anya főzött.

18-19 múlt a legidősebb tesóm, amikor elkezdett néha ezt azt csinálni.

Érdekes, ma már 40-33-28 évesek vagyunk és mind a hármunk süt főz napi szinten a saját gyerekeire.

Szóval azért mert az iskolás gyereked nem áll neki főzni iskola után a tanulás közben még ne lesz élettelen nyomorék.. Pf.

És igen, dolgozok 10 éve, és köszönöm szépen, ezerszer inkább a munka mint az iskola. Munka után még este 7kor is van kedvem, erőm mindenhez, iskolából hazaérve már a buszon 3 órakkor be voltam ájulva, épp hogy felébredtem a mi megállónknál mindig :D

Nekem is volt olyan barátnőm, akinek az anyja kiadta az ukázt minden napra, hogy főzni kell meg hűtőt kipucolni meg ilyenek, minden napra kitalált neki valamit 14-15 évesen is már, aztán meg el volt anyuka csodálkozva, hogy 6 tárgyból bukásra áll a lánya.. Nem tudom mit gondolt, hogy majd este 9kor főzőcske meg budi pucolás után neki áll még kémiát tanulni?

2019. márc. 29. 12:44
 47/66 anonim ***** válasza:
77%
Annyira bírom, mikor a sok szociálzavaros elkezdi védeni a kérdezőt, és úgy beszél róla, mintha az ő gyereke lenne. :D Itt a baj már nem kicsi...
2019. márc. 29. 13:14
 48/66 anonim ***** válasza:
65%

Ott a baj ezzel a kérdéssel, hogy nem tudjuk, mináll a háttérben.

Lehet, hogy anya dolgozik, a gyerek be van fizetve menzára és nem eszik. Majd hazamegy éhesen.

Vagy anya otthon pihenhet és mem hajlandó főzni.

Vagy nincs miből főzni (bár akkor metre se lenne)

Vagy valaki unatkozik és iderak egy provokatív kérdést, amin a válaszadók összeveszhetnek!!!!

2019. márc. 29. 14:24
 49/66 anonim ***** válasza:
40%

Nem inkább az a szociálzavaros, aki támadja a kérdezőt mindenféle alaptalan vádakkal? :D

+Nem tudom, mi ez az egész iskola dráma. Én 14 évesen nem is gondolkodtam még semmilyen tanulásban, csak odafigyeltem órán meg megcsináltam a leckét, de a város kétnyelvű "elit iskolájában" pontosan 4.5-re álltam.

2019. márc. 29. 14:31
 50/66 anonim ***** válasza:
84%
Azért az erdekes hogy itt 10+ évesen mindenki tud háztartást vezetni de a Felnőtt párkapcs kategóriában mindig az van hogy nem tudnak főzni.....most akkor ez hogy van? :-D
2019. márc. 29. 14:56
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!