Alkoholista apa, mit tegyek?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Barátnőm apja alkoholista, zugivó. Minden nap részeg, megkeseríti a család életét. Velem személy szerint még nem tett rosszat, de a barátnőm rengeteget sír miatta, anyukája pedig minden nap idegeskedik. Rengeteget veszekednek, nagyon rossz a légkörük. Próbáltak vele beszélni, eldugni, kiönteni a piáját, de mindig talál megoldást. Annyit ivott már, hogy a józan gondolkodására is kihat, nagyon nehezen érti már meg a dolgokat és őrületbe kergeti a családot. Segíteni szeretnék rajtuk, de nem tudom hogyan. Gondoktam, hogy valamiféle szakemberrel felveszem a kapcsolatot és tőle kérek segítséget, de nem tudom kihez tudnék forduli. Fejér megyeiek vagyunk, szakember elérhetőségét, vagy bármilyen ötletet szivesen fogadok. Előre is köszönöm!2016. febr. 7. 18:02
1/6 anonim válasza:
Te semmit nem tehetsz, de még a család se. Akarata ellenére senkit nem küldenek elvonóra. Győzzék meg apukát, más lehetőség nincsen.
2/6 anonim válasza:
Szia! Sajnos semmit nem tudtok tenni, ha a beteg nem latja be, hogy teljesen abnornalis eletet el, nem lehet rajta segiteni. Valtozas csak akkor torenik, ha a baratnod edesapja beismeri, hogy ez igy nem mehet tovabb. A legnagyobb baj az, hogy nem csak a sajat eletet teszi tonkre, de valoszinuleg errol neki fogalma sincsen. Sokan azt hiszik, hogyha esetleg gyermek szuletik a csaladban majd minden szep es jo lesz, de sajnos ez nem igy van. Esetleg egy ideig biztosan, aztan minden megy a regi kerekvagasban. Nem szerettelek volna elkeseriteni,de sajnos ezt tapasztalatbol tudom.
3/6 A kérdező kommentje:
Pont ez a szomorú, hogy egy 8 éve kezdődött az egész,de akkor még enyhébben és azóta ilyenné vált. Szerintem saját magának nem meri bevallani, hogy alkoholista lett belőle, jó lenne, ha valaki hozzáértő felvilágosítaná.
2016. febr. 7. 18:50
4/6 Költőnő? válasza:
De nem tudja felvilágosítani senki. Ez nem Amerika, hogy ilyen közbelépések legyenek. Neki kellene lépni. Egyébként családnak ki kellene tenni, mert így nincs a világon semmi, ami a változásra kényszerítse
5/6 anonim válasza:
Max a válás és költözés jöhet szóba.
Az a baj, hogy a legtöbb ilyen esetben is a családnak kell menekülnie, és új életet kezdeni, míg az alkoholista vígan éli tovább világát.
Nekem is ilyen apám volt, szerencsére már a föld alatt van.
6/6 anonim válasza:
Kedves apukának két útja van:
1.Leszokik és egy tündéri apukává válik,
2.Megy tovább az "úton" és széthullik a családja,majd hamarosan elássák.
Ezt kellene vele tudatosítani,mert úgy fest önmaga nem jött rá erre.
Ha ez sem megy sajna nincs mit tenni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!