Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mennyi zsebpénzt adnátok...

Ti mennyi zsebpénzt adnátok egy végzős gimnazistának?

Figyelt kérdés
Sokáig heti 3 ezer forintot kaptam de sajnos szeptemberben becsúszott pár rossz jegy így a szüleim kitalálták hogy amelyik héten 1est kapok akkor nem kapok pénzt. Szinte nincs olyan hét hogy ne kapnék egyest, azonban mellé jó jegyeket is kapok ( félévkor az átlagom 3,7 lett) de azt nem veszik figyelembe. Reggelit otthonrol viszek de nem vagyok ebédes így legközelebb délután 3 körül eszek. Eléggé bánt hogy azok akiknek kettes a bizonyitványa ők kapnak pénzt ráadásul a legtöbben cigire meg alkoholra költik. Igazuk van a szüleimnek? Az alap dolgokat megveszik nekem de hobbyra, mozira, arra hogy ajándékokat vegyek ünnepekre azért kellene egy kis pénz.
2019. márc. 13. 00:35
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
88%

A szüleidnek mondtad, hogy nem ebédelsz? Nekünk 25 éves korunkban vált világossá anyukám számára, hogy havi 10 ezer forintot adott, abból meg kellett vennünk a bérleteket (agglomeráció miatt több mint ötezer ráment) és ebből kellett volna heti ötször tízórait és ebédet vennünk.

Eleinte le is tagadta, de aztán egyszer csak ráeszmélt, hogy tényleg így volt, és baromi nagy bűntudata lett, csak akkor már senkin nem segített. Szerintem beszélj a szüleiddel, hogy nincs pénzed ebédre és éhes leszel délután háromig, nem lehetne, hogy rendelnek neked enni, ha nem kapsz pénzt?

2019. márc. 13. 06:33
 12/51 anonim ***** válasza:
95%
Amúgy mennyibe kerül az ebéd, mert nálunk a céges menzán lassan 900 Ft. Az ki sem jön a zsebpénzedből.
2019. márc. 13. 06:37
 13/51 anonim ***** válasza:
22%

18 évesen már hadd ne gratuláljanak állandóan a jó jegyekért, ha hetente 1-est kapsz, akkor bocsesz, de lusta vagy. A 3.7-es átlag nem jó, ha gimiben már ennyire kínlódsz, egy egyetem még nagyobb gáz lesz, de még szakmát sem lehet félvállról venni.

A szórakozásra meg ott a diákmunka. A gyenge teljesítményt nem szokták jutalmazni.

2019. márc. 13. 07:03
 14/51 anonim ***** válasza:
82%
Kollégista, ebédet vacsorát a menzán eszik, helyijárat bérletet kifizetem. 3500 + buszpénzt kap minden héten.
2019. márc. 13. 07:18
 15/51 anonim ***** válasza:
46%
Mėg mindig ott tartasz agyilag hogy måsok rossz jegyre is kapnak zsebpėnzt ,ezen hözöngesz ,ideje lenne felfogni hogy szüleidet nem ėrdekli hogy màsok hogy csinåljåk ,ez az ő szabålya,de mi fenėből lehet 1 kapni minden hėten gimmibe ? Kapd össze magad tanulj,figyelj oda órån,ne felejtsd el håzit megcsinålni.
2019. márc. 13. 07:19
 16/51 anonim válasza:
18%
Heti 3 ezer egy 18 évesnek??? Mia franc... Diákmunkáról hallottál már , vagy csak szüleid pénztárcájaba való furkálás megy?
2019. márc. 13. 07:23
 17/51 anonim ***** válasza:
22%
Én mondjuk sose kaptam zsebpénzt, sokáig azt se tudtam, hogy létező dolog az. Ha sikerül egy hét egyes nélkül, akkor csak meg kell tanulnod azt a pénzt félretenni rosszabb időkre. Mást nem nagyon tehetsz.
2019. márc. 13. 07:35
 18/51 anonim ***** válasza:
26%
Semennyit. Majdnem felnőttpénzzel felfoghatná hogy az nem jár neki, pláne ha még tanulni sem hajlandó. Szép is lenne egy bukdácsoló "gyereknek" pénzt adni hogy szórakozzon. ennivalót viszel, kisbaba meg nem vagy hogy belehalj hogy nem eszel kétszer három óráig. Az hogy az átlagod mennyi, jelentéktelen. Hiába vagy pár tantárgyból jó, ha a másikból éppen hogy átvergődsz. Az, hogy másokat pénzzel tömnek a szülei, lényegtelen. Őket nyilván nem érdekli hogy a gyerekük szarik bele a tanulásba. Amúgy nevetséges hogy pénzzel kell ösztönözni titeket a tanulásra, Fel kéne fogni hogy a tanulás kiváltság, nem munka. Eltartanak hogy megalapozhasd a jövődet- és még fel is háborodsz ha nem adnak jutalmat emellé...
2019. márc. 13. 08:19
 19/51 anonim ***** válasza:
94%
Amúgy megfordult már abban az okos fejedben hogy vigyél több kaját otthonról? Vagy józan észből is buktál?
2019. márc. 13. 08:22
 20/51 anonim ***** válasza:
44%
#9 Te hányszor szoktál enni délelőtt?
2019. márc. 13. 08:54
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!