Ugye a gyerek a legfontosabb az életben?
Amikor a nyitókérdést olvastam, kapásból rávágtam magamban: "Igen, a gyerek a legfontosabb!"
Aztán elolvastam a kifejtést. Nos, a te életedben a gyerek nemcsak a legfontosabb, hanem kizárólagos is! És ez nagy különbség!
Én azt vallom:
"A gyerek a legfontosabb, de nem kizárólagos!"
Az életbe bele kell férnie a gyerek mellett
- a társnak (ha most nincs, azért nyitottnak kell lenni arra, hogy később esetleg akad);
- szülőknek, testvérnek, rokonoknak, barátoknak;
- pihenésnek, szórakozásnak (néha gyerek nélkül is);
- kedvtelésnek, hobbinak (kisgyerek mellett erre nemigen van idő, de 10-12 éves kora után már próbálni kell időt szakítani erre is).
Ha így teszel, boldog anya leszel. Ha csak a gyerekedre koncentrálsz, akkor mártír-anya leszel, akinek kamaszkortól kezdve egyre élesebb konfliktusai lesznek a gyerekével, mert a gyerek szabadságra, önállóságra fog vágyni, és egyáltalán nem lesz hálás, amiért te feláldoztad az életedet őérte. És amikor elköltözik (ill. el akar költözni) tőled, egyszerre értelmetlenné és üressé válik majd az életed, meg leszel sértődve a gyerekedre, és érzelmi zsarolással próbálod magad mellett tartani.
Az, hogy a párod MOST elhagyott, és MOST nem vágysz újabb férfira, ez természetes. Remélhetőleg túljutsz ezen az időszakon, és nyitott leszel egy új kapcsolatra (ami persze nem jön hipp-hopp, de legalább ne legyél elutasító).
Sok okos dolgot írtak előttem.
Én még azt is hozzátenném, hogy mindenképpen elgondolkoznék az "elhagyás" okán is, hogy legközelebb ne essek ugyanebbe a hibába.
Mert gyanítom, hogy neked is van abban némi részed, hogy elhagytak.
A párod vajon mit mondana ha meg tudnánk kérdezni?
Valami oka biztosan volt?!
Szerintem a gyerek egészen addig, amíg nem önállósodik egy kicsit (kamaszkor eleje - jó esetben.) Lehet persze hamarabb is. Ahogy jónak látod.
Árusítanak nagyon jó könyveket gyermeknevelés témában (egyházi könyvesboltok polcain megtalálhatóak.)
Ui: most nem jut eszembe, hogy melyiknek van a legígéretesebb címe, de később lehet, hogy utánanézek. (Kicsit korán van még, most ébredtem.)
23:25
Sajnos igazad lehet.
Sz@r ügy amikor azt éreztetik minden pillanatban a férfivel, hogy a gyereknél -mint írta a kérdező- "Egy fèrfi sem èr nàla többet"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!