Vennél az egyetemista gyerekednek laptopot?
Az öcsém és a sógornőm most vett az egyetemista gyereküknek egy laptopot, ami eddig ok. Viszont 400.000 Ft-ba került, amiből elvileg 100.000 Ft-ot adott bele az unokahúgom. Ez még mindig oké, de mióta megvan az a bizonyos laptop csak azzal tud "menőzni" és teljesen megbolondította az én fiamat is, akinek szintén ugyanaz kell amit a lány kapott. Már 2 hete rágja a fülünket, de én azt mondtam szó sem lehet róla, viszont a férjem kezdi beadni a derekát. Nem vagyunk szegények, de annyira pénzesek se hogy farzsebből kivágjunk 400 ezer Ft-ot. A férjem SOSE tudott nemet mondani, de ebben az esetben meg én nem engedek. Sok veszekedést szított köztünk és nem jutunk dűlőre. Elvileg a fiam beleadna valamennyit, de én 300.000 Ft-ot se szeretnék kifizetni egy elektronikai eszközre, sőt 200at se.
Ti mit tennétek?
Igenvennek.
De Apple termeket soha a budos eletben.
Hasonlo kaliberu Windowsos, esetleg Linux vagy mit akar ra rakni max 300 ezer.
Viszont hagyjuk mar ezt a kell egy eros laptop egyetemre estimeset.
Naponta van minimum a Szamitastehnikaban kerdes hogy milyen laptopot vegyen, amin orak utan jatszani is tud, vagy hogyan kell becsapni a kolis wifit mert nem tud online jatszani.
Mondom ezt gamer apakent.
Kérdező hidd el, fölösleges egyetemre ilyen drága laptop, főleg arra a szakra, maximum menőzni akarna vele. Sajnos az a legszomorúbb, hogy 18-19 évesen a fiadnak van képe ilyen drága laptopot követelni. Világos, hogy valószínű jobb anyagi körülmények között éltek, de nekem lesült volna a bőr a képemről, ha ilyen kéréssel álltam volna a szüleim elé egyetem alatt. A nevelés...
200 ezer forintból tökéletesen jó gépet lehet venni, ami évekig kiszolgálná. A helyedben megmondanám neki, hogy ha 400 rongyos gépet akar, felemelheti a fenekét és elmehet diákmunkára, 100 ezret hajlandó vagyok belerakni. Na akkor legalább felfogná, hogy a pénz nem a fán terem és meg kell a maga dolgaiért küzdeni.
Egy kb 100 ezres 5 éves asus gépem van meg egy 50 ezres Huawei tabletom. Hordozgatni csak a tabletet szoktam (billentyűzetet később akarok venni hozzá hogy gépelhessek), az anyagaim pendriveon vannak meg egy külső adathordozón, az egyetemen úgyis van számítógép.
Ráadásul az ő szakja nem hiszem hogy kér speciális programot (pl matematika informatika ill. mérnöki szaknál már más a helyzet). Kérjen alkalmakra pénzt és gyűjtse össze ő az árát vagy dolgozzon meg érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!