Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Te mindig ott lennél vele a...

Te mindig ott lennél vele a kórházban?

Figyelt kérdés
Ha lenne egy felnőtt, huszonéves gyermeked, aki valami miatt kórházba kerül hosszabb időre (műtét vagy baleset), akkor végig ott lennél vele, még akár az éjszakát is bent töltenéd, ameddig csak ott van, vagy csak látoganád és mindennap vagy pár naponta 1-2 órát lennél ott?

2019. márc. 16. 13:52
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
53%
Én a családtagokat ilyenkor napi 1-2 órán át látogatom. A legtöbb kórházban nincs ápolás, nem segítik ki őket a mosdóba, nem adják oda az ételt se (ha pl. segítség kéne felülni, nem éri el stb.), nem itatják őket, hogy a tisztálkodásról már ne is beszéljünk. Nem feltétlenül rosszindulatból, nincs rá kapacitás (mondjuk már az igényességet is ritkán látom).
2019. márc. 16. 14:23
 12/19 anonim ***** válasza:

Engem tavaly ősszel műtöttek a vállammal. Édesanyám pont aznap reggel ment nővéremékhez (300 km-rel arrébb laknak) mert vigyázni kellett egy hétig az unokákra. Szóval ő nem volt velem. Ellenben barátom és bátyám váltották egymást az ágyamnál és ők segítettek enni, felülni, felöltözni vagy egyáltalán mozogni mert a franc se gondolta volna, hogy ezek az izmok kb mindenhez kellenek. Ugye ők délután jöttek, napközben viszont a legtöbbet a szobatársaim segítettek mindenben.

Nem vártam el, hogy ott üljön bárki is mellettem, mindenkinek megvan a maga rutinja. Be is sz*rtam volna, ha anyám non-stop ott lett volna velem :D

2019. márc. 16. 14:45
 13/19 anonim ***** válasza:
22 éves voltam mikor volt egy kisebb műtétem, és három napig bent voltam még a kórházban. A kórház kb 100 kmre lehetett szüleimtől, minden nap jöttek, és több órát maradtak beszélgetni stb, de nem voltak 0-24ben ott. Meg is őrültem volna, pihenni is akartam. Szeretem őket, nagyon jó volt hogy ott voltak, és minden reggel vártam hogy mikor jönnek már, de nem maradtak egész nap és ez így volt jó :) egyébként fordított esetben, annyit lennénk ott amennyit a gyerekem kér. Lehet van olyan aki ilyenkor azt szeretné hogy a szülei egész nap ott legyenek mert nem akar egyedül lenni, de van olyan aki magányt szeretne. Nem akaszkodnék rá, bármennyire is aggodnek érte, ha azt kéri csak pár órát maradjak akkor annyit maradok.
2019. márc. 16. 14:58
 14/19 anonim ***** válasza:
Az enyém intenzív osztályon volt 8 napig, ott be sem mehettünk, csak délelőtt egy óra és délután egy óra hosszára (csak a szülők, más családtag nem). 18 éves múlt akkor. Végig a váróban ültünk, éjszakára hazajöttünk (borzasztó volt.)
2019. márc. 16. 15:22
 15/19 anonim ***** válasza:

Nálunk a beteg állapotától és az ellátás minőségétől függ. Valószínűleg, ha szükséges mert mondjuk nem bír felállni akkor bent lennének a rokonaim. Ha nem kell, akkor nem lennének.

De a 0-24 órás felügyeletet szerintem dolgozó ember nehezen tudja megoldani. Nálunk az is szerencse, hogy relatíve összetartó a család és így egy betegre jut nagyjából hét-nyolc mozgatható ember, akik mind Budapesten laknak, tehát, ha mindenki bevállal két napot a home-office-ban, akkor öt munkanappal számolva három hetet le tudunk fedni, így azért könnyebb megoldani.

2019. márc. 16. 15:26
 16/19 anonim ***** válasza:
47%
Csak látogatnám. Beteges, ha egy felnőtt, huszonéves az anyja jelenlétet igényli napi 24 órában. Már 10 ev felett se biztos, hogy kell a gyereknek a nonstopmszuloi jelenlét
2019. márc. 16. 15:31
 17/19 anonim ***** válasza:
Fene tudja. Minden csemetém veri a harmincat, de szerencsére még egyik sem szorult kórházi kezelésre.
2019. márc. 17. 13:20
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha belegondolok, valószínűleg nem ülnék ott állandóan. A kevesebb néha több. Egy kórterem, ha mégoly rövid ideig, de közösséget jelent. Bajban levő emberek közösségét, ami igen erős kötelékké tud válni. Ha a gyerekemet egész nap lefoglalom a jelenlétemmel, kilóg ebből a közösségből.
2019. márc. 17. 13:36
 19/19 anonim ***** válasza:
Csak azért, hogy társaságnak bent legyek, nem igényelném. De mondjuk jól esik, ha van bent valaki és dönthetsz úgy, hogy ne rakjanak be katétert, mert segítséggel ki tudsz jutni a wc-ig, akkor is, ha a nővérkék nem tudnak kivinni óránként. A szüleid segítenek.
2019. márc. 17. 13:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!