Vennél az egyetemista gyerekednek laptopot?
Az öcsém és a sógornőm most vett az egyetemista gyereküknek egy laptopot, ami eddig ok. Viszont 400.000 Ft-ba került, amiből elvileg 100.000 Ft-ot adott bele az unokahúgom. Ez még mindig oké, de mióta megvan az a bizonyos laptop csak azzal tud "menőzni" és teljesen megbolondította az én fiamat is, akinek szintén ugyanaz kell amit a lány kapott. Már 2 hete rágja a fülünket, de én azt mondtam szó sem lehet róla, viszont a férjem kezdi beadni a derekát. Nem vagyunk szegények, de annyira pénzesek se hogy farzsebből kivágjunk 400 ezer Ft-ot. A férjem SOSE tudott nemet mondani, de ebben az esetben meg én nem engedek. Sok veszekedést szított köztünk és nem jutunk dűlőre. Elvileg a fiam beleadna valamennyit, de én 300.000 Ft-ot se szeretnék kifizetni egy elektronikai eszközre, sőt 200at se.
Ti mit tennétek?
Állj!
Manapság egy komoly egyetem, komoly szakára alap egy jó és erős laptop!
Kérdés, hogy a te pujádnak kell-e, valódi használatra?
Ha megengehetjük magunknak, akkor miért is ne? Főleg ha már 2 éve ezen témáznánk,- tehát az, hogy az unokatesó kapott gépet, az csak fokozta a vágyakozását, de nem annak tudható be, hogy a lány kapott. Szerintem az mindenképp pozitivum, hogy a gyerek is fizeti egy részét. Egyik ismerősömék is vettek a lányuknak karácsonyra. 300 ezer ft volt. Leginkább tanulási célra használja, szóval szerintem nem volt egy rossz befektetés.
A másik: ha vesz az ember egy gépet, akkor inkább ne sajnálja rá a pénzt, mert ha erről van szó, nagyon igaz a mondás, hogy olcsó húsnak hig a leve...
Egy laptop kb ennyibe kerül. Najó, 200-ért már lehet jókat kapni, de pl 100-ért max netezőset lehet. Ahogy egy új (értsd prémium kat) telefon is kb 150-200e. Szabnék feltételt: jól tanul(vagy csak átmegy a vizsgán, kinek mi a határ) kap laptopot, vagy bármi ilyesmit (ergo dolgozzon meg valamilyen szinten érte). A menőzéssel nem értek egyet, de erről majd leszoknak.
Ha én vennék laptopot magamnak, akkor én is ebben a kategóriában nézegetnék, de nálam ez más, mert ez a munkám is.
Először is köszönöm a válaszokat.
#7 2 hete témázunk ezen!
Van asztali gépe, de sulihoz kéne neki a laptop. Ez eddig rendben is van, valamibe én is beleegyeznék, de nem egy közel fél millió Ft-os laptopba, mert sokallom nagyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!