Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tehetek valamit, ha anyám...

Tehetek valamit, ha anyám eladta a cuccaimat?

Figyelt kérdés
Tavaly szeptemberben kezdtem az egyetemet egy másik városban és most jöttem először haza. Mint kiderült ez idő alatt anyám eladta egy csomó holmimat: pl ágy, kanapé, tv stb. Nem dolgozik és gondolta, ha már úgyse jövök haza (max nyáron) akkor ebből szerezhet magának pénzt, mivel nincs saját jövedelme és valamiből meg kell élnie.
2019. márc. 18. 08:49
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
10%

"Nem ő vette, én vettem saját pénzből."

Mennyi idős vagy?

Tavaly mentél egyetemre, akkor még középiskolás voltál tavaly.

Dolgoztál a suli mellett? -különben miből vetted a bútorokat, TV-t?

Ezek szerint tavaly még otthon laktál. Mennyit adtál haza, ha mindezeket meg tudtad vásárolni? (Kaja, fűtés, rezsi[víz, villany]

.

Kérdésed kamunak tartom.

2019. márc. 18. 10:29
 12/40 anonim ***** válasza:
5%
Nekem is fura a kérdés. Jól kereshettél ha mindezeket meg tudtad venni. Persze nem lehetetlen, csak valószínűtlen.
2019. márc. 18. 11:04
 13/40 anonim ***** válasza:
11%
Nyilvánvaló, hogy egy 18 évesnek saját pénzből vett ágya, kanapéja és tévéje van, hogyne.
2019. márc. 18. 11:07
 14/40 Kései Sirató ***** válasza:
92%

Itt sokan megkérdőjelezik, hogy volt-e saját pénzed.

Nem tudják, hogy 16 éves kortól hivatalosan lehet diákmunkát végezni. Ezenkívül a pénz származhatott nagyszülőtől, másik szülőtől, keresztszülőtől, bárhonnan.

Anyukád viselkedése enyhén szólva aljas.

2019. márc. 18. 11:33
 15/40 anonim ***** válasza:
92%

Én és még pár haverom saját pénzből vettünk kocsit ennyi idősen. Én nem is vagyok még olyan értelmes.

Van olyan haverom aki járt diák munkára, nyáron is végig dolgozott, diák munkán és napszámban is. Meg mellette bizniszelgetett mindenfélével, vett valamit majd ha nem kellett akkor eladta vagy cserélte. Sok mindennel bizniszelgezett, persze semmi illegális. Külföldről is sokat rendelt, volt olyan, hogy valami cégtől rendelt nagytételben cuccot és azt adogadta elfele. 18 évesen már a második kocsiját vette, meg mellette volt motor is a nevén. A jogsit is saját pénzből csinálta. Ha ment vásárolni vagy bulizni, vagy suliba is be kellett fizetni valamit akkor saját pénzből tette, egy centett nem kért a szüleitől. Mikor nem tudott járni diák munkára, mert nem volt még ott korban, akkor napszámba járt dolgozni.

Elhiszem, hogy sokaknak az ilyen nagyon fura, mert nincs egy ilyen ismerőse, aki éveken keresztül így vagy úgy, de dolgozott.

Ha pl 20 éves a kérdező, akkor előtte dolgozhatott 4 évet diák munkán.

De akár lehet 25 éves is, mert akkor is nyugodtan kezdhette volna az egyetemet, előtte pedig 5 évet dolgozott rendesen, csak jött egy gondolat, hogy inkább tanul.

Az hogy mért nem járt haza sok oka lehet. Pl szarul tudta felvenni az óráit és hétfőtöl péntekig órája van és ha pl pesten tanul, de szabolcsi származásu akkor nagyon rossz a közlekedés, főleg ha nem vasút hálózat mellett lakik. Bármilyen hihetetlen mai napig van olyan település amin hétvégente nem jár busz és ha nincs kocsid el sem tudod hagyni, max ha taxit hívsz. Ha jó drága az utazás is és csak 1 napot tudna othon tölteni minek menjen haza?? Mellesleg szerintem ez egy eléggé szép jellem rajz volt az anyáról, hogy a gyereke cuccait csak úgy eladja... Egy ilyen anyához minek is menne?? Régebben is lehet voltak hasonlók, vagy a csesztetés, talán még bántotta is. Senkinek sincs semmilyen infója a háttérről, de az itélkezés és a "kamu sztori" szöveg az megy. Gondolkozzatok már egy pillanatra, mielőtt írtok volamit. Ha valami nem világos kérdezzétek meg, majd utána szidhatjátok.

2019. márc. 18. 11:47
 16/40 anonim ***** válasza:
14%

"Sok mindennel bizniszelgezett, persze semmi illegális. Külföldről is sokat rendelt, volt olyan, hogy valami cégtől rendelt nagytételben cuccot és azt adogadta elfele"

Mi ez, ha nem illegális?

2019. márc. 18. 11:55
 17/40 anonim ***** válasza:
57%

Ha szerződést kötsz egy céggel és van róla papírod, az áruról kapsz szállítási levelet meg minden, akkor mi az, ha nem legális??

Az én anyámat, hogy nem fejtettem ki a te kedvedért, hogy írtak szerződést is, meg ami úgy volt utána adózott is.

2019. márc. 18. 12:01
 18/40 anonim ***** válasza:
64%
Attól még, hogy cégtől rendelte, feketén (értsd: illegálisan) adta el, hiszen ő nem adott róla számlát annak ellenére, hogy üzletszerűen értékesített. Üzletszerű értékesítés esetén ugyanis az első eladástól kezdve bizonylatot kell kiállítani.
2019. márc. 18. 12:05
 19/40 anonim ***** válasza:
78%
#20, én is vettem tőle cuccot. Írt róla bizonylatot. Azt nem tudom, hogy konkrétan mifélét, annyira nem vagyok benne ebben a dologban, de nem egy cetlire írta fel, hanem névre szólóan valami számla tömben. Tényleg sajnálom, hogy nem fejtettem ki neked. De mint mondtam a APEH, majd később a NAV felé is jelentette az ilyen üzleteit. Adás vételi forma nyomtatvány is álltalában volt nála, hogy tényleg minden oké legyen.
2019. márc. 18. 12:11
 20/40 anonim ***** válasza:
7%
Akkor az úgy még keményebb, ilyen fiatalon leadózva megmaradt neki annyi, hogy mindenféle dolgát finanszírozni tudta.
2019. márc. 18. 12:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!