Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tehetek valamit, ha anyám...

Tehetek valamit, ha anyám eladta a cuccaimat?

Figyelt kérdés
Tavaly szeptemberben kezdtem az egyetemet egy másik városban és most jöttem először haza. Mint kiderült ez idő alatt anyám eladta egy csomó holmimat: pl ágy, kanapé, tv stb. Nem dolgozik és gondolta, ha már úgyse jövök haza (max nyáron) akkor ebből szerezhet magának pénzt, mivel nincs saját jövedelme és valamiből meg kell élnie.
2019. márc. 18. 08:49
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
10%
Persze, számlát adott róla egy kis takony kölyök :D Mást etessél már
2019. márc. 18. 12:19
 22/40 A kérdező kommentje:

Lusta dolgozni, engem gyerektartásból nevelt fel + egyéb segélyekből. Apám tud erről, ő azt mondja jelentsem fel.

Szakács szakmám van, dolgoztam itthon is 2 évet, külföldön 1 évet, a suliban pedig ösztöndíjat is kaptam, nagyszülőktől is gyakran kaptam pénzt, amit félretettem, nem mintha bárkinek bármi köze lenne hozzá. Az egyetem 200 km-re van az otthonomtól, busszal tudok csak hazajönni. Ja és 23 éves vagyok.

2019. márc. 18. 12:25
 23/40 anonim ***** válasza:
59%

Az apukájának is valami kereskedelmi vállalkozása volt, vagy még meg is van. Ő tanította az ilyen dolgokra, hogy mit hogy kell, meg lehetőséghez mérten, mindenről legyen papír. Ami jogos, mert ha veszel egy telefont, úgy hogy nincs papírozva, akkor simán rá lehet fogni, hogy loptad és fel is jelenthetnek később (volt olyan ismerősöm aki bele szalad egy ilyenbe).

Minden szart papírozott lefele.

Ezért mondtam, hogy attól mert ti nem ismertek ilyet attól még van.

Van olyan ismerősöm aki az ösztöndíját is állatokba fektette. Minden pénzén állatokat vett, mert az apja is ebben volt benne. Meg az apjának volt szerződése valami külföldi vágóhiddal és ő is tudta oda szállítani az ő állatait. Neki mondjuk az apja vett házat, mert az apja inkább ingatlanba tette a pénzét és minden gyerek nevére vett egy házat, amivel majd azt kezd a gyerek amit akar. Őt pont ezért nem hoztam példának, mert a házat és a kocsit az apja vette. Jóval később lettek csak milliói az állatokból.

2019. márc. 18. 13:01
 24/40 anonim ***** válasza:
70%

Élelmiszeriparban dolgozom, ehhez a vágóhídhoz való szállításhoz nem "csak" szerződés kell, hanem millió meg 1 dolog, de mind1, engem nem érdekel, csak sántit a sztori de nem kicsit.

Kérdező! És anyukád ezt nem érzi gáznak? Nem bírom elképzelni, hogy ezt teljesen normális dolognak tartja, amit csinált.

2019. márc. 18. 13:14
 25/40 anonim ***** válasza:
59%

Mennyi időtök van, irigy vagyok. :D

Először belekötni a kérdezőbe, nulla háttér információval, aztán egy válaszolóba, hogy a haverja évekkel ezelőtt illegálisan adott-e el valamit. :D

Nem mindenkinek van lehetősége egyből egyetemre menni, illetve nem tart el mindenkit anyu-apu, muszáj 17-18 éves korától diákmunkát vállalnia. :)

2019. márc. 18. 13:34
 26/40 anonim ***** válasza:
66%

Azt nem tudom, hogy ők mit hogy intéztek. Annyit mondott a srác, hogy az apjának velük van szerződése, máshova nem adhatja el azokat az állatokat, meg vizsgálják őket hogy egészséges-e. Sokat nem beszéltünk erről a témáról, csak néha szóba került. Pl mikor nagyon sántitott és kérdeztem mi van és mondta, hogy megrugta a tehén, mikor szedték le a futórol. Majd mondta, hogy most vettek kettőt.

