Ti mennyi zsebpénzt adnátok egy végzős gimnazistának?
ne vicceljünk már... 3000ft fél napi kereset.. azért ez viccnek is rossz (ez arra szólt, hogy mennyit kell érte dolgozni)
Azzal mondjuk nem értek egyet, hogy 18 évesen zsebpénzt kapsz, tessék elmenni dolgozni. Vagy ha az nem megy, akkor kérd meg anyukádat, hogy vegyen minden nap 4 zsemlét, és vigyél otthonról szenyót magadnak. Meg az sem ártana, ha tanulnál.
érdekesek a lepontozók, gondolom mindenkinek büdös a munka.
18 évesen igenis vannak olyanok, akiknek már saját fizetésük van. Dolgoznak valahol, és rendes bért kapnak, mellette tanulnak.
Gimnáziumban heti szitnen egyest hazahordani... nem hogy pénzt nem kaptam volna, de nem mehettem volna sehova és nem jöhetett volna hozzám senki, amíg ez nem változik. néha becsúszik 1-1 és ennyi.
Viszel magaddal kaját. kell otthon reggelizni, 10óraizol, azzal simán kibírható 3-ig, amikor majd otthon eszel. vagy viszel 2-3 szendvicset és eszel 1-2 körül is belőle.
Könyörgöm, majdnem felnőtt vagy! ezt oldd már meg! semmi másra nem kell a zsebpénz, mint a saját szórakozásodra. Arra meg akkor jár, ha hozod az elvárt teljesítményt!
Vagy valóban menj dolgozni.
Hát érdekesek a válaszok...itt minden gimnazistát kicsaptak otthonról???
Az én lányom is gimis, erős gimibe jár, este 10ig tanul... ebbe nagyon nem fér bele munka, főleg aki még felvételire is készül. Nincs is ismerősöm aki év közben diákmunkázott volna negyedikben.
Nem is szeretnem, eleg ha otthon besegít.
3000 Ft/hét pedig nem egy nagy összeg ha kaját is kell vennie.
Nem pártolom azt se, ha a zsebpénz eredmenyfüggő, nyilván ne cigire meg piára költsön, mett akkor én se adnék egy fillért se.
De ez olyan mintha a melóhelyen vki téved levonnák a fizetéséből vagy kevesebbet kapna. Vicc.
Hát érdekes emberek irofatnak ide.
A kérdező lehet, hogy jobban tanulna, ha kapna enni.
Az én gimisrem otthon reggelizik, 3-4 zsemlét visz a suliba és be van fizetve ebédre. Ha hazaér eszik.
És vékony, izmos fiú
Ha a melóhelyen nem dolgozol (gimisnek az a dolga, hogy tanuljon), nem hogy levonják a fizuból, de még ki is rúgnak.
nekem sem kellett dolgoznom suli mellett, a gyerekemtől sem fogom elvárni. Azt ellenben igen, hogy tanuljon, és ne hordja haza heti rendszerességgel az egyeseket. Gondolom az a gyerek, aki suli után még este 10-ig tanul az nem is jár így.
"Az én gimisrem otthon reggelizik, 3-4 zsemlét visz a suliba és be van fizetve ebédre. Ha hazaér eszik."
Én reggeliztem otthon, vittem 2 szendvicset, gyümölcsöt és ebédeltem, amikor 2-5 között (óraszámfüggően) hazaértem. Soha nem éheztem gimis koromban. De ha úgy lett volna, akkor megkértem volna anyukámat, hogy legyen otthon olyan kaja (kérdezőnek minden alap dolgot megvesznek, kap kaját, lehet nem is gondolja a szülő, hogy keveset visz magával és éhes még), amit el tudok vinni még ebédre magammal, mert mondjuk hidegen is jó. Bár a most általános iskolásom rendes főtt kaját visz és mikróban melegíti. Szóval még csak befizetni sem szükséges ebédre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!