Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mennyi zsebpénzt adnátok...

Ti mennyi zsebpénzt adnátok egy végzős gimnazistának?

Figyelt kérdés
Sokáig heti 3 ezer forintot kaptam de sajnos szeptemberben becsúszott pár rossz jegy így a szüleim kitalálták hogy amelyik héten 1est kapok akkor nem kapok pénzt. Szinte nincs olyan hét hogy ne kapnék egyest, azonban mellé jó jegyeket is kapok ( félévkor az átlagom 3,7 lett) de azt nem veszik figyelembe. Reggelit otthonrol viszek de nem vagyok ebédes így legközelebb délután 3 körül eszek. Eléggé bánt hogy azok akiknek kettes a bizonyitványa ők kapnak pénzt ráadásul a legtöbben cigire meg alkoholra költik. Igazuk van a szüleimnek? Az alap dolgokat megveszik nekem de hobbyra, mozira, arra hogy ajándékokat vegyek ünnepekre azért kellene egy kis pénz.
2019. márc. 13. 00:35
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
41%
Még szerencse hogy pár napja az egyik anyukát azzal vigasztalták, hogy alsó tagozat második osztályában teljesen rendben van a 3-4-es osztalyzat.....
2019. márc. 13. 21:31
 42/51 anonim ***** válasza:
88%
És szerinted a második osztálynál meg egy végzős gimisnél ugyanolyan súlyú hogy sorozatba egyeseket kap?
2019. márc. 14. 11:48
 43/51 anonim ***** válasza:
31%

"A gyik népe szerint már az óvodában el kell kezdeni dolgozni az embernek, is neki kell fizetnie a pelenkáját is!"

Ez nem a "gyik népe", véleménye, hanem kb. így vélekedik a társadalom.

Egy 18 éves fiú már felnőttkorú. Tudna vállalni munkát, ha AKARNA. Ott vannak a diákszövetkezetek, miért nem megy el hétvégén újságot hordani, segíteni a mekiben, vagy itt van például az egész nyár, kezdődnek a szezonmunkák. Miért nem megy dolgozni, miért a szüleitől kéri a pénzt?

Azért, mert nem akar dolgozni. Nem csodálkoznék, ha még 15 évet a szülein élősködne majd, ezzel a mentalitással pedig esélyes.

2019. márc. 14. 11:58
 44/51 anonim ***** válasza:
25%

Kérdésedre válaszolva egyébként kérdező:

Egy fillért sem adnék.

Kb. 16 éves koromtól vállalok munkákat, nekem már akkor jött a bankkártyámra a pénz.

2019. márc. 14. 12:00
 45/51 anonim ***** válasza:
87%

Gimnazistaként írok. Nagyon nem fér bele mellette a munka. Egyetlen osztálytársam van, aki dolgozik suli mellett, mert rá vannak szorulva, le is romlottak miatta a jegyei. Nekem 4.5-ös átlagom van, átlagosan este 6-ig tanulok délután, a hétvégéből meg szintén egy nap tanulással telik, magyarul marad egy héten egy nap, ami teljesen szabad, meg a péntek délután. Ja és akkor heti 2 edzés ugye kötelező. Most azt a másfél napot, amikor végre pihenhetek komolyan még munkával kéne töltenem? Egy gimnazistának igenis kell társasági életet élnie, és a barátjával/barátnőjével lenni, ha van... Nyáron persze voltam dolgozni, mivel akkor volt időm ilyesmire. Ja és én csak 10.-es vagyok, nem végzős.

Amúgy nem, nem normális, hogy kajára sem adnak pénzt. Tudhatnák, hogy egy 18 éves fiúnak nem elég ilyen gyakran étkezni. Szólj nekik, vagy ha tudsz, vigyél otthonról tízórait. Rossz jegyek ide vagy oda, egy szülő se hagyja, hogy a gyereke éhezzen. Én mindig itthonról viszek kaját, ha épp nem tudok, a szüleim adnak pénzt büfére.

Egyébként a kajapénzen kívül havi 50.000-et kapok, de azt tényleg minden másra - szórakozás (mozi, bulizás, sütizés, étterem, stb.), edzések, különórák, ruhák, sulis felszerelés, benzin, buszbérlet (motorral járok, ahhoz meg nem mindig felel meg az időjárás), utazás, másoknak ajándék, meg úgy minden, amit meg szeretnék venni, és nem "létszükséglet".

2019. márc. 14. 19:34
 46/51 anonim ***** válasza:
6%

37-es írni azt nem tanultál meg, te nyomorult...

Érdekes problémáid vannak, nekem volt annyi eszem mindig hogy vigyek magammal elég kaját, és a szórakozást ingyen meg tudtam oldani mindig. (Még akár bepiálós bulit is)

Szóval okosan kell csinálni a dolgokat :)

2019. márc. 15. 19:38
 47/51 A kérdező kommentje:
Látom sokak szerint nem érdemlek pénzt de akkor is az ételen kívül csak kellene még egy kis plusz, valamikor kikapcsolódni, egy mozi, egy gyroszozás, egy meki, egy ujság stb. Lécci mondjatok pár érvet amit a szüleimnek mondani tudok
2019. márc. 15. 23:47
 48/51 anonim ***** válasza:
0%
Takarodj már dolgozni!!!
2019. márc. 15. 23:55
 49/51 anonim ***** válasza:
100%
Kikeresném a netről mit javasolnak pszichológusok zsebpénzről. Jobbat sajnos nem tudok.
2019. márc. 16. 00:04
 50/51 anonim ***** válasza:
56%
Magyarországon pelenka munka kell az ovis meg max tépszert kaphat szeretet semmit,felnőtttől is irigylik a jót a szorakozást egy süteményt a gyerektől,miért mert MAGYAROK SZARRÁGOK..
2019. márc. 16. 00:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!