Normális, ha anyu azért veszekszik velem, mert éhes vagyok?
Az a gyerek, akiről 18 évesen még "gondoskodni" kell és nem képes magának ételt sem készíteni, az napi 24 órás felügyeletet igényel egy súlyos mentális betegség miatt.
Én inkább azt kérdezném, hogy minek annak gyerek, aki nem tanítja meg élni és felnőtt koráig nyalja a fenekét. Egy 14 éves körüli gyerek azért már legyen képes magáról gondoskodni!
Anyukám mindig is rengeteget dolgozott, apám meg csomó külföldön volt, szóval maga nevelt szinte minket hármunkat, lányok vagyunk mind a hárman, de azért mégis anya főzött a legtöbbször. Nem tudom, nálunk evidens volt, hogy főleg ő főz.
Mi meg mind majdnem kitünő tanulók voltunk.
Hétvégén meg mi kimostunk (akkor még nem is automata géppel, simával, szóval melósabb volt), takarítottunk, füvet lenyírtuk ilyesmi.
De főzni szinte mindig anya főzött.
18-19 múlt a legidősebb tesóm, amikor elkezdett néha ezt azt csinálni.
Érdekes, ma már 40-33-28 évesek vagyunk és mind a hármunk süt főz napi szinten a saját gyerekeire.
Szóval azért mert az iskolás gyereked nem áll neki főzni iskola után a tanulás közben még ne lesz élettelen nyomorék.. Pf.
És igen, dolgozok 10 éve, és köszönöm szépen, ezerszer inkább a munka mint az iskola. Munka után még este 7kor is van kedvem, erőm mindenhez, iskolából hazaérve már a buszon 3 órakkor be voltam ájulva, épp hogy felébredtem a mi megállónknál mindig :D
Nekem is volt olyan barátnőm, akinek az anyja kiadta az ukázt minden napra, hogy főzni kell meg hűtőt kipucolni meg ilyenek, minden napra kitalált neki valamit 14-15 évesen is már, aztán meg el volt anyuka csodálkozva, hogy 6 tárgyból bukásra áll a lánya.. Nem tudom mit gondolt, hogy majd este 9kor főzőcske meg budi pucolás után neki áll még kémiát tanulni?
Ott a baj ezzel a kérdéssel, hogy nem tudjuk, mináll a háttérben.
Lehet, hogy anya dolgozik, a gyerek be van fizetve menzára és nem eszik. Majd hazamegy éhesen.
Vagy anya otthon pihenhet és mem hajlandó főzni.
Vagy nincs miből főzni (bár akkor metre se lenne)
Vagy valaki unatkozik és iderak egy provokatív kérdést, amin a válaszadók összeveszhetnek!!!!
Nem inkább az a szociálzavaros, aki támadja a kérdezőt mindenféle alaptalan vádakkal? :D
+Nem tudom, mi ez az egész iskola dráma. Én 14 évesen nem is gondolkodtam még semmilyen tanulásban, csak odafigyeltem órán meg megcsináltam a leckét, de a város kétnyelvű "elit iskolájában" pontosan 4.5-re álltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!