Jót akarsz a gyerekednek, de magaddal tolsz ki?
Azt mondják, hogy az a normális ha a gyerekek minél előbb elköltöznek otthonról és saját életet kezdenek fiatal felnőttként.
A szülők ezt eleinte rosszul élik meg, hogy kicsi fiuk, lányuk egyik napról a másikra már nem a szobájában hajtja álomra a fejét, hanem egy új helyen. Aztán idővel egyre kevesebbet jár haza a gyerek a szülői házba, telefonon vagy facebookon beszélnek többnyire és hát hiányzik az a gyerek nagyon.
Apaként nem szeretnék így kitolni magammal, hogy a gyerekeimet elküldöm új életet kezdeni egyedül, aztán feledésbe merül a szülői ház. Azt szeretném ha minden nap láthatnám őket (lehet nevezni önzőnek) vagy ha ez nem megoldható, minden hétvégén haza várnám őket. Nekem a gyerekeim jelentik a boldogságot, igaz még csak 6 éves lesz a legnagyobb, de már most ezen jár az eszem hogy mi lesz velem, ha én is csak évente egyszer látom őket, ahogy nagyon sok közeli ismerős a gyerekét. Sőt akinek unoka van, az unokát sem láthatják sűrűn, mivel a fiatalok úgy vannak vele, hogy az öregek már elvannak magukban.
A gyerek ha külön költözik onnantól kezdve hanyagolva vannak a szülők, fontosabb a párkapcsolat, munka, közös élet.
Túlságosan érzékenyen kezelem ezt a témát, viszont kíváncsi lennék ki hogy élte ezt meg amikor a gyerekek kirepültek.
Szerintem nagyon sokat számít a családban látott példa. Nálunk se a párom se én nem akartunk messzire (max. fél. óra autóval) költözni, mert mindketten láttuk otthon hogy hogyan tartottak fenn a szülők és a nagynénik-nagybácsik a nagyszülőkkel harmónikus kapcsolatot.
Most is azon szervezkedünk, hogy mindkettőnk családja legyen relatíve közel egymáshoz, mert a tesóm és a párom tesója is így szeretne élni.
Nem értek egyet.
Ha van egy gyerek, akit elhanyagolnak lelkileg-fizikailag a szülei, vagy sose foglalkoztak vele igazàn, mert becsúszott gyerek pl. neki tisztelettel, hàlával kène adòznia? Kapott kajàt, volt ruha, de ennyi.
Vagy netàn a legrosszabb, ütik, verik, vàgjàk, mostohàn bànnak vele annak is? Hàt hiszen szüleje...
Szerintem ez az egész gyereknevelősdi annàl többről szòl, mint amit az utolsò kommentedben ìrtàl. (Nyilvàn nem kell a màsik végletbe sem elmenni. )
Fejleszd a kommunikáció készségedet.
Olvasd el az erőszakmentes kommunikáció címü könyvet. Rengeteget fog neked adni, hogyan alakíts ki rendes kapcsolatot magaddl és a körülötted lévőkkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!