Végzős vagyok jövőre Pestre költözöm. Van egy 3 éves kapcsolatom. Szeretnénk összeköltözni de a szüleim nem engedik mert szerintük nem tanulnék és zavarná őket a másik cucca a lakásban. Hogyan győzhetném emg őket arról h tudom mivel jár az egyetem?
Én csak azt nem értem, hogyha te jövőre Pestre költözöl, akkor gondolom ott szeretnétek összeköltözni, de akkor miben zavarná a szüleidet a másik cucca a lakásban?
Amúgy meg szerintem hivatkozz arra, hogy te szívesebben laksz együtt a pároddal, akit már ismersz, mint idegen lakótársakkal, akik kitudja milyenek. Mondd nekik, hogy más lakótárstól lehet, hogy semennyire nem tudnál tanulni, mert hangoskodnának, stb., a párod viszont nyilván jobban figyelembe veszi, hogy tanulnod kell.
Különben én sem értem, hogy ez miért lenne gond a szüleidnek, én örülnék, ha a gyerekem úgy menne idegen városba lakni, hogy legalább a párja vele van, akit én is ismerek, megbízom benne, stb.
Sehogy, mert nem tudod mivel jár az egyetem. Mindenki azt hiszi, hogy tudja, aztán meg néz nagyokat mikor odakerül.
És tényleg nem olyan könnyű tanulni, meg lehet csinálni, de nem egyszerű. Én összeköltöztem a párommal, úgy győztem meg őket, hogy olcsóbb volt, mintha nem hozzáköltözök, aztán meg tök szar volt, mikor megromlott a kapcsolatunk és szégyen, nem szégyen, tettem a szépet, még jó ideig, mert különben nem lett volna hol laknom. Aztán, ha nem egy helyre jártok, akkor tök nehéz lenne összeegyezteni, hogy te reggel négyig tanulsz, de ő meg aludna, vagy ő haverozna, de neked tanulni kell, aztán becsörtet hajnalban részegen, mikor te épp kialudnád magad zh előtt meg ilyesmi. És álom, hogy egy kicsit sem kellene majd kiszolgálnod. Márpedig az idő.
Ettől függetlenül összejöhet, én most a másik barátommal lakok együtt, vele nagyon jó is, de tényleg kevesebb időm jut tanulni, meg magamra, mint külön. Meg nem tudok külön vonulni tőle. Lehet, hogy mindig együtt lennétek amúgy is, de haza tudnál menni, ha kell és nem lenne ott, mikor magányra van szükséged vizsgaidőszakban stb.
Más lakótárs másabb. Egy fiú éhes lesz, meg nem lesz tiszta ruhája, meg ölelgetni akar, mikor rájössz, hogy reggelig még száz oldalt kellene megtanulnod, de egy vadidegenre nem kell tekintettel lenned, olyasmiben sem, ha neked elég két joghurt egy nap, hogy ő meg éhes.
Ha a szüleid adják a pénzt és mondjuk be tudnak rakni koliba, ami lényegesen olcsóbb, vagy más lányokkal egy albérletbe, ami megint olcsóbb, mint ketten a barátoddal, akkor nem sok mindent tudsz kitalálni. Pénz beszél.
akkor már betöltöd a 18at, a szüleidnek nincs más dolga mint elfogadni a döntésedet! A párod is most menne egyetemre?? Vagy már dolgozik és tudna Pesten munkát vállalni?? A lényeg, hogy mindkét módon be tudna szállni a lakbérbe, a szüleidnek innentől szerintem nem sok köze van hozzá. Sőt örüljenek neki, hogy a párod az, és nem egy idegen.
Egyébként itt van az én példám. Én szeptemberben költöztem Pestre, és a párom idősebb, vidéken csinál egy főiskolát, tehát nem tudtunk összeköltözni:( Csütörtöktől vasárnapig otthon vagyok vidéken a párommal. És nagyon hiányzik.
Másodéves egyetemista voltam, amikor összeköltöztem a párommal. Nem volt semmi probléma az egyetemmel, minden félévben négyes feletti átlagom volt. A párom mindig tiszteletben tartotta és tartja, hogy tanulnom kell. Ez szerintem intelligencia kérdése. Ha szóltam neki, hogy tanulok, vagy épp a szakdogám írom, szépen leült tévézni, vagy átment a haverokhoz. És nem volt olyan ,hogy Zh-ra vagy vizsgára készültem volna, és hajnal háromkor mata részegen állított volna haza - ennél azért felnőttebb. Már 4 éve lakunk együtt :)
Szerintem mondd meg a szüleidnek, hogy a párodat ismered, jobban ki tudnátok jönni, mint egy vadidegen lakótárssal. Plusz ki tudja lehet h összeszedsz valami partyarc lakótársat és akkor tényleg egy percet sem fogsz tudni tanulni. Sok ismerősöm albiban vagy koliban lakik, hát hogy őkképtelenek tanulni az állandó jövés-menéstől, az is tuti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!