Meg néha mutatott képeket. Tartottak bárányt is, de azt nem szállították, azt valami más miatt. Volt egy csomó tehén meg bika is. Én soha nem is voltam náluk, szóval erről a témáról nem sokat tudok. Meg ez az apja biznisze volt igazából, csak ami volt pénze azt bele rakta és a nyereséget megkapta. Csak sok idő míg ebből van pénz, meg kell venni a kicsit, nevelni kell, etetni kell, majd az árával kezdeni megint valamit.

Ezért nem őt hoztam fel példának, mert nem igazán önállóan csinálta a dolgokat, diák munkára se járt sokat. Jó mondjuk az állatokkal foglalkozott, de ott se sok mindent kellett, mert az apjának voltak erre munkásai.

Ezért volt jó példa az első, mert a szülők megtanították az alapokra és onnan csinálta magától. Mindíg üzletelgetett valamivel. Mindenféle adás vételi csoportban benne volt, sok mindenre licitált is, sok mindent eladott majd vett. De volt hozzá érzéke. Egyik cseréje nem volt csak valami sikeres, mert abból semmi hasznot nem látott. De pár év mulva abból is lett pénze.

Nem tudom mért ilyen lehetetlenek szerintetek ezek a történetek. Ennél durvábbakat tudnék mondani, amiket magam sem hittem el, pedig utána járás után kiderült, hogy igaz.

Csak azért mert valakinek nem jött össze az élet, attól más még lehet sikeres.

Ha bele gondoltok, a politikusok többsége se politikusnak született, valahogy oda kerültek. Azért az is eléggé hihetetlen, mikor egy senkiből hirtelen politikus lesz és milliárdok lesznek hirtelen a számláin. Az ilyenhez is tehetség is kell, nem csak szerencse. De ez sok más területre is igaz. Mikor egy senkinek támad egy jó ötlete és céget alapít, ami jól megy és megszedi vele magát. Volt ilyen és még lesz is. De az már hihetetlen, hogy egy ilyen vagy ehhez hasonló embernek vannak ismerősei??

2019. márc. 18. 13:40
 27/40 A kérdező kommentje:
Nem, nem érzi gáznak. Ő felnevelt engem, én hálával tartozom neki (szerinte).
2019. márc. 18. 13:53
 28/40 anonim ***** válasza:
78%

Ennyire csak nem lehetnek sötétek egyesek...

Nem kocsiról meg motorról volt szó, hanem saját pénzen vett ágyról!!

2019. márc. 18. 14:03
 29/40 anonim ***** válasza:
24%

#29,

Ebben igaza van, hálával tartozol neki érte. Ő szült téged, ő gondoskodott rólad, ebben igaza van. De hálával tartozol neki, nem pedig az általad keresett anyagi javakkal. Azzal tartozol neki, hogy mikor majd te keresel ő meg a kicsi nyugdíjját kapja hónapról hónapra, néha ránézek, hogy jól van-e, segíthetsz-e valamit, esetleg elviszed bevásárolni. Gondoskodsz róla, úgy mit régen ő rólad.

Ez amit ő jogosnak érez, az már nem az. Ennyi erővel te meg a házat adhatnád el. Íratsz egy papírt, hogy nem beszámítható, berakod egy otthonba oszt kész. A kettő kb azonos értékű. Csak neked erre jogod van, neki meg a cuccaid eladásához nincs.

Ha meg volt szorulva mért nem téged keresett fel?? Az elgondolás éppen nem volt rossz, de a kivitelezés az igen.

2019. márc. 18. 14:18
 30/40 anonim ***** válasza:
33%
Nyilván nem normális amit anyád csinált, de az sem egy normális szülő-gyerek kapcsolatról árulkodik, hogy 7 hónap alatt 1x mentél haza. Nem hiszem, hogy karácsonykor, vagy két ünnep közt, meg az összes hétvégén is órád volt. 200km nem egy őrült nagy távolság. Ha meg ennyire utálod anyádat, ráadásul apáddal duóban, akkor miért nem apádnál laktál? Miért nem oda vetted a dolgaidat? Anyáddal szóba sem kellet volna állnod, apádnak meg nem kellett volna azt a hatalmas összegű gyt-t fizetnie, amiből ketten vígan megéltetek.
2019. márc. 18. 15:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!