Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért ilyen? Az apámról van szó.

Miért ilyen? Az apámról van szó.

Figyelt kérdés
Apámról van szó.Vagyis nem az,csak biológiai(EZT mindjárt kifejtem).Anyával elváltak,még amikor 6 éves voltam.Anya akart válni,mert nem jöttek ki jól.Soha se keresett engem ahogyan a nővéreimet se.A láthatáson nem fogadott minket(két hetente három nap+plusz iskolai szünetek fele).Néhányszor engedte ,hogy elmenjünk hozzá,de sokszor nem nyitotta ki az ajtót,nem engedett be minket.Amikor meg igen akkor lerakott minket mamánál.De amikor ténylegesen nála voltunk(1-2 -ször),akkor nem éreztük jól magunkat,bezárkózott a szobájába.Sértegetett minket,hogy csúnyák,dagadtak vagyunk(egyik sem igaz).Ezek után már nem kerestük.De ő se minket soha.Szülinapra,névnapra,karácsonyra még egy sms-t se ír.Az a durva,hogy nem is anya hanem ő akart gyerekeket,sőt még akart volna egyet.Azóta új "életet" kezdted,új feleség,új három gyerek.(de ott se jó apa).Gyámügy már kétszer is kiment,mert kizárták a gyerekeket.Se lelkileg,se anyagilag nem támogat minket.Az lenne a kérdésem,hogy miért ilyen?Esetleg veletek is történt már ilyen?Egyébként nővéreim már felnőttek,én még 16 vagyok.

2019. márc. 16. 15:21
 1/2 A kérdező kommentje:
Igazából már engemet se érdekel,tudom hogy nincs apám,meg hogy nem is lesz.Csak időnként(amikor láttok egy jó apát,vagy például a születésnapom van,akkor igazán szíven üt az egész).
2019. márc. 16. 15:25
 2/2 anonim ***** válasza:
Hogy miért ilyen, azt egy vele folytatott intim beszélgetésben lehetne csak tisztázni. Nagyon sokszor a hozott családi minta "öröklődik". Ha egy gyerek nem meleg családi környezetben nő fel, ha nem éreztetik vele érintésekkel, simogatással IS, hogy szeretik, akkor nem alakulnak ki benne a más emberhez való viszonyuláshoz szükséges érzések, érzelmek. Ha ez ráadásul társul egyéni adottságokkal, sajátosságokkal, akkor szegényes lehet az érzelmi kapcsolata felnőtt korában is, szegényes lesz az érzelmi élete.
2019. márc. 16. 15:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!