Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apámról kiderült, hogy alkohol...

Apámról kiderült, hogy alkoholista?

Figyelt kérdés
Senkit nem érdekel. Ha én beszélnék vele, hogy menjen pszichiáterhez, úgysem érne semmit. Pont az a baja az életével, hogy gyerekei lettek. Lehet engem sem kellene, hogy érdekeljen, de vele élek és tönkreteszi magát, amit nem akarok nézni. Megdöbbent, hogy a családom, pl nővérem is közönyös. Mit lehet tenni ilyenkor? Én úgy érzem, hogy nekem nincs családom. És most még el se költözhetek, mert munkám sincs, de amúgy is lelki roncs vagyok.

2016. febr. 18. 17:22
 1/5 anonim ***** válasza:
34%
Pontosan mi is a kérdés? Nem igazán értem,hogy most édesapádat sajnálod vagy magadat.
2016. febr. 18. 17:26
 2/5 A kérdező kommentje:
Hogy mi a fenét lehet ilyenkor tenni? Nyilván őt is és magamat is.
2016. febr. 18. 17:36
 3/5 anonim ***** válasza:

Ha önszántából nem akar megváltozni kb semmit. Anyukáddal milyen a kapcsolata? Ő is együtt él veletek?

Amúgy max rátok fogja,hogy ti vagytok a baja,de ezt remélem te sem hiszed el. Vannak,akik ennyire nem tudják a problémáikat kezelni és hunyókat keresnek miért ilyenek,vagy csak elmenekülnek a probléma elől lásd alkohol.

A nővéred lehet azert közönyös, mert ő már rég rájött,hogy apukád baja miatt neki nem kell összeomlania,nem az ő baja. Ellenben te magadra veszed és az ő baja a te bajod is lesz és te is szarul érzéd már magad miatta. Tényleg jobb lenne nem Ennyit emagadra venni. Ha persze elfogad segítségét apukád vagy próbálkozik az más.

Vannak anonim alkoholisták csoport,esetleg ilyen helyekre vagy elvonóra mehetne (Nyírő Gyula kórház addiktológa,talán ilyennel is foglalkozik pl. Más helyet is nézhetsz). Pszichológust meg inkább neked ajánlanék,mert lelki roncsnak hívtad magad. Lehet segíteni fog a helyes problemakezelesben is. Pszichiátert nem ajánlok,gyógyszereket tud felírni,aire raszoksz,de a problémádat meg nem oldja meg... (akárcsak az alkohol)

2016. febr. 18. 17:48
 4/5 anonim ***** válasza:
Léteznek úgynevezett TÁMASZ gondozók, ahol ingyenes a kezelés, meg az Anonim Alkoholisták csoportja. Ha lelkileg annyira egyben vagy hogy munkát keress és kimozdulj otthonról az a legjobb gyógyszer... de neked mindenképp pszichológus vagy pszichiáter( nem mindenkinek írnak gyógyszert)
2016. febr. 18. 18:24
 5/5 anonim ***** válasza:

Valószínüleg édesapád nem látja be, hogy problémája van...legalábbis nálunk ez a helyzet, sőt ha csak megemlítjük a dolgot leüvölti a fejünket hogy mi hogy merészelünk rá ilyet mondani.

Ha ő nem akar segíteni magán te sem tehetsz érte semmit sajnos.

2016. febr. 18. 22:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!